Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Joj, htela sam da napišem tako puno toga... Napisaću samo da sam sigurna da su slično tebi razmišljale i žene Irana, Turske, itd, itd. pa ću odmah dodati disklejmer da mi sigurno nije namera da cepidlačim, omalovažavam niti patroniziram, možda tu i tamo da se razmećem svojim taštinom, od tog je meni najteže pobeći .

Srećom se nikad ne mora biti supermuškarac i hendlati sve ono što hendla superžena sigurna u svoje ljudsko pravo. I on nikad ne mora čuti i odgovoriti na pitanje: da li je oženjen, planira li, i koliko dece ima/planira da ima...

A otvorila mi se i sasvim druga tema jednom tvojom primedbom: je li opravdano nasilje prema nasilniku i u kom obliku, ako smo protiv nasilja prema svim kategorijama...
Bilo bi dobro da pojasnis zasto si sigurna da su tako razmisljale, kada, u odnosu na sto... pa bih ti mogla odgovoriti na to.

Mislim da se mora biti i supermuskarac ako zelis biti dobar otac i muz i uspjesan na radnom mjestu. Moj muz je cesto rastrgan izmedju kuce i posla, pogotovo kad je dijete bolesno i ne stigne sve odraditi kako treba i to ga prilicno frustrira. Na osobna pitanja ne mora i ne treba odgovarati nitko.

Nasilje (meni) ni u kojoj kategoriji nije prihvatljivo, osim ako se radi o samoobrani i ne mogu ga nikako izbjeci. Uvijek sam zato da se pametnije ukloniti iz takve situacije ako mozes.