Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: nedovoljni prirast u težini?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno nedovoljni prirast u težini?

sad smo se vratili od pedijatra. zadnji put smo bili prije mjesec i pol i sve do tada je dobivao po 8500 g mjesečno.
    isključivo sam ga dojila do njegovih 5 mj i 1 tj. počela sam mu davat po par žličica kašice al ništa od čeg bi se najeo.

i sad nakon mjesec i pol oje dobio (samo) 680 g.
    pedijatar pozdravlja moju volju za dojenjem i želimo ga oboje sačuvati, al kaže da je prirast jako mal.
    kaže mi da slijedeći tjedan dođem da test podoja. kog će mi vraga?
    mali doji svakih 2 do 2,5 sata, ponekad i povrati.

jel malo dobio?

(p.s. kaže da je mali jako živahan i da potroši sve kalorije )

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: nedovoljni prirast u težini?

Citiraj Andora prvotno napisa
    sad smo se vratili od pedijatra. zadnji put smo bili prije mjesec i pol i sve do tada je dobivao po 8500 g mjesečno.
    isključivo sam ga dojila do njegovih 5 mj i 1 tj. počela sam mu davat po par žličica kašice al ništa od čeg bi se najeo.

pedijatar pozdravlja moju volju za dojenjem i želimo ga oboje sačuvati, al kaže da je prirast jako mal.
    kaže mi da slijedeći tjedan dođem da test podoja. kog će mi vraga?
    mali doji svakih 2 do 2,5 sata, ponekad i povrati.

jel malo dobio?

(p.s. kaže da je mali jako živahan i da potroši sve kalorije )
    Ma kakvi malo, pa naravno da mu od 3-4 mjeseca prirast neće biti kao do tad.
    Od prijateljice mali (isto 5,5 mjeseci) je neki dan bio na pregledu i dobio u 1,5 mjesec 400g i pedijatrica im je rekla da je to u redu.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Andora, najprije da vam čestitam na tako lijepom prirastu u težini do sada :D .
    850 gr. mjesečno spada čak i u - natprosječni prirast u težini.

No, znaj, bebe ne mogu neprestano jednako mnogo namicati grame.
    Pa tako se smatra da je prosjek (napominjem - prosjek, jer bebe mogu i odstupati od ovih brojki na jednu ili drugu stranu):

1-3/4 mjesec: + - (oko) 730 gr.
    4-6. mjesec : 484 - 608 gr.
    6-12 mjesec: 244 - 484 gr.

Prema ovome - vi napredujete sasvim lijepo!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a joooj, srce mi je veliko ko kuća sad!

HVALA TI!

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem Morwen
    tvoja bebica napreduje sasvim dobro 8) .
    taj doktor vjerojatno prati tabele djece koja odrastaju na adaptiranom (koje se ipak razlikuje od dojene djece), i mislim da ne trebas imati straha. i dalje hrani bebacha koliko hoce, kad hoce... i najbolji pokazatelj ce ti biti zivahno i zadovoljno dijete .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: nedovoljni prirast u težini?

Citiraj Andora prvotno napisa

jel malo dobio?
    Mali prirast!? Pa moja je Dora prošli mj. dobila "samo" 480g (tada je znači imala 4 mj. ) i nije mi na pamet palo da ima mali prirast. Inače, naša pedijatrica teži malo ranije uvest dohranu, ali taj put nije ništa komentirala, a i da je rekla nešto ne bih je poslušala.
    Samo to doji i ne sekiraj se, a kad će biti vrijeme da kreneš s dohranom, tvoje će dijete tebi već pokazati.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D za velikog dečka!!

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Andora, samo vi lijepo dojite .
    Kao što kaže Dorena:
    najbolji pokazatelj ce ti biti zivahno i zadovoljno dijete
    Moja mrvica je našim dojenjem napredovala prilično ispod svih normi, prosjeka i tablica, a svejedno je uspjela rasti i biti - "zdravo i normalno dijete".
    Danas znam da njezin laganiji napredak u težini nije bio zbog - isključivog dojenja (što bi mnogi dušebrižnici rado htjeli zaključiti), nego je ona jednostavno bila - takvo dijete.
    Iskreno vjerujem da ona ne bi nešto drastično bujala ni da sam je šopala neznam kakvim nadomjescima.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma to ti je ok, fino napreduje. moja ilona je na pregledu sa četiri mjeseca imala tek 300 g više neg na onom sa tri, pa pedijatrica nije dizala nikakvu frku... svaka beba je priča za sebe 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jan je isto od zadnje kontrole dobio samo 680 gr. (a zadnja kontrola je bila prije 2 mjeseca), ali pedijatrica nije dizala frku. Zna da je na prsima, pitala me da li dobro jede, a on je mašala jede kako ima biti, još i doji svaka 3 sata, jedino neće slatko, neće nikakve Čokoline i Keskoline, samo voće, žganci, juneće juhice, jogurt sa kornfleksom, voćna kašica poniješana sa prosom, ajnpren juhica, riba i slično. Ja sam svjesna da to nije kalorično kao gotova hrana, da u tome baš i nema šećera, i već sam se spremila objašnjavati pedijatrici, ali ona nije pokazala znakove zabrinutosti i ja bila sretna. Jedni me živcira što skoro ništa ne pije, samo iz čaše na jedvite jade 1,2 gutljaja i onda navali na ciku. Uz to me još i grize.
    A dok je bio samo na prsima, prirast mu je bio za primjer. Sad kad smo počeli dohranu, a on počeo puzati, prohodava itd. prirast slab, a i doji i jede.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

naravno da nastavljamo dojit! i brata sam mu dojila 17 mjeseci i ništa manje ne mislim i ovog dojit 8)

on je predivna, živahna i sretna beba i zato ćemo nastavit u revijalnom tonu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nasa je pedijatrica na zadnjem pregledu, kad smo napunili 3mj, rekla ovako:iskljucivo dojene bebe ne dobijaju jednako svaki mjesec, jedan mjesec dobiju vise na tezini drugi mjesec vise raste u duzinu. . . i to je normalno. Moje osobno misljenje je da je bitno da je beba zadovoljna. Ja ju vagnem jednom izmedju dva predgleda kod pedijatrice cisto za kontrolu i ne opterecujem se previse brojkama.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    jedan mjesec dobiju vise na tezini drugi mjesec vise raste u duzinu. . .
    Malo off, ali što im to znači da raste u dužinu, a ne dobiva na kilaži, pa što mu raste zrak na vrh glave :? , ne razumijem.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

znaci da vise onoga sto popapa potosi na "debljanje", a drugi mjesec na rast u duzinu. . .

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali to je odokativni dojam, i rast u širinu i rast u dužinu se moraju vidjeti na vagi.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bitno je da napreduje, to je vazno. . . ali kao sto sam rekla neki mjesec manje jer vise potrosi na rast, nije rekla da tezina stoji. . . zato se mjere na pregledu i tezina i duzina. . .

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma dobro ne pitam konkretno za tvoju bebu, nego mi je smiješno kad netko reče, ovaj mjesec nije dobio ni malo ili malo zato što je narastao u dužinu.
    I težina i dužina moraju pratiti krivulju i moraju biti u nekom odnosu jedna naspram druge, zato se mjeri i težina i dužina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •