mi smo jedno vrijeme imali fazu kad nam je neva totalno htjela određivati život. tipa, tata spusti rolete, mama nemoj se pokriti, tata nemoj piti vodu, mama obuci ove cipele, tata pojedi ovo, mama sjedni se tu.. ma bilo je toga.. I onda nam se upalila lampica iznad glave. Pa mi njoj time radimo medvjeđu uslugu. Njoj ni iz džepa ni u džep di ja sjedim. A meni ima veze. E pa onda niš od želje, to je moje tijelo i ja imam zadnju riječ. Onda smo mi nju malo vozali. Pa ona nama, mama sjedni tu, a mi njoj Neva stani tu. Tata obuci ovo, Neva skini ono. Mislim da je shvatila. Nije joj bilo lako to prihvatiti, ali sad mi se čini da ima veći osjećaj za naše osobne granice. Kao da nas je počela više prihvaćati kao zasebne individue.
Možda sam malo skrenula s teme..
Isto, ali isto, je bilo s mojom kćeri (2pol g). Mama, nemoj se obući, nemoj se skinuti, nemoj jesti, nisi gladna :shock: Mi joj uglavnom nismo udovoljavali tim "željama", jer isto tako mislim da bi joj radili medvjeđu uslugu. U takvim je situacijama bilo najgore kad bih direktno rekla da nešto neću napraviti kako ona hoće, onda se zainati i evo cirkusa. Nego bi odmah smišljala neku priču koja bi je zadovoljila (nekad i ne).Mi nju nismo "vozali", nije mi to ni palo na pamet, ne mislim da je ona nas namjerno htjela "vozati", već da je to više izraz njene volje (tvrdoglavosti

). Baš zanimljiv topic, ima dosta sličnosti s mojom tvrdoglavkom ...
Šmučka, ajd opisuj "situacije" kad se događaju. Ako i ne pomognemo tebi, mislim da svi skupa malo profitiramo od ovakvih rasprava