Ćirilica se učila svuda, ali nisu svuda jednako po njoj jašili. Naši muški pripadnici generacije obično su ćirilicu pošteno naučili tek u vojsci. Pričao mi je kum kako je to bilo, odeš u wc i tamo nema ništa za čitati osim kaubojskih romana na ćirilici, pa onda moraš....a mnogi koji su samo rekli "uff, samo slova" ako nije bio strip, bez obzira da li im je prvo pismo bilo ćirilica ili latinica, hehehe... Ja sam učila i osnove ruskog, pa sam koliko toliko sačuvala sjećanje na ćirilicu. Osim toga, postoji i hrvatska ćirilica, to je jedno od povijesnih pisama uz oblu i uglatu glagoljicu. To kanim naučiti (glagoljicu) i nikako naći vremena ili motivaciju....
Da se vratim na topic, pismenost je isto dugo bila rezervirana za mušku populaciju, što se danas često zaboravlja. A i tu je uvijek trebalo dokazivati da žene nisu bedastije i manje vrijedne zbog svog spola. Riri, ne daj nikome da te smatra manje vrijednom zato što nešto ne znaš. Sve se može naučiti i savladati, ne daj nikome gušta....Prečesto to povezuju sa spolom. Ufff....