Stranica 11 od 23 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali gdje sam ti to priljepila?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

rekla bih da se non-binary ljudi jednostavno tako osjećaju - da ne pripadaju niti jednom spolu ili rodu, bez predznaka pozitivnog ili negativnog, kao što se ja ne osjećam humanitarkom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ali gdje sam ti to priljepila?
    Više puta si ponovila da je važno deklarirati se. A izbor je feminist/antifeminist. Kako ti tumačiš te svoje poruke?
    edit: ja pokušavam dati neki sadržaj moga stava, ali ti se vraćaš na to da je važno izjasniti se.
    Posljednje uređivanje od vertex : 28.06.2019. at 14:27

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa ne osjecamo se ovim ili onim jer za to nemamo potrebu. Da nam sad zakonski ukinu pravo glasa, pravo na rad, skolovanje, odlucivanje o vlastitom tijelu ili pravo na izbor partnera, da li bi se pobunila i pozvala na tekovine feminizma?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne znam, ni ja generalno ne volim stav 'ako nisi s nama, protiv nas si'
    ali 'ja se ne smatram feministicom' meni jednostavno nema tu kvalitetu nesvrstanosti, vise mi daje na odricanje od ideje, potpisujem betty

feminist je osoba koja vjeruje u svaku - politicku, ekonomsku i drustvenu - jednakost medju spolovima
    i ako gorljivo podrzavas nesto sto je srz jednog tako vaznog pokreta, a kao mane navodis za samu ideju rubne elemente (i ono sve sto je riri nabrojila da podrzava uopce nije u suprotnosti sa feminizmom, po meni samo njeno pogresno poimanje feminizma) - nikad za sebe ne bih mogla reci da nisam feministica
    a da ima pristupa s kojima se ne slazem ili zastranjivanja, naravno da ima

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Više puta si ponovila da je važno deklarirati se. A izbor je feminist/antifeminist. Kako ti tumačiš te svoje poruke?
    svoje poruke tumačim tako (ne mogu vjerovat da ovo pišem, osjećam se kao 8.osnovne) da pokušavam kroz argumentiranu raspravu shvatiti iz kojeg razloga se netko tko hoda kao patka, izgleda kao patka i glasa se kao patka odbija nazvati patkom
    moja prva pomisao je da ima neki problem s patkom, ali dopuštam benefit of a doubt pa ajmo to dekonstruirati
    a odgovor je - jednostavno ne želim

ovo je moje banalizirano shvaćanje ove rasprave
    Posljednje uređivanje od betty blue : 28.06.2019. at 14:31

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, super postovi Summer i Olja. To je kao sto ima hrpa ljudi koji su antifasisti i politicki djeluju na razne nacine koji mi se ne svidjaju, no to ni na koji nacin ne znaci da bi se ja odrekla svog antifasizma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

svoje poruke tumačim tako (ne mogu vjerovat da ovo pišem, osjećam se kao 8.osnovne) da pokušavam kroz argumentiranu raspravu shvatiti iz kojeg razloga se netko tko hoda kao patka, izgleda kao patka i glasa se kao patka odbija nazvati patkom
    moja prva pomisao je da ima neki problem s patkom, ali dopuštam benefit of a doubt pa ajmo to dekonstruirati
    a odgovor je - jednostavno ne želim
    ja sam triput napisala pa obrisala ovo s patkom da se netko ne uvrijedi, ali fakat kad sve svedeš na to, tako je

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, ni ja generalno ne volim stav 'ako nisi s nama, protiv nas si'
    ali 'ja se ne smatram feministicom' meni jednostavno nema tu kvalitetu nesvrstanosti, vise mi daje na odricanje od ideje, potpisujem betty

feminist je osoba koja vjeruje u svaku - politicku, ekonomsku i drustvenu - jednakost medju spolovima
    i ako gorljivo podrzavas nesto sto je srz jednog tako vaznog pokreta, a kao mane navodis za samu ideju rubne elemente (i ono sve sto je riri nabrojila da podrzava uopce nije u suprotnosti sa feminizmom, po meni samo njeno pogresno poimanje feminizma) - nikad za sebe ne bih mogla reci da nisam feministica
    a da ima pristupa s kojima se ne slazem ili zastranjivanja, naravno da ima
    u potpunosti potpisujem
    evo summer ima tu mekanu retoriku koja meni vjerojatno fali

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam triput napisala pa obrisala ovo s patkom da se netko ne uvrijedi, ali fakat kad sve svedeš na to, tako je
    e, meni je isto bio bed napisati stvarno, nemojte da vas patka uvrijedi

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Feminizam
    Feminizam je štošta, o čemu treba puno i znati.
    Ja ne znam.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ubih se tražeći ovaj link pa zato i debelo kasnim s njim, ali neka ga da porekne tvrdnju da feminizam više nema šta raditi:

https://mdomsp.gov.hr/odrzana-medjun...o-nasilje/7826

Osobito govore hrvatske statistike.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zato što se ljudi jako razlikuju i ne može ih se uvijek svrstati u grupacije?

čak i patkica iz toma i jerrya koja je plivala kraul je na kraju bila prihvaćena

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se nadam da se ova neuvrijeđena patka objasnila. Tako isto sebe ne nazivam humanisticom, premda dijelim neke općepoznate humanističke vrijednosti.: humanizam je filozofija, i treba puno znati i naučiti da bi čovjek bio humanist. Tako to ide s mojim definicijama i identifikacijama.
    Ova definicija od summer, neka se ona ne uvrijedi, a i svi vi koje jednako definirate feministe, je malo pojednostavljena. Da, ok: ako je to definicija pojma, ja sam feministica, gorljiva.
    Možete li sad prestat ritmično skandirati: nazovi se, nazovi se, nazovi se...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja u tebe vertex nisam ni sumLJala, pa ti si u prvom postu na ovoj temi rekla da se odmalena smatraš feministkinjom

zašto je kasnije krenulo ovo inzistiranje o pravu na ne-izbor, ne znam

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ja mislila da sam objasnila :D

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jesi, jasno mi je. ali se ne slažem.
    ako se netko naziva katolikom ne znači da zna sve o katoličanstvu, niti da mora znati
    dapače, rekla bih da ogroman broj katolika ne zna sve o katoličanstvu
    što ih se priječi da se tako zovu
    jer se slažu s nekim osnovnim načelima

pa tako je meni dovoljno da se netko slaže s osnovnim vrijednostima feminizma da bih ga nazvala feministom

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vertex, naravno da je pojednostavljena definicija, ali je za mene i srz
    ni na linku, koliko uspjeh procitati zasad, ne vidim nista sto odudara od mog shvacanja
    a ne namjeravam se sad posvetiti istrazivanju svakog aspekta

za mene ovdje nema ritmicnog skandiranja, samo cudjenje zasto se inzistira na ne-nazivanju uz (meni) vecinom nejasne argumente

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

hm...betty, ova usporedba baš ne stoji.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 28.06.2019. at 15:09

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa ja mislim da mi nijedan argument nije bio - jednostavno ne želim.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi, jasno mi je. ali se ne slažem.
    ako se netko naziva katolikom ne znači da zna sve o katoličanstvu, niti da mora znati
    dapače, rekla bih da ogroman broj katolika ne zna sve o katoličanstvu
    što ih se priječi da se tako zovu
    jer se slažu s nekim osnovnim načelima

pa tako je meni dovoljno da se netko slaže s osnovnim vrijednostima feminizma da bih ga nazvala feministom
    Pa ponešto bi morali znati, i ponešto prakticirati. Ako ćemo pravo.
    S druge strane, što se mene tiče, mogu se i zvati i ne zvati kako ih volja.
    summer, meni su argumenti skroz jasni :D

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i demokracija je vise nego slozena pojava, o kojoj ja prva, a i vecina stanovnistva sasvim sigurno ne zna dovoljno. A sadrzi i aspekte koji su prilicno zaguljeni, ne uvijek pozitivni, pa svejedno kazem da demokraciju podrzavam.
    isto vrijedi i za antisemitizam, antirasizam, antifasizam, humanizam. Da li trebam doktorirati na antifasizmu, da bi se nazvala antifasistkinjom?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vi ste mene sasvim krivo shvatili. Ja ne govorim o vama, nego o sebi.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na ovom topicu se bas jasno daju vidjeti svi problemi ljevice danas, ako ista uopce postoji.
    Dok desnica gleda kako se pribliziti ljudima i baciti sto siru mrezu, “ljevica” je postala sama sebi svrhom u svom salonskom intelektualizmu.
    Da se razumijemo, ovo ide i na moju dusu :p

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, jennifer, slazem se, a i ti si mene dobro shvatila. Odnos prema levici i odnos levice prema meni (bela zena s 4 dece kojoj je muz tech worker) je jos jedan layer u mom odnosu prema feminizmu. Ja pronalazim mislioce koji su centralno u drustvenim naukama, i mislim da ih se sve vise nagomilava ka centru kako levica i desnica idu u ekstreme. Citam sve, jer zelim i moram, ali i odahnem kad se vratim na centar.
    Sto se tice licnih iskustava, meni recimo smeta sto mi niko nije verovao da smo muz i ja svesno zatrudneli prvi put, iako samo imali ja 25 a on 23 godine. "Trebala" samo prvo ovo ili ono. Majka mi nikad nije prezalila ni rad od kuce ni 'cuvanje dece.' Svako sledece dete je izazivalo nove potrese, iako nam niko nikad nije ni fizicki pomagao, niti finansijski (nego smo mi njima, i jedno i drugo).
    San Francisco je najlevlji moguci grad u zapadnoj civilizaciji, a njegov state univerzitet kolevka levice. Samo moj izgled je izazivao navalu predrasuda, deca i muza da ne pominjem (ne zna se sta je gore, jer je mrznja prema takozvanim 'techies' prestrasna), pa jos ako ne izrecitujem sve u skladu s dominantnim predrasudama, odmah sam devil itself (i Trump suporter, hahaha).
    Ugl, diplomirala s perfektnim prosekom (jer znam znanje, jelte), ali sto kaze marta, kad osecas da te ne zele, ne mozes vikati na glas da sve to nije tako kako oni vide, nego da si ti super duper leftie.
    Takodje, ja licno naginjem anarhiji, i bez zezanja najvise volim punk-rock pristup gde NEMA nikakvog osudjivanja. Imam srecu da je na mom faksu zavrsio i fat mike iz nofx, pa znam da nas ima i takvih. Nasla sam bila i par drugara koji slicno misle, recimo jedan African American, iz Philadelphie, sto znaci zna sta je prava muka. Takodje, na tom faksu se gomilaju i trans ljudi, i oni su cesto veoma umereni, verovali ili ne.
    Dodatno, ovde su deca zaista istrenirana od malih nogu (pocinje s bodyjima s natpisima) u levoj propagandi. Imam dete teen godina, i stvarno mi je zao kad cujem ovdasnje teens kad iz kuca koje vrede milione ponavljaju naucene fraze, i sto je najgore, plase se buducnosti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E jen s tim se uopce ne slažem! Dugo sam i cesto o tome razmisljala, jer je ta floskula maltene postala nova mantra zadnjih desetak godina.
    sasvim suprotno, mislim da bi se napokon trebalo poceti ozbiljno razgovarati o osobnoj odgovornosti svakog pojedinca.
    Npr. Ovih 19 posto sto su nakon afere Ibiza (ne znam koliko je to tematizirano u Hrvatskoj) svoj glas na izborima za Europu dali FPO -u su taj glas dali pri punoj svihesti i pameti.
    i zaista nije niti na ljevici, centru niti na bilo kom pristojnom gradaninu Austrije, da sebe smatra krivim
    sto nije ucinio što? Angažirao spin doktore, da uoblice gomilu lazi, kako bi podilazio najnizim instiktima ljudi, pri tom ih uvjeravajuci da oni ni za sebe same a ni za zajednicu nisu odgovorni! Jer kako ono ide:
    ima li tu šta za mene?

o ne! Odgovorni su itekako! Nakon drugig svjetskog rata, se je naravno gledalo da se odgovornost za sve užase ne prebaci na njemačku naciju, s cim se posve slazem, no u tome se nekako izgubila svijest o osobnoj odgovornosti svakog onog gradanina, koji je gledao u stranu, ili direktno ili indirektno sudjelovao u tom zločinu protiv čovječanstva. I metaforički rečeno nosi krv na svojim rukama.

pred koji mjesec sam citala jedan zanimljiv clanak na tu temu, u kojoj se opisuje da su pokusaji ljevice i ostalih pristojnih partija objasnjavanja kakvu opasnost hitler i fasizam donose, samo ubrzali njegov dolazak na vlast.

inace vecinom se slazem sa ovim nspisanim od jelene betty summer peterlin sasa olja puli ka (sigurno sam nekog zaboravila)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kli kli zao mi je sto si imala takva iskustva, no bas ne razumijem kakve to veze ima sa feminizmom?
    a ni da ljevicom?
    i na koji su to nacin djeca indoktrinirana?
    sto oni zo izjavljuju u svojim “skupim kucama”?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ok, seni, udahni
    Opet, ja ne govorim o uzrocima, ni o krivnji, ni o osobnoj odgovornosti, ja govorim samo o tome, kako dalje?
    Ne znam sto tocno smatras floskulom, da je desnica trenutacno kudikamo vicnija privlacenju masa? I da odgovornost lezi dihelom i na samoj ljevici i njenoj anakronosti?
    O baratanju novim virtualnim platformama da ne govorim (bilo je nedavno super predavanjea alfiea bowna bas o tome u zg na filozofskom teatru).

A mozemo ilustrirati i ovako, ono sto je meni, kao feministici, bitno - je li nakon razgovora sa mnom neka zena bliza ili dalja feminizmu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da ste svi vi koji mislite da feminizam treba omasoviti debelo, najdeblje u krivu. Da ga se omasovi treba ga pretvoriti u mainstream, banalizirati.
    A stvari koje su nazivno mainstream su redovno bez utjecaja. Imaju siroku publiku ali nemaju znacaj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mislim da je tako i u politici, desnica ima publiku jer ne odstupa od desnicarenja i ima cijeli raspon svega od krajnosti do centra. A ljevica se sva zblendala ko smoothie i to bljutavi smoothie.
    O kli, di izvadi Nofx?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja mislim da feminizam treba postati civilizacijska tekovina, u rangu s antifasizmom, antirasizmom i sl.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije za zezanje, ovde su kuce stvarno preskupe, hahahaha.
    Ima veze s feminizmom jer je su culture studies, gender studies, ethnic studies, urban studies, urban geography prepuni feminizma, a to su prosto polja iz kojih sam morala da citam i pisem. Znaci feminizam mi je bio u svakodnevnom akademskom zivotu, sve vreme. Svesna sam paradigmi, svesna sam akademskog diskursa. Zivela sam odbacivanje zbog predrasuda. Razlika u odnosu na BG je sto sam dobijala realne ocene, i na tome sam zahvalna. Nije mi niko trazio da dodjem u kafanu da mi pregledaju rad. Ipak, nije bilo ni prijatno.
    Deca su indoktrinirana levim ideologijama. Ne istresa mi se sad sve to ovde, pa da se secira jedno po jedno, ali ugl deca se plase rasizma (ovde nepostojeceg), plase se climate change (u saveznoj drzavi koja je izmislila enviromentalizam) toliko da izjavljuju da nece imati decu zbog toga, i slicno. Imam zaista zadrsku da pisem o tome jer ja nisam PROTIV niceg od toga, samo zelim da deca imaju elementarno pravo da misle svojom glavom. Ugl, moze se i to googlati, a vidi se i po serijama.
    S druge strane, mi zivimo jako eko friendly, ja dojim 14 godina bez prekida, deca su mi bila platnenopelenasi i skinuli pelene jako rano, kuvam stalno i kupujem organsku hranu, koristim javni prevoz (cak i kad mi je do faksa trebalo 2 sata u jednom pravcu s detetom ispod 3 godine, velikim, koga sam nosila svojim telom). Auto osiguranje nam smanjuje premium jer ne vozimo puno ni ovaj jedan automobil koji imamo. To se ne vidi, vidi se da sam bela i plava, da mi je telo suburban, pa kad se cuje i za decicu i muzica, odmah sam protiv abortion

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Te bu borbe sve bile krvave, nisu se vodile na modnim revijama i na stranicama Cosmopolitena

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Marta, pa to mi je jedna od mantri bila dok sam studirala na sfsu: ako su mogli mike i erin, mogu i ja :D
    I osim sto su sugradjani, dobar su primer da se moze ostati nezavistan i ne biti jadan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kli, ja sam tu gdje jesam pa onda taj moment koji tebi zagorcava zivot, koristim obilno s druge strane.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni ne ide da budem snarky nikako, mada bi mi vrlo cesto pomoglo :D

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali kli kli ja i dalje ne razumijem, pa nije te s predrasudama gledao feminizam, gledali su te ljudi od krvi i mesa.
    i dalje ne kuzim kakve to veze ima sa feminizmom?
    a klimstske pojave i borba protiv rasizma nisu nikakve lijeve ili desne teme, nego općeljudske!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Marta, ne kuzim, i trebaju ostati krvave?

Kli, tvoja okolina je toliko drugacija od nase da mislim da je tesko uopce uzivjeti se.

Ali se npr strecnem svaki put na “najnoviju vijest” o “neprihvatljivoj kulturnoj aproprijaciji” kad npr bjelkinja napravi afro pletenice (lupam bezveze), mislim, ako je to ono do cega smo dosli, onda stvarno...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Leve su i te kako. Jako leve Climate change je isto kao i gender equality tema koja jasno polarizuje.
    Napadali me ljudi koji se identifikuju s levim ideologijama, pretpostavljajuci da sam desno na osnovu vise puta navedenih spoljasnjih i povrsinskih karakteristika.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jennifer, sve ce ovo stici (uz morfovanje kroz (social) media isto kao i sve drugo sto je stizalo

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kli, a sta znaci da ti je tijelo "suburban", nisam to dosad cula?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Klimatske promjene kao i ekoloske katastrofe, oneciscenje okoline, koje prijete i zdravlju i cijelokupnom ekosustavu nase kugle zemaljske su cinjenice! I to vrlo zabrinjavajuce!
    ako to desnicu u americi ne interesira, to he pak njen problem.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma to se zezam, ono vidi se da sam mama iz suburbije, navikla na athletic clothes i svakodnevni jogging, a opet radjala pa malo i raspala (za razliku od urbanih, mladjih zena).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To ti kazem, seni

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ne razumijem sto znaci napadali?
    fizicki?
    ili ste se raspravljali, pa je svatko gorljivo branio svoje stajaliste?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zasto je vazno da iznosim detalje? Nismo se raspravljali jer ja, kao sto vec objasnih, ne zivim i ne razlmisljam entitled kao sto se na prvi pogled cini. Nekad bi bilo suptilno, nekad se odrazavalo na dinamiku casa (pa cak i na izbor materijala za citanje od strane prof.), ponekad bi bilo izolacije, ponekad verbalnih ispada (na koje nisam reagovala). Ugl, neprijatno iskustvo, koje sam ok hendlala jer sam ipak odrasla osoba i razumela sam situaciju. Poslednji semestar sam provela kao TA, i dosta se zblizila s tom decom, pa je bilo lakse.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne radi se i uopce o detaljima, nego o tome da ja ne razumijem tvoj sustav vrijednosti u odnosu na feminizam kao civilizacijsku tekovinu, koji je baziran samo na osobnom iskustvu.

kao sto su na prijasnim stranicama cure cesto ponavljale, neki mi antifašist moze kao covijek biti izrazito antipatican, ali to ne. mijenja moj stav prema antifašizmu kao civilizacijskoj tekovini.

nekako mi je strano svodenje svega na osobno iskustvo. Osobno iskustvo nije diskurs.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Marta, ne kuzim, i trebaju ostati krvave?

Kli, tvoja okolina je toliko drugacija od nase da mislim da je tesko uopce uzivjeti se.

Ali se npr strecnem svaki put na “najnoviju vijest” o “neprihvatljivoj kulturnoj aproprijaciji” kad npr bjelkinja napravi afro pletenice (lupam bezveze), mislim, ako je to ono do cega smo dosli, onda stvarno...
    Mislim da ne mogu biti drugacije da bi bile uspjesne. Nazalost.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ja sam diskriminirana/izopštena, zato je licno. Kao sto je crncima rasizam licno iskustvo, tako su meni leve ideologije koje me izopštavaju na osnovu predrasuda.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja sam diskriminirana/izopštena, zato je licno. Kao sto je crncima rasizam licno iskustvo, tako su meni leve ideologije koje me izopštavaju na osnovu predrasuda.
    Opet ljudi, a ne ideologije. Ja sam zivjela u njemackoj kolijevci antife pa su mi bas ti ljudi najvise pomogli u integraciji, rekla bih jako uspjesnoj. Jako razlicita iskustva imamo i to nas naravno određuje.

Ali eto bez obzira na njihova uvjeravanja da je marxizam ispravan, a provedba na istoku karikatura, i bez obzira sto nisam imala kontrargument, prethodna iskustva mi nisu dozvolila da se izjasnim da podrzavam MarxIZAM. Tako da razumijem klikli s te strane odbijanja identifikacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •