Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Informatika - obvezna ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je u 7. Radila web stranicu i filmove
    Tako je i moj, a onda se u 8. r. vratila "prava" profa s trogodišnjeg porodiljnog, krenula na Python i još im govorila da je to gradivo 6. r. i da kako to ne znaju

Moj je to uglavnom lako savladavao, ali znao je biti frustriran ako mu ne bi od prve sve bilo jasno. Tako da razumijem da nekome programiranje ne sjeda samo po sebi. Ipak, slažem se s čokoladom, informatičko znanje je korisno i ne vidim rješenje u ispisivanju, osim ako se radi o potpunom gubitku vremena. I kod svojeg sina sam primijetila da je tek u 8. razredu tu informatiku počeo raditi kako spada.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je i moj, a onda se u 8. r. vratila "prava" profa s trogodišnjeg porodiljnog, krenula na Python i još im govorila da je to gradivo 6. r. i da kako to ne znaju

Moj je to uglavnom lako savladavao, ali znao je biti frustriran ako mu ne bi od prve sve bilo jasno. Tako da razumijem da nekome programiranje ne sjeda samo po sebi. Ipak, slažem se s čokoladom, informatičko znanje je korisno i ne vidim rješenje u ispisivanju, osim ako se radi o potpunom gubitku vremena. I kod svojeg sina sam primijetila da je tek u 8. razredu tu informatiku počeo raditi kako spada.
    Slično i kod nas - moji sinovi nikakvo programiranje nisu vidjeli u osnovnoj školi, uglavnom su na nastavi informatike tukli igrice... Nastava informatike je jaaaako neuravnotežena po osnovnim školama, zato jer je to izborni predmet. Mom starijem je to išlo dobro i radio je to s profesorom teh. kulture i malo više doma s tatom, ali nije se odvažio ići na osnovnoškolska natjecanja. Išao je na Infokup samo iz osnova informatike i pobrao dobre rezultate, ali programiranje je druga priča. Ako im nema tko pokazati (ali onak, z mozgom) to može biti veliki problem: moj mlađi je upisao računalni smjer u teh. školi i ustanovio da ima ooogrooomnu rupu iz nastave informatike prvenstveno programiranja, iako je to imao kao izborni predmet ocijenjen odličnim. Oni jednostavno nisu radili programiranje u osnovnoj školi. Pitam se, jesu li IŠTA radili. Iz ove perspektive - čisti gubitak vremena. Kao i strani jezici, a bome i sve ostalo - kvaliteta nastave ovisi o kvaliteti nastavnika, a tu je često veliki deficit, jer profesori teh.kulture u osnovnoj školi koji to obično rade nisu automatski i nastavnici informatike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •