Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ok, Riri. Moguće da ostavljam ratoborniji utisak nego što mislim. I nema potrebe za onim "svaka čast", u naše vreme školovanja se podrazumevalo znanje oba pisma, pa većina starijih članica foruma čita ćirlicu .
    Ugl. ne moraš više da čekaš muža za prevod , transliteratori su nezamenljivi kad treba brzo prebaciti neki dokument sa jednog pisma na drugo, jedino što latinica bez kvačica izgleda urnebesno prebačena na ćirilicu...
    Da, fora je, probala sam par stvari prebacivati. Možda preko toga i naučim, preko tv-a mi ne ide baš dobro.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, fora je, probala sam par stvari prebacivati. Možda preko toga i naučim, preko tv-a mi ne ide baš dobro.
    Može se.... Moj mlađi sin naučio je ćirilicu sam samcat. Mm ima rodbinu u Srbiji i davno je od mamine sestre dobio azbuku, kao slovaricu. Kasnije je E. sam malo pomalo uz Google sve savladao. Mislim, nije to da čita kao ja latinicu, ali nije nepismen. E, ako je on mogao usprkos svojoj disleksiji, svakako ćeš i ti uspjeti. Nedavno je isprintao formule za matematiku na ćirilici i to odvukao u školu... njemu je to fora, a ja podržavam.

U antikvarijatima još ima dostupne literature po kojoj su starije generacije učile ćirilicu, pa to probaj potražiti: https://www.superknjizara.hr/?page=k...jiga=100063593
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.07.2019. at 21:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •