Stranica 20 od 22 PrviPrvi ... 101819202122 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ina zabrijala si
    Pa evo ti i ja smo bliže po dobi, a Riri i ja sličnije s pogledom na život.
    Bezveze sam uzela primjer nas tri jer si se ti osvrnula u zadnjem postu.

Pa dok smo bile mlađe tebe su neiznjerno živcirali mirišljavi smotuljci na potpomognutoj, a meni su davali nadu
    Nije to do godina nego do karaktera/osobnosti.

Jel se slažeš?
    Pa jest, al razlika u dobi i dalje nije zanemariva, a ni razlika u iskustvu, barem sto se smotuljaka tice. I mislim da nama koje nismo uspjele roditi ti mirisljavi smotuljci nisu donijeli nista dobroga, do nekakvog šuma, kojeg smo potisnuli negdje. I sjecam se jako dobro sebe u prvim godinama IVFa, sve prognoze fenomenalne, godine na nasoj strani, nitko nam nista ne moze, i sve ce biti super. Bila sam mladja od vecine cura na prvim ivf kavama. Meni se to nista nije moglo dogoditi sto se njima dogadjalo. I dogodilo se.

I nisam bila nista pozitivnija kod posvajanja da bi se dalo zakljuciti da je to pomoglo da posvojim božanstvo glavom i bradom. Dapace, puno sam vise vjerovala svojem tijelu. IVF statistike puno bolje od posvojiteljskih, samo kad si s krive strane statistike, svejedno je jesi vjerovao ili nisi. Bez obzira sto si netko tko je bio u 3 postupka laska da je uspio zbog pozitive.

Moja dusa se u IVFu hranila s dobrim djelima nekih anonimnih cura i to je jedna lijepa strana te price, a smotuljci to sigurno nisu. Tako da je ipak puno u iskustvu (ne negiram naravno karakter). Ja sam svoje bozanstvo cekala 15 godina. Mislim da je dusa pritom ostarila u nekim aspektima.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Tako da je ipak puno u iskustvu (ne negiram naravno karakter). Ja sam svoje bozanstvo cekala 15 godina. Mislim da je dusa pritom ostarila u nekim aspektima.
    Jedini problem u tome da se rasprave temelje na iskustvu je mala šansa da dvije osobe imaju isto iskustvo.

Daleko od toga da ja mogu raspravljati o IVFu, naravno da ne mogu. Mislim, teoretski mogu ali nema smisla kad ništa o tome ne znam i ne događa mi se. Samo hoću reći da rasprave o nekim općenitim stvarima, o našim stavovima prema nečemu i slično, nikako ne bi trebale biti temeljene na iskustvu. Po tome bi ispalo da osobe koje imaju super i lagodan život nikad ne bi mogle imati formiran stav.

Nije sve ni u pozitivnom razmišljanju. Meni sasvim sigurno ne bi pomoglo da sam prije 10 godina kad sam bila doslovno gladna kruha, upalila neki kulinarski show i razmišljala kako oni lijepo imaju hrane i kako ću je i ja imati jednom i kako mi se neće više želudac stiskati jer sam gladna. Ali to ne znači da mislim da ljudi koji nisu bili gladni nemaju dovoljno iskustva da bi sa mnom raspravljali o nečemu. Meni je drago da nisu bili gladni i da ne znaju kakav je osjećaj, a bez obzira na to možemo pričati o bilo čemu.

Jel se konta što hoću reći?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo hoću reći da rasprave o nekim općenitim stvarima, o našim stavovima prema nečemu i slično, nikako ne bi trebale biti temeljene na iskustvu. Po tome bi ispalo da osobe koje imaju super i lagodan život nikad ne bi mogle imati formiran stav.

.....
    Ali to ne znači da mislim da ljudi koji nisu bili gladni nemaju dovoljno iskustva da bi sa mnom raspravljali o nečemu. Meni je drago da nisu bili gladni i da ne znaju kakav je osjećaj, a bez obzira na to možemo pričati o bilo čemu.

