Results 1 to 50 of 1108

Thread: Suze znak slabosti?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    marta's Avatar

Betty, ne znam kako bih ti objasnila. Moze neko konkretnije pitanje?

Koliko ti znas “ljutih” feministkinja koje imaju 4+ djece i muz ih uzdrzava i one se javno uz odobravanje drugih feministkinja izjasnjavaju upravo tako i aktivne su u feministickim pokretu na bilo koji nacin?

betty blue's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Betty, ne znam kako bih ti objasnila. Moze neko konkretnije pitanje?

Koliko ti znas “ljutih” feministkinja koje imaju 4+ djece i muz ih uzdrzava i one se javno uz odobravanje drugih feministkinja izjasnjavaju upravo tako i aktivne su u feministickim pokretu na bilo koji nacin?
    od osoba koje se jasno i javno izjašnjavaju kao feministi, a u mom osobnom krugu poznanika su (dakle, ne govorim o javnim ličnostima), poznajem točno 4 žene koje za sebe kažu da su feministkinje. Većina žena koje poznajem kažu upravo ovo što se i na forumu piše - ja sam za ravnopravnost ali se ne smatram feministkinjom.
    Javne feministiknje ne pratim toliko, niti znam kakav im je obiteljski status.

Ali shvaćam što želiš reći - da se unutar feminizma ne čuje dovoljno glas žena koje su odabrale veliku obitelj i da se takav izbor osuđuje. Mislim da o tome vrijedi raspravljati i doživljavam to kao jednu od kritika feminizma. Ali svakako i dalje ne razumijem zašto to pretpostavlja distanciranje od te ideologije/pokreta?
    Last edited by betty blue; 28.06.2019 at 08:46.