Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Želim biti JA, koja će ljudima objasniti što misli...
    To ti nikog ne bi bilo briga da nije bilo pokreta koji ti je to omogućio, a s kojim se ne želiš identificirati.

Znaš, to ti je kao sa rasizmom.
    Recimo da sam crnkinja.
    Imam (danas) svoja prava, ali se ne želim identificirati s pokretom antirasizma, jer, iako jesam za apsolutnu ravnopravnost načelno i iako mi je taj pokret donio prava da me bijelac ne bičuje i siluje uz odobravanje javnosti, ne želim se identificirati kao antirasist, jer je antirasizam u načinima borbe ponekad skrenuo u krivu stranu (Black lives matter).

Jer ono, hvala puno pokretu antirasizma, sve je to super, ali ne sviđa mi se Ice Cube i ne želim se identificirati s pokretom čiji član pjesmom napada policiju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Recimo da sam crnkinja.
    Ovo je jedna od stvari koju bijelac nikad ne bi smio reci, ni u kojem kontekstu. To je jedna od prvih stvari koje ucim(o) u bilo kakvim edukacijama, a polazim ih cesto, godinama, preko posla i preko La Leche League. Nisam crnkinja i nikad necu biti i ne smijem se ni u kojem trenutku postaviti na njihovo mjesto i pokusati sagledavati situaciju iz njihove perspektive. Isto vrijedi i za indigenous people bilo kojeg kontinenta, LGBTQ+ populacije, itd.

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Tj. ne razumem kako možeš ne biti npr. religiozan a odbijati da se nazoveš agnostik ili ateista. Ono, nisam visoka a ni srednje visine al me vređa kad mi kažu niska .
    Ovo sam ja, zapravo. Objasnjavam ovako: religiozna nisam, to sam sigurna, u nekom tradicionalnom smislu, iz neke kutije s etiketom. Ne deklariram se kao ateist jer time prihvacam da apsolutno nema boga/bogova/icega. Agnostik nisam, jer priznajem da ne vjerujem pa samim time gazim definiciju agnostika. Dodatno, ne zanima me ima li boga ili nema pa se time ni ne bavim. Cesto zaokruzim "prefer not to say" kad me ovo pitaju. Ako je pitanje vezano uz nesto konkretnije, onda biram ateiste, da ne bih bila svrstana u religiozne.

No ne primjenjujem ovu teoriju na feminizam, na primjer, jer kod toga ne propitkujem ono sto feminizam jest. To stoji, a i podrzavam. Samo necu da mi ta odrednica/etiketa stoji uz ime i pojavu.

Tesko mi je nekad objasniti i nacionalnu pripadnost, a i bas sam neki dan u razgovoru na poslu zakljucila da bih dva (tri, pet) puta razmislila o zaposljavanju na radnom mjestu koji uvjetuje uniformu (znak pripadnosti), a da ta uniforma nije prvenstveno funkcionalna/uvjet za sam posao - tipa, ok, kuta u laboratoriju ili hazmat suit s logom firme, kad se zaposlim u biohazard jedinici), ali nije mi ok obavezna polo majica s logom i printom, uz obavezne hlace u toj-i-toj boji jer je to nekome zgodno).

Negdje je netko spomenuo individualiste. To mi pase. Moja jedinka sudjeluje u onom sto podrzava, ali samim time ne postaje to sto radi. Eto, tako nekako. I ne nose me centralne struje zbog toga, ni najmanje. Naprotiv. Samo ne volim etikete.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Negdje je netko spomenuo individualiste. To mi pase. Moja jedinka sudjeluje u onom sto podrzava, ali samim time ne postaje to sto radi. Eto, tako nekako. I ne nose me centralne struje zbog toga, ni najmanje. Naprotiv. Samo ne volim etikete.
    Iksam, baš je lijepo i pametno rečeno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •