Mislim da je to zadnja generacija na kojoj se može ispisati (ovi koji su sad u šestom razredu). Od ove škg to je obvezan predmet za pete razrede, ali oni koji su lani bili u petom razredu nisu to imali, pa obveza ne vrijedi za cijelu generaciju.

Ne možeš ti uvesti nešto da bude obvezan predmet od štajaznam sedmog razreda, a nije bio u petom i šestom, ako se ne prilagodi plan. To im je vjerojatno bilo komplicirano, pa se učenici koji su bili peti razred u škg 2017/18 mogu ispisivati. Oni imaju nastavni plan po starom, tj. njima je informatika izborni predmet sve do kraja oš. Naravno, to znači da se neće moći nanovo upisati u sedmom razredu, jer se gradivo nadovezuje, kao kod matematike.

Offt. razumijem zašto se djeca ispisuju s informatike - u osnovnoj školi koju su pohađali moji sinovi ta informatika nije puno vrijedila - uglavnom su tukli igrice. Doduše, oni koji su htjeli nešto naučiti (moj stariji) su i uspjeli, ali dok je prof. pokazivao gradivo njemu, ostali su uglavnom cirkusirali. Inače, nisu imali baš ni puno računala na kojima bi mogli raditi, a i ta su bila više za tehnički muzej nego za redovni rad. Nadam se da se barem tu nešto poboljšalo u zadnjih par godina.