Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, tvoj prvi post o crnom feminizmu zvuci puno drugacije od tvojih ostalih postova.
    Feminizam ima puno problema, ali u odnosu na intersekcionalnost, radi se o “grijehu propustom”, a ne djelom.
    To je ono o cemu sam pisala, da bijele zene srednje klase ne mogu autenticno, niti bi trebale pretendirati da mogu, pisati o iskustvu crnih zena. Tu se radi i o rasnoj i o klasnoj osnovi. A di su lgbt feministice, crne lgbt feministice, muslim feministice i sl.
    To je dosta zanimljiva tema, od koje se mnogima moze zavrtiti u glavi... ali po meni to sve lagano skrece u “whataboutism”, te cini svaki aktivizam tupim i nemocnim.
    Ima mnogo ljutnje sa svih strana, no ja mislim da jedan glas ne iskljucuje nuzno drugi, te da svi imaju svoje mjesto pod suncem i trebaju sluziti kao medjusobni korektiv :kumbaya:
    Ali ne radi se samo o propustu. Radi se i o djelima. Što je sa onom mojom boldanom rečenicom o sufražetkinjama sa prethodne strane? Propust ili djelo? Ja mislim da je djelo. I dobro, razumijem da su sufražetkinje to radile prije 100 godina, ali koliko ja znam feminizam je započeo upravo s njima. I ne osjećam se kao dio pokreta i već 20 strana se čeka da se počnem osjećati tako, a ne kužim zašto. Same kažete sve redom da bi bilo dosadno da se svi tapšemo. Zašto se onda čeka da ja nekoga potapšam?
    Posljednje uređivanje od Riri92 : 12.07.2019. at 10:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •