Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Konfuzija, kazes potomak si snazne loze zena koje su zivjele kako su htjele. Hmm, bas me zanima kakav je izbor imaju zene koje nemaju pravo glasa, pravo na imovinu, pravo na razvod, pravo starateljstva nad djecom, a sve to je bila realnost prije samo 70 godina. Svaka zena treba ustati kad se spominje feminizam, sufrazetkinje i aktivistkinje, bez njih bi mi i danas bile sretne ako muz kad se ne napije ne tuce vec pjeva.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Fedja prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija, kazes potomak si snazne loze zena koje su zivjele kako su htjele. Hmm, bas me zanima kakav je izbor imaju zene koje nemaju pravo glasa, pravo na imovinu, pravo na razvod, pravo starateljstva nad djecom, a sve to je bila realnost prije samo 70 godina. Svaka zena treba ustati kad se spominje feminizam, sufrazetkinje i aktivistkinje, bez njih bi mi i danas bile sretne ako muz kad se ne napije ne tuce vec pjeva.
    Ovaj, bez uvrede ali iako stoji ovo o nepostojanju prava na glasanje ostatak za ove krajeve baš i nije točan. Cak se i moj pradjed uspio razvesti, doduše još u K&K monarhiji i za drugi brak je morao promijeniti vjeru jer nije postojao građanski brak. Ex žena mu dobila starateljstvo nad djecom (iako realno nisu bila njegova nego samo pravno jer se razvod malo razvukao), suprugu br. 2 je upoznao dok je još radila u banci, imovinu su žene najnormalnije imale po zakonu. Druga je perspektiva što velika većina njih, indoktrinirana katoličkim naukom i tradicijom, nije koristila svoja zakonska prava, plus siromaštvo, neukost, loš položaj na tržištu rada itd... ali da se nije imalo pravo na imovinu, razvod, starateljstvo, obrazovanje, zaposlenje - nije istina. No nije se koristilo i bilo je rezervirano za “više” slojeve odnosno manjinu... Tu je feministički pokret puno donio ženama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •