Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da je drustvo koje se bez problema 86% identificira s pokretom u kojem je zena javno drugotna jako tesko doprijeti do mozgova argumentom. Sto ne znaci da ne treba pokusati. Ali propaganda drugotne zene je nenadmasna. Pri tome ne mislim na riri (premda se ova tema razvila u raspravu s riri), nego na "narod".
Eh, to je puno širi problem...Ljudi ne misle. Ne da im se. Bez obzira na spol... (offt. rezultati državne mature ukazuju na to - jednostavno ne znaju misliti, pa se ni s ono malo znanja koje imaju ne znaju poslužiti).

Evo i primjera vezanog uz ovaj topic - na radiju tandrče Ed Sheeran - I'm in love with your body....

Mislim si - vrag odniJo takve tekstove, ali puno govore o tome kako uopće nismo svjesni ograničenja naše kulture. I'm in love with your body - but where is mind? Who cares about female's mind.... Ljudi to slušaju (a ovo je samo primjer, slučajno mi je palo na pamet zbog ušljivog radija) i uzimaju zdravo za gotovo. Žena je svedena na objekt, u većini reklama i sličnih sr*nja, ne obraćamo pažnju na to jer nam je normalno.

Da se razumijemo, nije tako samo s muško-ženskim odnosima, tako je i s nasiljem (postali smo neosjetljivi na to) i puno drugih stvari. Nažalost.

A meni se ne sviđa ovaj topic, ali se prisiljavam čitati ga, jer smatram da je to vrlo korisna rasprava, da se podsjetimo nekih stvari koje su neopravdano marginalizirane...