-
Evo Riri, natjerala si me da potražim tvoj post.
Feminizam je svakako pomogao u nekim područjima, to ne dovodim u pitanje. Ali ja sam za ravnopravnost SVIH. Ako su feministkinje za ravnopravnost svih, zašto je nastao crni feminizam? Nije to samo stvar prošlosti, pa i danas se govori o položaju crnkinja u feminizmu. Tako da ja ne želim biti dio nečega što je odvojilo druge žene zbog boje kože, neka hvala. Ljepše mi je ovako.
Znači, sasvim je jasno da o položaju crne žene u svijetu najbolje mogu, i trebaju, pisati crne žene.
Pionirke feminizma, koje su bile bjelkinje, su, prirodno, pisale o problemima svojstvenima položaju žena kojima su okružene. Isto tako je prirodno da se korpus feminizma nadopunjuje drugim perspektivima jer nitko ne može, niti bi trebao pretpostavljati da može, obuhvatiti sve poteškoće s kojima se Drugi suočuvaju. To je između ostalog i alfa i omega svih postsrukturalističkih teorija, inače zapadamo u kompleks "white saviora", koji se opet kritizira kao rasisitički, jelte.
No, to NIKAKO ne znači da su one "odvajale žene zbog boje kože", i napisati to tako pokazuje duboko nepoznavanje teme o kojoj se priča.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma