Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Tu sam stekla dojam (za mjesec i koji dan mi je desetgodisnjica zivota u ovim krajevima) da je puno manji problem, da ne kazem sramota, kad radis ispod strucne spreme, ili zapravo kad uopce radis, a da nije radno mjesto kojem se svi dive. Druga stvar koja mi je bila poprilicna novost (to stvarno ne znam je li pravilo, samo imam iskustvo iz krugova u kojima sam se kretala u Hr, od obitelji do prijatelja i nesto malo sire) je to da su bracni parovi/partneri ovdje puno raznolikiji sto se tice strucne spreme i/ili zanimanja nego kod nas. Puno ljudi koje znam su u kombinaciji visokoobrazovanih (lijecnik, medicinska sestra s fakultetom, akademski profesor... u vezi s prodavacicom, konobarom, stolarom, vozacem kamiona).
Kaae, nisam sigurna da sam te dobro shvatila. Pa koliko ima radnih mjesta kojima se svi dive? Jesu onda vecina osramoceni, kad ne rade posao iz snova?

Upalo mi u oci da je On dr ili prof, a ona sestra ili prodavacica. Koliko cesto je obrnuto? Da je ona sveucilisna prof, a on prodavac u "Lidlu"? Koliki je udio VSS zena? Kod nas se manje zena radja, a veci udio je u VSSu.
Nemam pojma zapravo kako se sklapaju brakovi s obzirom na spremu kod nas. Cini mi se da su sve kombinacija nerijetke, ali preferirano su ili isto ili je on više.
MM i ja imamo u dlaku isto. Kod mene u porodici vecinom isto, ili zene mrvu više obrazovanje. Al to je u skladu s ocekivanjem s obzirom na trziste.