-
Ja ne bih nužno povezala patrijarhat i ove dvojbe. I ja sam odrasla u okruženju gdje muškarci ne plaču, a žene kuhaju pa ih nemam.
Mamu sam vidjela puno puta da plače i svaki put mi nekako bude grozno. Tatu nisam nikad. Bilo bi mu bolje da se nekad opustio na takav način, manje bi se derao kad je pod nekim stresom. Ovako se cijeloj ulici valjda sledi krv u žilama kad se on izdere.
Kod mene je obrnuto, kad sam bila mlađa nisam bila plačljiva, sad sam Bože sačuvaj. Ne plačem na filmove, ni na crtiće. Kaže taj link gore da sam psihopat.
Ima nekih iznimki, recimo kad sam nedavno gledala seriju Černobil, plakala sam tijekom svake epizode i još dva sata nakon svake.
Plačem na crnu kroniku. Da je svaki dan pročitam, mogla bih svaki dan i plakati. Plačem kad je netko okrutan prema životinjama. Plačem kad netko umre ili kad se sjetim nekoga tko je umro. Ima jedna tamburaška pjesma koju ne mogu čuti već godinama jer je bila omiljena mom prijatelju koji je poginuo. I svaki put kad je čujem bude mi užasno teško, a prošlo je već 8 godina.
Inače otkad sam se preselila, plače mi se na bilo koju tamburašku pjesmu. Muž mi je nedavno rekao da živi za dan kad se neću rasplakati kad prelazimo granicu. Dobio je zabranu komentiranja. 
Muž mi nema problem sa suzama, iako ne plače često. Prvi put kad sam ga vidjela da plače bilo je nešto slično kao kod Angie. Gledali smo neki stari album sa fotkama koji je svekrva donijela jer sam ja htjela gledati. Pa mi je pričao gdje je slikano, tko su ljudi na slikama itd., i bilo je slika iz njegovog mjesta iz kojeg je selio kao dijete kad je bio rat (na Kosovu) i ljudi od kojih su neki tad poginuli pa ga je to rastužilo. Drugi put sam ga vidjela sad nedavno kad mu je baka umrla.
Ja isto ne podnosim ljude koji manipulativno plaču, za takve suze nemam ni 0,1% suosjećanja. Imam prijateljicu koja mi je bezbroj puta pokazala kako može plakati namjerno, bez ikakvog razloga i meni i dalje nije jasno kako može.
I nikako ne smatram da su suze znak slabosti. Plakanje mi je jednako prirodno kao i smijanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma