Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
https://mobil.derstandard.at/2000104884076/Margaret-Hamilton-Sie-schoss-die-Maenner-auf-den-Mon

tek 2005, odnosno 2013 je odlikovana,
a feminizam bam jelte vise be treba
iako se zgražam skupa s tobom, nekad mi se čini da su ovakvi primjeri zapravo kontraproduktivne poruke toj "nesvrstanoj" populaciji, ako već nema antifeminista ovdje - izgleda kao da su samo važne nagrade. Naravno da su važne u smislu priznanja, ali naravno da nisu najvažnije u kontekstu borbe za ravnopravnost.

Ova Alabama...ja ne znam što reći. Ta vijest me toliko zaprepastila i toliko je suprotna zdravom razumu da imam dojam da su to te fake news koje se sad stalno spominju. Kako reče netko na twitteru: what in the name of Gilead is this?

Nedavno sam naišla na vrlo zanimljiv članak o procjenama rasta/pada svjetskog stanovništva i učincima predviđene stagnacije i pada i ljepim ga ovdje jer kao root cause navedeno upravo feminističko pitanje - obrazovanje žena. Sad, znam da će mnoge od vas shvatiti ono što je navedeno u članku a vezano je za obrazovanje žena kao imperativ - odnosno da će se odjednom pokušati navesti kontraprimjeri, ali imajte na umu da se govori o globalnim trendovima a ne lokalnim, da se govori u statističkim okvirima, dakle da se zanemaruju ekstremi.

https://medium.com/s/story/by-the-en...k-2f606c1ef088

Inače, razmišljala sam da otvorim novu temu, ali mi se ne da i zapravo mislim da bi bila vrlo brzo zaključana jer je meta prirode i evidentno je potaknuta ovim topicom, pa ću zato svoje pitanje ubaciti ovdje, među suze

Što vama znači "poštovati nečije mišljenje"? ili "dopustiti pravo na mišljenje"?
I neću biti pakšu i čekati da netko kaže ljepše od mene nego ću odmah reći što meni to znači

dakle, kad mislim da mi se dopušta pravo na mišljenje, prije svega smatram da ne postoji misaona policija koja će doći i zabraniti mi da mislim
drugo, smatram da mi je dopušteno izreći to mišljenje u javnom prostoru, ako to želim.

Tu staje sve što se tiče prava na mišljenje. Jednom kad je mišljenje izneseno u javnom prostoru, počinje diskurs, dalje vrijede pravila diskursa.

Odnosno smatram da se diskursom ne ukida pravo na mišljenje niti se nekome oduzima ovo pravo.

Smatram da nije nužno da se netko složi s mojim mišljenjem da bi moje pravo na mišljenje bilo ostvareno.

Ne znam jesam li dovoljno jasna. Pokušavam ovo malo podcrtati jer vidim da se u raspravama često spominje "nedostatak tolerancije" ili "nedopuštanje mišljenja", budući da jednom kad krene diskurs postoji tendencija da se nečije kritike interpretiraju kao kritike osobe/osobnosti a ne kritike iznesenog mišljenja/stava.

Doista me zanima, mislite li da se neka rasprava može voditi na generalnom nivou, mislite li da se kritika nekog mišljenja može shvatiti neosobno?

Ustvari, možda je bolje da pitam mislite li da se neka rasprava treba voditi na generalnom nivou, mislite li da se kritika nekog mišljenja treba shvatiti neosobno?