Jel se konta što hoću reći?
    Osobe sa super i lagodnim životom obično itekako imaju formiran stav o svemu i svačemu, bez problema, jedino je veliko pitanje koliko je njihov stav u dodiru sa realnošću različitom od njihove sopstvene (a većinu sveta i dalje čine osobe sa manje lagodnim životom).

Naravno da i sa uvek sitima možeš pričati o svemu i svačemu- osim o njihovom iskustvu kad su bili gladni: jer ga nemaju.

Jel se ja kontam?

Hoću reći, nekome je IVF samo opšta tema, kao meni, jer sam je tek ovlaš dodirnula u sumnjama te jedne godine koliko sam čekala svoju prvu trudnoću, a nekome je itekako iskustvo. Kao što je prazan želudac ili diskriminacija na osnovu pola nekome samo opšta tema, jer je imao/la sreće, a nekome višestruko ružno iskustvo.
    I te dve osobe naravno jednako imaju pravo na svoje mišljenje bez obzira na iskustvo, naročito o opštim problemima IVF-a, gladi u svetu i rodne diskriminacije- ali njihovo mišljenje nije i ne može biti jednako validno, naročito ako osoba bez iskustva pri tome nema makar solidno teorijsko znanje i na osnovu toga dublje razumevanje te opšte teme.
    Zato ja nemam valjda nijedan post na temi IVF-a, jer, iako sam povremeno sigurna da imam mišljenje o nekim opštim temama koje se tamo pojave, smatram da nisam dorasla da ga tamo napišem, ni znanjem ni iskustvom, čak ni kad pomislim samo reči lepih želja i ohrabrenja nekome, a često se to desi, nemam hrabrosti da ih i napišem iz straha da ipak nekoga ne povredim i time.

A bogami kad mi večno lagodnoživeća osoba počne iznositi svoje mišljenje o opštim temama gladi u svetu ja ga obično pristojno saslušam ali ubrojim u onaj nepristojni šum koji je Jelena pominjala.

Da skratim, svako ima pravo na svoje mišljenje ali nema svako mišljenje jednaku težinu i "zaleđe". Mislim da je to seni već napisala, negde pre desetak i više stranica. Demokratija i pravo na mišljenje naravno znači da svako može izneti svoje mišljenje, ali bi trebalo da bude i svestan i pošten na čemu ga (ne) temelji, i da li je tuđe bolje utemeljeno od njegovog ili ne.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Naravno da nemamo ista iskustva, ali ona doprinose raspravi ovdje i neki se stavovi bruse. Da sam sebi verbaliziras, da procitas kakav dobar argument ili kontra argument.

Ako moras po kruh svaki dan i svaki dan te na pjesackom srusi biciklist, onda si ljut sto opet moras po kruh jer znas da ce te opet lupit. Nekog ce lupit 18. puta i taj ce se nakon toga povuci, a netko ce 16. put pobijedit biciklistu i biti ce uvijek dobar anegdotalni primjer. Onda dodje netko tko jos nije nikad isao tim putem i objasnjava da je kruh iz te pekare odlican. Ovaj koji se povukao ce drugacije shvatiti od onog koji je pobijedio.

Htjela sam napisati konkretne slucajeve, a ne bicikliste, ali je slicnost s pravim osobama prevelika.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nekad taj koji hvali kruh moze potaknuti onog neuspjesnog na jos jedan pokusaj i mozda uspije 19. put, a mozda i ne. Tako da nekad nije lose malo dobit mladenackog entuzijazma

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kontaš se.

I slažem se ja i s tobom i s Jelenom, ali mi i dalje nije jasno kako vi to znate tko ima kakva iskustva. Za mene nitko na ovom forumu ne zna ni kako izgledam (osim Lili ), a kamoli kakva iskustva u životu imam.
    Posljednje uređivanje od Riri92 : 10.07.2019. at 01:29

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Mislim, ovdje se govorilo o tome tko se izjašnjava kao feminist, a tko ne. I rekla sam da se ne izjašnjavam tako, ali da ne osporavam ono što je feminizam postigao. I nije istina da nikad nisam doživjela diskriminaciju na temelju spola, pa samo od vlastitog tate je doživljavam skoro 27 godina. Nije to ni bitno sad, samo hoću reći da se ja unatoč tome ne izjašnjavam kao feministkinja, a to što ovdje o tim iskustvima nisam pisala, ne znači da ona ne postoje ili da se ja tako ne izjašnjavam jer mi je sve super u životu. Ili jer nemam ni brige ni pameti jer je eto po defaultu nemaš dok ne pređeš 30-40-50.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja uopšte ne znam kakvo je tvoje iskustvo o čemu, osim onog što sama napišeš, a post mi je bio baš u onom duhu u kom si rekla: o opštim temama čisto filozofski , jedino što sam se nadovezala na niz prethodnih postova, ali nisam uopšte imala neku skrivenu poruku za lično tebe .
    O prethodnom iskustvu drugih znam samo isto onoliko koliko napišu, ali za deset godina napiše se puno toga, pa eto kako .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim, ako sam citirala tebe, to je zato što si mi ti dala ideju za razmišljanje svojim postom, ne da bih tebe nešto kritikovala.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ne, ne mislim da je kritika meni upućena nego ja uzimam samu sebe za primjer jer smo počeli o iskustvu starijih i nedostatku iskustva mlađih. Zato pitam kako netko uopće zna kakvo je životno iskustvo drugih ovdje. Ali da, ovih 10 godina koje spominješ ima smisla.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisu iskustva nesto pozitivno. Svi bismo mi puno radije da neke stvari nismo upoznali iz prve ruke.

Vezano uz nesvrstavanje - netko je vec napisao da je vecina ljudi danas nesvrstano, iz raznoraznih razloga. Naravno da je lakse nesvrstat se, to pokazuje i statistika da je vjerojatniji dogadjaj.
    MMa i mene dok smo gledali TV je zabavljalo kada su predstavljali bendove kako svi govore "nas se ne moze svrstati ni u jednu ladicu". A ono ljudi sviraju vec stoput odsvirano, nista posebno. Drugacijih bendova u hrvatskoj je bilo valjda 4. Svi ostali su se itekako mogli staviti u ladicu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uopće ne razumijem zašto je odjednom toliki naglasak na iskustvu, i to samo Ririnom
    Pričamo o društvenoj pojavi, i uopće nismo svi pisali o svojim osobnim iskustvima, iznosili smo neke podatke istraživanja i svašta
    Amo onda sve forumašice na temi analizirati na temu godina i privilegiranosti, pa te brojeve da stavimo u potpis
    Ima na forumu više žena koje su starije od mene koliko ja od Riri, pa se ne sjećam da je to bila tema ikad

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće ne razumijem zašto je odjednom toliki naglasak na iskustvu, i to samo Ririnom
    Pričamo o društvenoj pojavi, i uopće nismo svi pisali o svojim osobnim iskustvima, iznosili smo neke podatke istraživanja i svašta
    Amo onda sve forumašice na temi analizirati na temu godina i privilegiranosti, pa te brojeve da stavimo u potpis
    Ima na forumu više žena koje su starije od mene koliko ja od Riri, pa se ne sjećam da je to bila tema ikad
    iksić
    a što se iskustava tiče, svakako da su važna jer su važan element u formiranju stava
    ali isto tako nije loše zapitat se bi li imao/la isti stav i sa različitim iskustvom, a sve u svrhu pronalaženja nekog univerzalnijeg stava, stava koji bi obuhvatio i neproživljena iskustva

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja svakako nisam napravila u ovom svom postu poveznicu godine=iskustvo, očigledno tu poveznicu prave oni koji čitaju?
    Zašto mislim da misliš i na moj post? Jer sam ja jedina spomenula privilegiranost u kontekstu iskustva, i iako pre mog ide niz postova koji analiziraju mladenačko vs. zrelo doba, ti reaguješ tek nakon mog.
    Ja uopšte nemam želju da komentarišem poveznicu godine/iskustvo, niti sam ja ta koja vraća temu na taj tok.
    Privilegije sigurno imaju uticaj i na formiranje iskustava, a samim tim i generalnog pogleda na svet, a samim tim i stavova.
    Kako to znam: pa pročitaj bilo koje naše lokalne novine. Kod nas je normalno da privilegovani mogu ubiti čoveka na pešačkom i otšetati kao slobodni ljudi. Iskustvo privilegovanog je da se zakon i može i treba izbeći. I životni stav takve osobe mora nužno biti različit od mog.

