Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Recimo da pogledamo populaciju žena u zatvorima u odnosu na poulaciju muškaraca. Muškarci, svima nam je to normalno, debelo vode. To vjerojatno govori nešto o muškoj prirodi, ne toliko prosječnog muškarca, nego o tome da su među ekstremno agresivnim osobama uglavnom muškarci. Mislim da ima nešto u tome da su i među ekstremno ambicioznima, onima koji će svoj život praktički svesti na tu jednu stvar (posao, status, ugled, moć...), isto uglavnom muškarci. Za mene je puno PAMETNIJI izbor imati ravnotežu u životu (obiteljskog i poslovnog) i ravnoteža je ono čemu težim.
    Naravno, ono što ja želim je da to ne sprječava ijednu ženu, koja želi karijeru, status, moć, itd...i kojih sigurno ima nezanemariv broj da isto i ostvare. Samo mislim da je pogrešan cilj tražiti da bude jednak broj takvih žena i muškaraca, vjerojatno je to nemoguć cilj, i time uzaludno trošenje energije, ako želimo da svaka osoba bude ono što jest i ostvari ono što želi. Drugim riječima, želim ravnopravnost prilika, a ishod u smislu zastupljenosti onda neka bude kakav treba biti.

U biti, kod nas je po meni mi je najgori problem obiteljsko nasilje i reakcija sustava na takvo nasilje, to je pravi užas. Manji užas, ali isto grozno zamoran, je to što odgovornost prema obiteljskim obavezama (ne mislim samo na čišćenje, nego još više odgoj djece i uopće preuzimanje odgovornosti za obitelj) je uglavnom i dalje na ženama, i to je nešto s čime se većina žena bori (ili to prihvaća pod normalno). I što je već rečeno, biologija nam je vrlo, vrlo različita, i to nije činjenica koju je lako zaobići bez drastičnih odluka tipa ne želim djecu. Što je isto u redu, samo je pitanje je li na sreću pojedinke.
    Posljednje uređivanje od vertex : 08.07.2019. at 11:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •