Eh, to je puno širi problem...Ljudi ne misle. Ne da im se. Bez obzira na spol... (offt. rezultati državne mature ukazuju na to - jednostavno ne znaju misliti, pa se ni s ono malo znanja koje imaju ne znaju poslužiti).
Evo i primjera vezanog uz ovaj topic - na radiju tandrče Ed Sheeran - I'm in love with your body....
Mislim si - vrag odniJo takve tekstove, ali puno govore o tome kako uopće nismo svjesni ograničenja naše kulture. I'm in love with your body - but where is mind? Who cares about female's mind.... Ljudi to slušaju (a ovo je samo primjer, slučajno mi je palo na pamet zbog ušljivog radija) i uzimaju zdravo za gotovo. Žena je svedena na objekt, u većini reklama i sličnih sr*nja, ne obraćamo pažnju na to jer nam je normalno.
Da se razumijemo, nije tako samo s muško-ženskim odnosima, tako je i s nasiljem (postali smo neosjetljivi na to) i puno drugih stvari. Nažalost.
A meni se ne sviđa ovaj topic, ali se prisiljavam čitati ga, jer smatram da je to vrlo korisna rasprava, da se podsjetimo nekih stvari koje su neopravdano marginalizirane...