A, da dodam na Betin komentar, sasvim sam sigurna da postoji niz osoba koji nikad nisu iskusili višednevnu oskudicu kvalitetne hrane u dovoljnim količinama zbog nemaštine. (kad kažem glad sigurno ne mislim na preskočen ručak jer sam na dijeti...) I takvi jednostavno nikad neće razumeti iskustveno strah osobe koja to jeste iskusila. Što ne znači da ne mogu razumeti svojom empatijom, ako je imaju. Ali ako nemaju ni iskustvo a ni empatiju, niti se inače onako akademski zanimaju za tu temu, njihov opšti stav o temama gladovanja biće jako različit od osobe sa iskustvom ili empatijom, ili bar teorijskim znanjem. Ili se ne slažete sa mnom?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 10.07.2019. at 10:56

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma tang place im se od tog broja. to je poveznica s temom.

inace ova tema je vec na drugoj trecoj stranici otisla van iste.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da kolektivno zaplacemo, pa da se vratimo na temu?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mene zanima postoji li ijedna osoba kojoj je čitav život lagodan? Ijedna osoba koja nije iskusila tugu, glad , rušenje svoga svijeta, bol i /ili nesreću bilo koje vrste.
    Mislim da takve osobe nema.
    Postoji samo osobno percipiranje loših događaja u svom životu. Da li će osoba plakati manje ili više, a možda uopće neće.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 10.07.2019. at 10:28

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ovaj topic sece od teme do teme. Ja uopce nisam konkretno mislila na Riri. Nego na negiranje iskustva kao necega sto ti odredjuje misao, da nije samo do karaktera. Mene je osobno dirnuo post od lili sa smotuljkom, a ne od riri. Ja na dnevnoj bazi komuniciram s hrpom odraslih dosta mladjih od Riri i dalje me nekad zacude naivnoscu, ali ih ne pokusavam razuvjeriti jer u puno stvari nemam pravo. Zasto bi oni naletili na iste prepreke kao one kojima sam ja svjedocila kod sebe i kod drugih. Good luck! Nadam se da ce sve ispasti tocno tako i ja se veselim ako da. Ali isto tako mi je tesko kad vidim da sam "tocno znala", a nisam reagirala. To je potvrda da sam stara neovisno o primeru i puderu kojeg stavim na lice.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj, koliko ste natipkale...u svim smjerovima....
    riri, na tvoje pitanje od prije tri strane:
    nisam mislila konkretno na tebe ili nekog posebno, jer svako toliko pogledam a ono novih par strana bude natipkano...
    poanta je bila da moje čuđenje nad isčudavanjem oko kvota i opcenito mjera pozitivne diskriminacije (u smislu eto imamo zakone i to je to), te toga da je feminizam odslužio svoje jer zakonska regulativa ide u smjeru rodne ravnopravnosti.

tu gdje ja živim je to naprosto “opće mjesto”, svima je jasno sa jos ima puno posla na tom polju, te je mnoštvo mjera koje su prateće.
    e sad može biti da kod nas tome nije tako... mozda to nije ni u fokusu ni u medijima.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tko može, nek si prevrti jučerašnji RTL Kockica. Bila je epizoda Yes, Minister naslova "Equal oportunities" i kako (ne) pokušati uvesti kvote žena u državnu upravu.
    Vrlo poučno.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pulinka, nisam mislila ni na čiji poseban post, nego na cijeli smijer rasprave, nisam skužila zašto se pojavilo
    moje vrijeme reagiranja nema veze s tobom, nego s trenutkom kad sam sjela za mobitel natipkat

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za mene ge bitan uvid i razumijevanje, iskustvo je jedna druga kategorija i u ovakvim raspravama ga ne držim presudnim

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Za mene ge bitan uvid i razumijevanje, iskustvo je jedna druga kategorija i u ovakvim raspravama ga ne držim presudnim
    Iskustvo je često ono što daje jednu (često prvu) dimenziju uvida i razumevanja. Jer o mnogim stvarima počnemo da razmišljamo tek nakon određenih iskustava, svojih ili tuđih. Ili promenimo dotadašnji način sagledavanja. Nije presudno, niti je na tome bio naglasak, nego uopšteno na validnosti imanja mišljenja o uopštenim temama .
    O tome na čemu se temelji mišljenje, i da li svako mišljenje ima jednaku težinu. Pa sam u tom tonu napisala da osoba koja o nekoj temi nema ni iskustvo, ni prethodno na drugi način stečeno znanje (pri tome mislim na znanje u najširem smislu reči, poznavanje, saznanje), teško može da ima uvid i razumevanje. Iako naravno ima pravo na mišljenje. Ali i veliku mogućnost da mu se mišljenje osporava argumentima.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pulinka, nisam mislila ni na čiji poseban post, nego na cijeli smijer rasprave, nisam skužila zašto se pojavilo
    moje vrijeme reagiranja nema veze s tobom, nego s trenutkom kad sam sjela za mobitel natipkat
    Da, naravno, ali samo ja i Riri smo se dotakle privilegiranosti/iskustva, a ti si privilegiranost i godine spojila u istu rečenicu, pa sam htela da se ogradim unapred od daljeg ev. povezivanja tog smera godine/iskustvo sa mojim komentarom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prekinula me kiša...
    Pa ako čovjeka to zanima, a ne razumije, može početi i sa Wikipedijom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako mi je zanimljiva tema i baš mi vas je lijepo čitati.
    Nemam vremena za tipkati.
    Potpis na Beti i tangerinu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Riri, neke od nas se poznaju u rl, a neke forumase 10 plus god (ja npr al ima nas jos) pa od tud te spoznaje. Ne znam vise koja je tema, ja sam reagirala valjda na pocetni impuls gdje mi se ucinilo da jr netko napisao da je zastita zenskih prava passe i da su vec ostvarena. Ja kontam pulinku na trmelju iskustva. Nor moja sister je mladja al ima skoro 8 god dulji roditeljski staz i to se osjeti, mogu ja znat svu teoriju i imat neki opci filozofski stav, al zaoravo me neke stvariv ezano za roditeljstvo tek cekaju. I njenom misljenju npr o probl puberteta dajem veci ponder od moga jer je to prosla.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.07.2019. at 23:17

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja ne kontam više ništa.

Prvo se na temu tog famoznog (ne)svrstavanja pričalo o tome da nemamo dovoljno znanja. Onda kad je ispalo da eto ipak i mi znamo što je to feminizam, promijenila se teza na nedostatak iskustva u području diskriminacije. Sad kad je i to demantirano, počele smo općenito o životnom iskustvu. Nije mi ni približno slično reći da nisi dio neke ideologije/pokreta i pametovati nekome o odgoju, a da ni nemaš djecu/da imaš djecu koja nisu ni blizu te neke dobi. Ili mi zapravo više uopće ne pričamo o feminizmu, a da ja to nisam uhvatila?

Ne kontam, ali nema veze. Ionako me tema smorila još prije 10 stranica. Treba nam nova.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja nisam primijetila da je išta od navedenog ni dokazano ni demantirano

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa ja demantiram i prije pokušaja dokazivanja.

Ne može ni biti dokazano, jedino da napravimo neki kviz znanja o feminizmu pa da usporedimo rezultate. Ili ljestvicu diskriminacije pa da vidimo čije proživljeno iskustvo može dobiti više coinsa i tko je pobijedio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije mi ni približno slično reći da nisi dio neke ideologije/pokreta i pametovati nekome o odgoju, a da ni nemaš djecu/da imaš djecu koja nisu ni blizu te neke dobi.
    Moja je poanta da, mozda,, sa zivotnim iskustvom kad na kozi sebe il kceriju osvijestis koliko su zenake prilike jos uvijek losije, to ti nece bit neka ideologija / pokret nego fact of life.Uz uvjet da nisi tip rozih cvika .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Riri, ne treba kviz, postovi sasvim jasno pokazuju razinu uvida, te razinu nepoznavanja sto pojmova, što činjenica.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Riri, ne treba kviz, postovi sasvim jasno pokazuju razinu uvida, te razinu nepoznavanja sto pojmova, što činjenica.
    uh. na zapadu ništa novo!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Seni sorry al ovo je baš ružno, s visoka i dociranje.
    Nedavno si rekla da treba direktno adresirat postove forumašica koje se postavljaju iznad ostalih docirajući. Ovo je takav post.

Ja taman da tako i mislim o nekome, ovako nešto nikada nikome ne bih mogla napisati.

A sigurno sam da si svjesna šta se iščitava iz tvog posta, na koji zaključak navodiš.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Seni sorry al ovo je baš ružno, s visoka i dociranje.
    Nedavno si rekla da treba direktno adresirat postove forumašica koje se postavljaju iznad ostalih docirajući. Ovo je takav post.

Ja taman da tako i mislim o nekome, ovako nešto nikada nikome ne bih mogla napisati.

A sigurno sam da si svjesna šta se iščitava iz tvog posta, na koji zaključak navodiš.
    Ja u ovom postu ne vidim nista ružnoga. Niti dociram, niti se obraćam s visoka. Post je logičan odgovor riri, na njeno pitanje treba li kviz o znanju o feminizmu. Jer mislim da svatko od nas u većoj ili manjoj mjeri može preko postova dobiti uvid u to, koliko se osoba razumije u ono što piše.

U ovom zanimljivom meandru od rasprave, nemam nikakve namjere spuštati razgovor na osobni nivo i repliciram na teme i mišljenja, ne na osobe.

No ova “viktimizacija”, uvijek iste patetične lamentacije o forumu, toleranciji, stalna ponavljanja “Ajde riri, imaš pametnija posla, mani se rasprave...”, ironične opaske glede ove teme na drugim temama i slično, upravo “vuku” ovu raspravu o svemu i svačemu odraslih i pametnih žena, na level trogodišnje djece u pješčaniku: buuu neću se više igrati s tobom.. i svode je na neukusan ad hominem nivo.

Što tko iz moga posta iščitava, ovisi o osobi koja iščitava, a na to ja ne mogu utjecati.

to da ti tako nešto da i misliš ne bi napisala, je sasvim razumljivo.
    ti si Lili, pa pišeš kao Lili,
    ja sam seni i pišem kao seni.

dok smo obadvije u kulturnim okvirima, a mislim da jesmo, sve 5.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zato ja nemam pomirljiva misljenja prema tome - jer se jos uvijek nadam.da ce mokoj bit bolje, da se nece podrazumijevat da muski mesto rjesava jer jenveci autoritet itd. Ako dozivim 70-80, mozda me opet to sve nece tangirat i dosec cu novu vrstu mira, ko sto se sad cudim svom ocu sto se ne nervira na neke.stvari na koje se prije nervirao, a on meni kaze da imam jos ohoho vremena za promjene i da, ako mislim.da sam ovo ja i da se vise nevu mijenjat, da sam u iluziji. I.mislim.da je prirodno i normalno i ok da ljudi prolaze te neke faze i da bi bilo bzvz to negirat. Gust je (meni) ulazit u razne svjetove i komunicirat s ljudima razme dobi i faza.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo da nadopunim. Nešto ne znati uopće nije problem, ne razumijeti nešto, isto tako.
    problem nastaje samo onda ako se misli da, kako pulinka kaže, za validnosti mišljenja uvid i razumijevanje nisu bitni.
    Posljednje uređivanje od seni : 11.07.2019. at 10:14

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo tog naseg svijeta u kojem zivimo:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...drsku/9106136/

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Riri priznaj poraz hehe nekad je pametnije odustat

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Dakle vratili smo se na početak - tko nije feminist, on je neinformiran, ne razumije i ne zna. I da, odustajem ali ne zato što ovo smatram svojim porazom. Odustajem zato što sam rekla sve što mislim i jer ne planiram potrošiti još ovoliko vremena u objašnjavanju da bih na kraju opet ispala neinformirana. I nigdje nisam napisala da uvid i razumijevanje nisu bitni.

Drago mi je da mi je ovaj topic još jednom pokazao zbog čega se ne želim svrstati u ovu skupinu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dakle vratili smo se na početak - tko nije feminist, on je neinformiran, ne razumije i ne zna. I da, odustajem ali ne zato što ovo smatram svojim porazom. Odustajem zato što sam rekla sve što mislim i jer ne planiram potrošiti još ovoliko vremena u objašnjavanju da bih na kraju opet ispala neinformirana. I nigdje nisam napisala da uvid i razumijevanje nisu bitni.

Drago mi je da mi je ovaj topic još jednom pokazao zbog čega se ne želim svrstati u ovu skupinu.
    Pametniji popušta, riri. Toga se uglavnom držim na ovom forumu.
    I inače u životu.
    Za ono što mi je nebitno.
    Ali, volim malo, mrvicu provocirati.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne riri, nije generalno za sve, vec ti, po nekima od nas, svojim postovima i nisi bas pokazala da si informirana
    sto je sasvim ok, nisam ni ja ni blizu dovoljno, ali sam toga svjesna
    i ti isto tako generaliziras i pokazujes predrasude (!) prema 'toj skupini'

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Summer, po čemu točno sam ispala neinformirana? Svi stalno tepete po mojoj neinformiranosti, a nitko ne želi reći točno što misli. Malo je naporno pokušavati biti vidovit i protumačiti tko što misli pa na temelju toga nastavljati raspravu. Zamisli, ja sam neinformirana jer se ne izražavam onako kako forum želi da se ja izrazim.

I ne, ovo što ja govorim nisu predrasude. Predrasuda bi bila da ja sad pomislim nešto tipa evo vidi ove Summer, sigurno je ovakva i onakva, a da prije toga nisam ni progovorila s tobom. Ovo što sam ja rekla nije nikakva predrasuda s obzirom na to da je tema razvučena na već 21 stranicu pa sam imala i više nego dovoljno prilike vidjeti kakvi su stavovi i na temelju toga donijeti zaključak. I nema šanse da me itko uvjeri da sam na ovom forumu JA ta koja ima predrasude prema bilo kome. To je apsurdno i to vidi svatko tko ima oči.

Beti, ma znam. U pravu si, samo što ja sad ne mogu pustiti da se mene tu indirektno proglasi glupačom koja ništa ne zna. Ide mi to na živce.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

...samo što ja sad ne mogu pustiti da se mene tu indirektno proglasi glupačom koja ništa ne zna. Ide mi to na živce.
    Ma opusti se.
    Primaš sve previše k srcu.
    Ženska odlika, ali znam da si nemreš pomoći.
    Bila bi sjajna medicinska sestra, ali zato žene nisu za doktore.

Ponavljam preporuku, Yes, Minister 'Equal opportunities'.

Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo riri, ja cu ti reci. Ono s crnim feminizmom kao antipodom “bijelog feminizma”.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I nije istina da ti je itko rekao ovo sto insinuiras na kraju. Ne biti skroz informiran i biti glup nije isto, a nitko nije informiran o svemu. A o svakoj temi se mozes informirati do besvijesti, pa da opet ne znas sve.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Evo riri, ja cu ti reci. Ono s crnim feminizmom kao antipodom “bijelog feminizma”.
    Napokon netko. Hvala.

Evo kopiram samo jedan dio članka, a stavit ću i link na cijeli.

'Aktuelna feministička misao je problematizovala marginalizaciju žena sa tačke gledišta bele žene srednje klase, pa su iz tog razloga mnoge crne žene smatrale feminizam još jednom belačkom novotarijom bez izgleda da utiče na promenu stvarnog stanja stvari u društvu. Pod uticajem ova dva faktora nastaje otpor prema glavnim tokovima borbe za ravnopravnost u redovima crnog feminizma. Crne žene su bile svesne svoje višestruke marginalizacije za koju glavni pokreti feministkinja i borbe protiv rasne segregacije nisu ponudili rešenje.'

Link: https://www.iserbia.rs/novosti/same-...nistkinja-2260

Evo još linkova
    http://laylafsaad.com/poetry-prose/white-feminism-video
    https://now.org/blog/my-chair-is-mad...-table-part-i/
    https://chacruna.net/how-white-femin...ite-supremacy/

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo Riri, natjerala si me da potražim tvoj post.

Feminizam je svakako pomogao u nekim područjima, to ne dovodim u pitanje. Ali ja sam za ravnopravnost SVIH. Ako su feministkinje za ravnopravnost svih, zašto je nastao crni feminizam? Nije to samo stvar prošlosti, pa i danas se govori o položaju crnkinja u feminizmu. Tako da ja ne želim biti dio nečega što je odvojilo druge žene zbog boje kože, neka hvala. Ljepše mi je ovako.

Znači, sasvim je jasno da o položaju crne žene u svijetu najbolje mogu, i trebaju, pisati crne žene.
    Pionirke feminizma, koje su bile bjelkinje, su, prirodno, pisale o problemima svojstvenima položaju žena kojima su okružene. Isto tako je prirodno da se korpus feminizma nadopunjuje drugim perspektivima jer nitko ne može, niti bi trebao pretpostavljati da može, obuhvatiti sve poteškoće s kojima se Drugi suočuvaju. To je između ostalog i alfa i omega svih postsrukturalističkih teorija, inače zapadamo u kompleks "white saviora", koji se opet kritizira kao rasisitički, jelte.

No, to NIKAKO ne znači da su one "odvajale žene zbog boje kože", i napisati to tako pokazuje duboko nepoznavanje teme o kojoj se priča.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Jesi pročitala i ovo što sam linkala ili samo moj post?

'But if the history of this movement taught us anything, it is that intersectionality in feminism is vital. We cannot forget the ways that suffragettes dismissed the voices of black women, sending them to the backs of their marches, only for black activists like Ida B. Wells and Anna Julia Cooper to make major moves while fighting for the vote in tandem with their fight for rights as black people—ultimately shifting the shape of this country. If there is not the intentional and action-based inclusion of women of color, then feminism is simply white supremacy in heels.'

Recimo ja iz ovog dijela (članak napisan od strane crne žene) itekako mogu zaključiti da se odvajanje događalo i događa se zbog boje kože. Ne kažem da je to SAMO zbog boje kože. Ali pobogu pa ako se toliko priča i piše o tome, znači da valjda i ima nešto u tome. Ponavljam ovaj dio i to boldano, da se ne propusti: We cannot forget the ways that suffragettes dismissed the voices of black women, sending them to the backs of their marches..

Evelina, pogledat ću.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sufrazetkinje su djelovale prije vise od 100 godina i sigurno su i one bile pod utjecajem zeitgeista i ja svakako ne mogu garantirati da nije bilo i rasistica medju njima. Pa sigurno i dan danas postoje neke feministice koje su latentno ili manifestno rasistice. Ali feminizam u svojoj srzi nije rasisticki, a ti si implicirala da jest.

Stoga su mi izgredi na sufrazetskim marsevima slab razlog da feminizam danas treba odbaciti zato sto je rasisticki. Mislim, ako nekom treba ikskjuz, svasta ce posluziti. Evo, ako imas jos neku info ili link ja cu rado procitati, jer se volim informirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •