Stranica 10 od 22 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ahahaha Jelena, Sanader, joj i njega sam se bila sjetila pa zaboravila!
    Mojoj se baki on toliko sviđao, uglađeni lider, da je tata (njen sin) morao prije svakih izbora morao otići održati satove preodgoja da ne bi slučajno glasala za njega

Inače, super je ovaj link što je betty blue stavila. A da...ako imaš dodira samo s ekstremima ("brkate lezbe") plus nemaš neki inner drive, onda je lako zazirati od pokreta.
    Osobno sam imala sreću da je prva aktivistkinja koju sam upoznala bila jedna stara feministkinja koja voli muškarce, u stvari do srži humanistkinja.
    Posljednje uređivanje od Argente : 28.06.2019. at 13:23

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Osobno sam imala sreću da je prva aktivistkinja koju sam upoznala bila jedna stara feministkinja koja voli muškarce, u stvari do srži humanistkinja.
    Jedna stara feminstkinja koja voli muškarce? Misliš ono baš baš voli ili šta?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna stara feminstkinja koja voli muškarce? Misliš ono baš baš voli ili šta?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uglavnom kritika može, nakon što si se izjasnio da si "s nama". U suprotnom si jednostavno protiv nas i nije ni važno šta govoriš.
    Inače, ljudi se ne žele grupirati i svrstavati iz raznih razloga. Netko jednostavno jer je individualac.
    Posljednje uređivanje od vertex : 28.06.2019. at 13:40

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uglavnom kritika može, nakon što si se izjasnio da si "s nama". U suprotnom si jednostavno protiv nas i nije ni važno šta govoriš.
    Inače, ljudi se ne žele grupirati i svrstavati iz raznih razloga. Netko jednostavno jer je individualac.
    Mislim da područje ljudskih prava ne dozvoljava nesvrstavanje. I ja se ovaj put uopće ne slažem s ovim. Mislim da je puno napisano da bi se ponovo vadili dobro napisani kontraargumenti. "Moj sin jednostavno nije tip da radi 8 sati dnevno." "Netko je jednostavno individualac." Eto, netko ima, a netko misli da ima taj luksuz. Meni se to čini kao luksuz, povlaštena kategorija, ili wannabe povlaštena kategorija.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Argente, mogu.

Spomenula sam već crni feminizam. Ja to nisam shvatila kao samo još jedan od pravaca feminizma jer sam gledala neke crnkinje kako govore o tome. Htjela bih linkati, ali nisam zapamtila kako se zovu, kasnije ću pokušati nešto naći to o čemu govorim. Uglavnom, one su govorile da je crni feminizam nastao zbog toga što feminizam nije dovoljno radio na tome da u pokret uključi i problem rasizma, odnosno da su feministkinje kakve znamo većinom bijele žene srednje klase i da su kao takve često diskriminirale crnkinje. Ne bih htjela da me netko povezuje s takvim pokretom pa se ne nazivam feministkinjom.

Drugo, recimo slučaj Ide Prester? Kad je rekla da je ona kući sa djecom, a muž radi i stvara pa je žestoko napadnuta u ime feminizma i nazvana idiotom. Feminističke udruge su se tada samo ogradile od napada, nisu se baš potrudile objasniti pravo žene na izbor. Ida je pokušala 'ispraviti' stvar pa je izjavila nešto u smislu da jeste za feminizam ali da je u ovome našla osobnu sreću. I tad je napadnuta da je fokusirana samo na svoju osobnu sreću, a ne na politički problem. Eto, ni dio toga ne želim biti.

Vertex je spomenula manspreading. Koliko god možda bilo smiješno, to je bila poprilično jaka kampanja na društvenim mrežama o kojoj se puno pisalo, isto u ime feminizma. Po meni je to totalno krivi fokus na nebitne stvari. Uopće mi nije dio ravnopravnosti. Postoje pristojni i nepristojni ljudi, i muškarci i žene. Ako netko to radi, zamoliš ga da se pomakne jer nema mjesta, stvarno ne vidim zašto se oko toga moraju raditi kampanje.

Činjenica je i da će neke žene u ime feminizma posramljivati druge žene zbog rađanja više djece, zbog ostajanja kući s tom djecom, zbog dopuštanja mužu da se brine o njoj, pa i zbog šminkanja i depiliranja.
    Zbog svega toga, i ostalog što sam navela na temi, ja ne želim sebe nazivati feministkinjom. Ne želim se identificirati s pokretom koji u puno slučajeva ode u krivu stranu. Iako podržavam osnovne principe feminizma i iako jesam za apsolutnu ravnopravnost, ne želim se identificirati s feminizmom. Želim biti JA, koja će ljudima objasniti što misli, a ne koja će biti Riri - feministkinja. Meni skroz odgovara i samo Riri. Uz tri točkice, one su za objašnjavanje.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Želim biti JA, koja će ljudima objasniti što misli...
    To ti nikog ne bi bilo briga da nije bilo pokreta koji ti je to omogućio, a s kojim se ne želiš identificirati.

Znaš, to ti je kao sa rasizmom.
    Recimo da sam crnkinja.
    Imam (danas) svoja prava, ali se ne želim identificirati s pokretom antirasizma, jer, iako jesam za apsolutnu ravnopravnost načelno i iako mi je taj pokret donio prava da me bijelac ne bičuje i siluje uz odobravanje javnosti, ne želim se identificirati kao antirasist, jer je antirasizam u načinima borbe ponekad skrenuo u krivu stranu (Black lives matter).

Jer ono, hvala puno pokretu antirasizma, sve je to super, ali ne sviđa mi se Ice Cube i ne želim se identificirati s pokretom čiji član pjesmom napada policiju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Recimo da sam crnkinja.
    Ovo je jedna od stvari koju bijelac nikad ne bi smio reci, ni u kojem kontekstu. To je jedna od prvih stvari koje ucim(o) u bilo kakvim edukacijama, a polazim ih cesto, godinama, preko posla i preko La Leche League. Nisam crnkinja i nikad necu biti i ne smijem se ni u kojem trenutku postaviti na njihovo mjesto i pokusati sagledavati situaciju iz njihove perspektive. Isto vrijedi i za indigenous people bilo kojeg kontinenta, LGBTQ+ populacije, itd.

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Tj. ne razumem kako možeš ne biti npr. religiozan a odbijati da se nazoveš agnostik ili ateista. Ono, nisam visoka a ni srednje visine al me vređa kad mi kažu niska .
    Ovo sam ja, zapravo. Objasnjavam ovako: religiozna nisam, to sam sigurna, u nekom tradicionalnom smislu, iz neke kutije s etiketom. Ne deklariram se kao ateist jer time prihvacam da apsolutno nema boga/bogova/icega. Agnostik nisam, jer priznajem da ne vjerujem pa samim time gazim definiciju agnostika. Dodatno, ne zanima me ima li boga ili nema pa se time ni ne bavim. Cesto zaokruzim "prefer not to say" kad me ovo pitaju. Ako je pitanje vezano uz nesto konkretnije, onda biram ateiste, da ne bih bila svrstana u religiozne.

No ne primjenjujem ovu teoriju na feminizam, na primjer, jer kod toga ne propitkujem ono sto feminizam jest. To stoji, a i podrzavam. Samo necu da mi ta odrednica/etiketa stoji uz ime i pojavu.

Tesko mi je nekad objasniti i nacionalnu pripadnost, a i bas sam neki dan u razgovoru na poslu zakljucila da bih dva (tri, pet) puta razmislila o zaposljavanju na radnom mjestu koji uvjetuje uniformu (znak pripadnosti), a da ta uniforma nije prvenstveno funkcionalna/uvjet za sam posao - tipa, ok, kuta u laboratoriju ili hazmat suit s logom firme, kad se zaposlim u biohazard jedinici), ali nije mi ok obavezna polo majica s logom i printom, uz obavezne hlace u toj-i-toj boji jer je to nekome zgodno).

Negdje je netko spomenuo individualiste. To mi pase. Moja jedinka sudjeluje u onom sto podrzava, ali samim time ne postaje to sto radi. Eto, tako nekako. I ne nose me centralne struje zbog toga, ni najmanje. Naprotiv. Samo ne volim etikete.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Negdje je netko spomenuo individualiste. To mi pase. Moja jedinka sudjeluje u onom sto podrzava, ali samim time ne postaje to sto radi. Eto, tako nekako. I ne nose me centralne struje zbog toga, ni najmanje. Naprotiv. Samo ne volim etikete.
    Iksam, baš je lijepo i pametno rečeno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eto, dozivjela sam i to da netko smatra moje postove pomirljivim, meni je to drago i smatram to znakom mog osobnog razvoja. Betty ima point oko centrizma, nacelno se slazem, ali nije to bas tako jednostavno.
    Mogu ja sad pilati oko vrijednosti feminizma do besvijesti, ali cemu, sto cu postici? Opet nece biti dijaloga, a sad mi je nekako bitniji dijalog, nego manifest. Ako se toliko zena osjeca odijeljenom od feminizma, nije li najbitnije pitanje, zasto?
    Kako to ispraviti?

Evo i zanimljivo stivo o kulturi dijaloga od daniela denneta:
    https://www.brainpickings.org/2014/0...les-criticism/

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i zanimljivo stivo o kulturi dijaloga od daniela denneta:
    https://www.brainpickings.org/2014/0...les-criticism/
    joj ovo je divan članak!

davno sam ga čitala i bila oduševljena i onda kasnije pomalo zaboravila i članak i načela

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A meni nalikuje na sazrijevanje. Dok mi je ideja "ako nisi s nama, onda si protiv nas" jako odbojna. I nalikuje mi više na podržavanje plemenske strukture društva, nego na intelekt, promišljanje ideja i otvorenost.
    ovo mi je najbolji post na cijeloj temi

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je najbolji post na cijeloj temi
    I meni. Iksam na iks.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ajme Evelina, pa odgovarala sam Argente jer me pitala. Ako me pitala, pretpostavih da je ipak je briga za moje objašnjenje pa sam i objasnila. Mislim, shvatila sam i prvih 258 puta da nikoga ne bi bilo briga za moje mišljenje da nije bilo feminizma, dokle ćemo?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajme Evelina, pa odgovarala sam Argente jer me pitala. Ako me pitala, pretpostavih da je ipak je briga za moje objašnjenje pa sam i objasnila. Mislim, shvatila sam i prvih 258 puta da nikoga ne bi bilo briga za moje mišljenje da nije bilo feminizma, dokle ćemo?
    Dok ne usvojiš.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Riri, niko nije prozvao nikog poimence oportunistom, zar ne? Govorili smo o tome da o nekim pitanjima čovek može biti neinformisan iz neznanja, nezainteresovan da se informiše, može biti za, protiv, ili informisano neopredeljen. Pa mi se nametnula misao da smo potpuno propustili i grupu fleksibilnih oportunista, koji biraju stav shodno trenutku. Ako se nisi prepoznala u toj definiciji, zašto se vređaš, zaboga?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pulinka, pa jer sam mislila da je namijenjeno ženama koje nisu feministkinje, uključujući i mene. Ako nisi mislila na mene, onda oprosti jer sam te krivo shvatila. A riječ oportunist mi je jako negativna, pa zato skačem.

Evelina, na mene svaki pritisak negativno utječe.
    Posljednje uređivanje od Riri92 : 28.06.2019. at 14:24

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evelina, ne mene svaki pritisak negativno utječe.
    Inatiš se, dakle.
    Dječja boljka, izrasti iz toga.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Inatiš se, dakle.
    Dječja boljka, izrasti iz toga.
    ne bih rekla da je dječja, tako velika većina reagira na patroniziranje

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih rekla da je dječja, tako velika većina reagira na patroniziranje
    Ovisi što smatraš pod patroniziranje i od koga dolazi. Postoje ljudi koji na najmanju diskusiju smatraju da ih se patronizira, a neki jedva čekaju da im netko opširno opiše što misli i zašto i prvo o tome razmisle. No, ti su rjeđi.
    Obično se ljudi nadure.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su opet, ljudska prava visoko u sastavu vrednosti i bilo kakva "neopredeljenost" vezana za njih mi je vrlo nejasna.
    Tj. ne razumem kako možeš ne biti npr. religiozan a odbijati da se nazoveš agnostik ili ateista. Ono, nisam visoka a ni srednje visine al me vređa kad mi kažu niska .
    To mi je puko cepidlačenje oko terminologije i oko raskoraka teorije i prakse. Možda mi se ne sviđa sve što svaka ateistička grupa ljudi radi, možda su mi neki od njih baš i odbojni, ali to ne znači da ću zabranjivati drugima da me nazovu ateistom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su opet, ljudska prava visoko u sastavu vrednosti i bilo kakva "neopredeljenost" vezana za njih mi je vrlo nejasna.
    To mi je puko cepidlačenje oko terminologije i oko raskoraka teorije i prakse. Možda mi se ne sviđa sve što svaka ateistička grupa ljudi radi, možda su mi neki od njih baš i odbojni, ali to ne znači da ću zabranjivati drugima da me nazovu ateistom.
    Ja sam vrlo opredjeljena u odnosu na ljudska prava, a više nemam neku specijalnu želju da se posebno nazivam feministicom. Zašto, tko će ga znati. Ali rekla bih da je važnija opredjeljenost u odnosuu na ljudska prava, nego moje mušice oko toga kako se želim nazivati. Valjda. Jer ispada da nije.
    Drugi neka me zovu kako žele, nemam želju zabranjivati, a ni propisivati.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa naravno da mogu. Nisam religiozna jer ne prakticiram vjeru i ne idem u crkvu. Nisam ateist ni agnostik jer vjerujem u Boga. Religija i vjera su meni potpuno odvojene stvari. Znam puno ljudi koji su vjernici, a nisu pri tome i religiozni. Uključujući i sebe.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Religija i vjera su meni potpuno odvojene stvari.
    ovako je i meni feminizam pokret koji postoji i zbog i unatoč feminističkim udrugama, feministkinjama i feministima
    kao što ti kažeš i nije ti problem reći da vjeruješ u boga unatoč postojanju religija, ne identificiraš se ijednom od njih, ali se identificiraš s vjernicima

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vučić mi je isto veliki prika, kako sam njega zaboravila?!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa nisi ga ti zaboravila, nego sam ga se ja sjetila, dok sam kao i ti pokusavala objasniti kako vidim tu centralnu “mrzim sve krajnosti” ( i totalitarizme) poziciju.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nisi ga ti zaboravila, nego sam ga se ja sjetila, dok sam kao i ti pokusavala objasniti kako vidim tu centralnu “mrzim sve krajnosti” ( i totalitarizme) poziciju.
    Tako je, i vidiš je kao Vučića, što točno potvrđuje moje zapažanje: Ako nisi s nama, onda si protiv nas, tj Vučić, Bandić...nastavi niz.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako je, i vidiš je kao Vučića, što točno potvrđuje moje zapažanje: Ako nisi s nama, onda si protiv nas, tj Vučić, Bandić...nastavi niz.
    Ne. Uopce ne pratim tvoju logiku. Imam mnostvo ljudi u zivotu koji nisu “ sa mnom” po pitanju mnogih vrucih politickih stavova.
    Mislim zao mi je sto je politicar koji ti je odbojan sklon isto se pozvati na “centriranost”, no to doista ne implicira da ja mislim da su svi koji ne misle kao ja, protiv mene.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim zao mi je sto je politicar koji ti je odbojan sklon isto se pozvati na “centriranost”
    Jaaao

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pomenuti alfa može da stavi sebi nogu u usta beskonačan broj puta i to baš na taj centralistički način.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Evelina, nije to dječja boljka, to je visoka potreba za odbijanjem ikakvog nametanja.

Sasa, pa rekla sam prije nekoliko postova, kad sam odgovarala Argente. Rekla sam da se često u ime feminizma posramljuje žene koje imaju drugačije izbore od 'klasičnih' feministkinja. Tu možda nastaje problem zato što su oni koji se nazivaju feministima nedovoljno informirani o feminizmu, a ne obrnuto. I svakako ne pomaže kad se feminističke udruge samo ograde od takvih stavova. Zar se ne bi trebalo malo žešće osuditi takve napade, a ne gurnuti glavu u pijesak i očekivati da se svatko tko je za ravnopravnost ionako mora nazivati feministom?
    I ako na nešto nisam odgovorila, to je zato što nisam vidjela jer me se puno citira na ovoj temi, a ne zato što nemam odgovor ili ne želim odgovoriti. I svaki post pročitam. Da sam se osjećala napadnutom, jesam. I to ne zato što se ne ispaljuju mali čokoladni prdeži (fuj ) nego zato što ne volim kad ljudi postanu nekulturni ako se netko s njima ne slaže.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

šta sad fali anarho-lezbama

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    šta sad fali anarho-lezbama
    ništa, jedva sam dočekala da ih mogu spomenut...sad još da ih nekako povežem s plačem, alfama i onokad si frendice međusobno govore "ja ti volim kad je muško muško"

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam stvarno u čemu je problem da se ne može shvatiti da da osoba koja gorljivo podržava ljudska prava ne naziva sebe feministicom. Možda bi morala naučiti da je to jednostavno tako :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam stvarno u čemu je problem da se ne može shvatiti da da osoba koja gorljivo podržava ljudska prava ne naziva sebe feministicom. Možda bi morala naučiti da je to jednostavno tako :D
    Sori, odgovarala sam prije nego sam vidjela prethodni post pa se ponavljam.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sori, odgovarala sam prije nego sam vidjela prethodni post pa se ponavljam.
    No frks

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Meni se cini da je zavaravajuce misliti da je feminizam prevazidjen. Sve sto su postigle ranije generacije u proteklih stotinjak godina djeluje tako krhko kad sagledas sta su ljudi kroz istoriju bili sposobni raditi i jos rade jedni drugima. Po kome ce puknuti posljedice pada nataliteta i masovnog iseljavanja stanovnistva zapadnog Balkana, jednom kad se ispolje u svoj svojoj jacini? Po zenama, dabome. Ionako smo sistematski indoktrinisani, stvara se povoljna klima za raznorazna ogranicenja koja ce zene na svojoj kozi jace osjetiti. Tzv. pronatalitetne mjere? Ha, dam ti malo para (Bandic malo vise), radjaj i sjedi kuci, gdje ce ti bolje. Kad ne bude bilo para, jer ih nece imati ko zaraditi, ostace samo radjaj i sjedi kuci.
    Nece biti izbora. Da bi mogucnost izbora opstala feminizam se mora jos omasoviti i pribliziti zenama koje ga gledaju kroz pogresnu prizmu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ovo sam pitala prije par stranica i dobila sam drugo pitanje kao odgovor - a zašto se ne bi nazivali feministima? odgovorila sam, ali je rečeno da nema argumenata.

i primjer koji sam tad navela - ako redovito nosim hranu i odjeću obiteljima slabijeg imovinskog stanja, moram li se nazvati humanitarkom, iako se tako ne želim nazivati, ne želim to drugima isticati, nemam potrebu se tako nazivati i tako se ne osjećam?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam, n.grace pratila sam to. I zapravo sam se nastavila na tebe i kli_kli, samo mi je bila malo poodmakla tema za citiranje.
    Posljednje uređivanje od vertex : 28.06.2019. at 15:13

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zadnje što jesam je antifeminist. Usput, moji stavovi su o dosta stvari su prilično čvrsti. To što ti nemaš ime za mene, ne bi trebao bit moj problem, ali postane kad mi prilijepiš da sam antifeminist
    Posljednje uređivanje od vertex : 28.06.2019. at 15:22

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali gdje sam ti to priljepila?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ali gdje sam ti to priljepila?
    Više puta si ponovila da je važno deklarirati se. A izbor je feminist/antifeminist. Kako ti tumačiš te svoje poruke?
    edit: ja pokušavam dati neki sadržaj moga stava, ali ti se vraćaš na to da je važno izjasniti se.
    Posljednje uređivanje od vertex : 28.06.2019. at 15:27

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Više puta si ponovila da je važno deklarirati se. A izbor je feminist/antifeminist. Kako ti tumačiš te svoje poruke?
    svoje poruke tumačim tako (ne mogu vjerovat da ovo pišem, osjećam se kao 8.osnovne) da pokušavam kroz argumentiranu raspravu shvatiti iz kojeg razloga se netko tko hoda kao patka, izgleda kao patka i glasa se kao patka odbija nazvati patkom
    moja prva pomisao je da ima neki problem s patkom, ali dopuštam benefit of a doubt pa ajmo to dekonstruirati
    a odgovor je - jednostavno ne želim

ovo je moje banalizirano shvaćanje ove rasprave
    Posljednje uređivanje od betty blue : 28.06.2019. at 15:31

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    svoje poruke tumačim tako (ne mogu vjerovat da ovo pišem, osjećam se kao 8.osnovne) da pokušavam kroz argumentiranu raspravu shvatiti iz kojeg razloga se netko tko hoda kao patka, izgleda kao patka i glasa se kao patka odbija nazvati patkom
    moja prva pomisao je da ima neki problem s patkom, ali dopuštam benefit of a doubt pa ajmo to dekonstruirati
    a odgovor je - jednostavno ne želim
    ja sam triput napisala pa obrisala ovo s patkom da se netko ne uvrijedi, ali fakat kad sve svedeš na to, tako je

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam triput napisala pa obrisala ovo s patkom da se netko ne uvrijedi, ali fakat kad sve svedeš na to, tako je
    e, meni je isto bio bed napisati stvarno, nemojte da vas patka uvrijedi

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

rekla bih da se non-binary ljudi jednostavno tako osjećaju - da ne pripadaju niti jednom spolu ili rodu, bez predznaka pozitivnog ili negativnog, kao što se ja ne osjećam humanitarkom.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa ne osjecamo se ovim ili onim jer za to nemamo potrebu. Da nam sad zakonski ukinu pravo glasa, pravo na rad, skolovanje, odlucivanje o vlastitom tijelu ili pravo na izbor partnera, da li bi se pobunila i pozvala na tekovine feminizma?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne znam, ni ja generalno ne volim stav 'ako nisi s nama, protiv nas si'
    ali 'ja se ne smatram feministicom' meni jednostavno nema tu kvalitetu nesvrstanosti, vise mi daje na odricanje od ideje, potpisujem betty

feminist je osoba koja vjeruje u svaku - politicku, ekonomsku i drustvenu - jednakost medju spolovima
    i ako gorljivo podrzavas nesto sto je srz jednog tako vaznog pokreta, a kao mane navodis za samu ideju rubne elemente (i ono sve sto je riri nabrojila da podrzava uopce nije u suprotnosti sa feminizmom, po meni samo njeno pogresno poimanje feminizma) - nikad za sebe ne bih mogla reci da nisam feministica
    a da ima pristupa s kojima se ne slazem ili zastranjivanja, naravno da ima

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, ni ja generalno ne volim stav 'ako nisi s nama, protiv nas si'
    ali 'ja se ne smatram feministicom' meni jednostavno nema tu kvalitetu nesvrstanosti, vise mi daje na odricanje od ideje, potpisujem betty

feminist je osoba koja vjeruje u svaku - politicku, ekonomsku i drustvenu - jednakost medju spolovima
    i ako gorljivo podrzavas nesto sto je srz jednog tako vaznog pokreta, a kao mane navodis za samu ideju rubne elemente (i ono sve sto je riri nabrojila da podrzava uopce nije u suprotnosti sa feminizmom, po meni samo njeno pogresno poimanje feminizma) - nikad za sebe ne bih mogla reci da nisam feministica
    a da ima pristupa s kojima se ne slazem ili zastranjivanja, naravno da ima
    u potpunosti potpisujem
    evo summer ima tu mekanu retoriku koja meni vjerojatno fali

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, super postovi Summer i Olja. To je kao sto ima hrpa ljudi koji su antifasisti i politicki djeluju na razne nacine koji mi se ne svidjaju, no to ni na koji nacin ne znaci da bi se ja odrekla svog antifasizma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •