Nisam mislila na rješavanje mojih problema Beti.Mislila općenito na sposobnost rješavanja problema. Ono, da se ne uspaniči kad dođe nešto nego da drži svoj život u svojim rukama.
Inače, ja sebe uopće ne smatram beta ženom. Mogu i muškarac i žena biti alfe. Samo će biti malo temperamentnije nego u drugačijim vezama.![]()
Iako mislim da netko mora biti bar malo dominantniji. Ono, bar 49-51.
Jedna starija žena koja je sad pokojna, a koja je često imala izjave o muško ženskim odnosima, je rekla da je glavni u vezi onaj u čije naručje drugi legne navečer kad idu spavati. Eto, sad se zamislite.![]()
Uopće ne razumijem kakav je to alfa muškarac koji ima alfa ženu. Ako je riječ o samouvjerenom muškarcu, on nije nužno alfa muškarac. Odnosno može li po tebi feminist biti alfa muškarac? Feminist u smislu otvorenog zalaganja i podržavanja rodne ravnopravnosti.
Alfa mužjak je vođa krda, snažan i agresivan. Odnosno alfa je leader. Ne vidim ni da mora biti mužjak, ali je dominantan u krdu/obitelji. 49-51 je meni besmislen omjer, jer je to u okviru statističke pogreške i trenutnog osjećaja jednog od partnera.
Mislim da i ima u biologiji nekih glavnih parova koji se razmnožavaju i imaju prvenstvo u jelu, ali ne znam ništa kako to funkcionira. Meni nikako. Pretpostavljam da alfa vuk ipak štiti svoju alfa vučicu, ali ju i zamijeni kad mu dosadi, al nemam pojma.
Pa ja mislim da nas par žena ovdje, koje se može nabrojati na prste jedne ruke koje smo rekle da volimo alfe, definitivno ne mislimo na to da volimo agresivnost.
Mislim, koja žena koja drži do sebe bi ostala uz nekoga tko je maltretira?
I slažem se, alfa je lider. Mislim da se današnji alfa muškarci ne mogu nikako uspoređivati sa alfa muškarcima od prije 200 godina. Čisto iz razloga što su i žene tad bile drugačije. I da, alfa vuk štiti svoju alfa vučicu. Ne mogu uopće shvatiti što fali tome. Meni baš ništa.
Za feminizam, ne znam može li feminist biti alfa. Ne vjerujem. Ali ja nisam feministkinja pa mi je teško zamisliti muža feminista uz sebe, nije mi prirodno.![]()