E jen s tim se uopce ne slažem! Dugo sam i cesto o tome razmisljala, jer je ta floskula maltene postala nova mantra zadnjih desetak godina.
sasvim suprotno, mislim da bi se napokon trebalo poceti ozbiljno razgovarati o osobnoj odgovornosti svakog pojedinca.
Npr. Ovih 19 posto sto su nakon afere Ibiza (ne znam koliko je to tematizirano u Hrvatskoj) svoj glas na izborima za Europu dali FPO -u su taj glas dali pri punoj svihesti i pameti.
i zaista nije niti na ljevici, centru niti na bilo kom pristojnom gradaninu Austrije, da sebe smatra krivim
sto nije ucinio što? Angažirao spin doktore, da uoblice gomilu lazi, kako bi podilazio najnizim instiktima ljudi, pri tom ih uvjeravajuci da oni ni za sebe same a ni za zajednicu nisu odgovorni! Jer kako ono ide:
ima li tu šta za mene?

o ne! Odgovorni su itekako! Nakon drugig svjetskog rata, se je naravno gledalo da se odgovornost za sve užase ne prebaci na njemačku naciju, s cim se posve slazem, no u tome se nekako izgubila svijest o osobnoj odgovornosti svakog onog gradanina, koji je gledao u stranu, ili direktno ili indirektno sudjelovao u tom zločinu protiv čovječanstva. I metaforički rečeno nosi krv na svojim rukama.

pred koji mjesec sam citala jedan zanimljiv clanak na tu temu, u kojoj se opisuje da su pokusaji ljevice i ostalih pristojnih partija objasnjavanja kakvu opasnost hitler i fasizam donose, samo ubrzali njegov dolazak na vlast.

inace vecinom se slazem sa ovim nspisanim od jelene betty summer peterlin sasa olja puli ka (sigurno sam nekog zaboravila)