Quote Originally Posted by vertex View Post
A meni nalikuje na sazrijevanje. Dok mi je ideja "ako nisi s nama, onda si protiv nas" jako odbojna. I nalikuje mi više na podržavanje plemenske strukture društva, nego na intelekt, promišljanje ideja i otvorenost.
Ja to tu ne vidim. Vidim kao raspravu. Mislim da ima naprosto područja gdje nemaš pravo biti nesvrstan, centar. To mi je Bandić većinu vremena. I dobro mu ide u Zg, ne znam kako ni zašto, ali meni je to užas. Što je Dežulović pisao neki dan na n1, gradio bi spomenik Židovima u svijetu, a nikako da osudi one koji su donijeli rasne zakone po kojima su legalno židove i rome tretirali kako jesu. Židovima to naravno nije prihvatljivo i odbijaju, jer žele da se ponovo javno govori o tome. Nije dovoljno što trenutno Židovima u RH ništa ne fali. Još nitko nije provalio u židovsku općinu, uzeo popis članova i počeo s akcijom čišćenja. Kako tu smiješ biti nesvrstan, centralist? Ovo što se radi sa zabranom pobačaja, kontracepcije... kod nas je isto na tragu toga da će žene lagano natrag u garažu. Bez izbora će živjeti poput klikli koja je zadovoljna s tim izborom. Na isti način su zakonom uskraćena prava na IVF. Ponavljam kao jelena.O s alergijama da mi se prof. Šimunić osobno ispričavao što taj zakon baš mene diskriminira, ali ima žena koje ne diskriminira. Promjenu smo uspjeli ublažiti, ali to nije bilo 70tih, nego prije par godina. U zadnjim godinama moje fertilnosti.

Mislim da se podcjenjuje lakoća skoka unatrag i manipulacije.