-
Kod mene se usisava i briše prašina svaki dan. Podove brišem otprilike 3 puta tjedno. Osim ako ga pas ne zasere, onda obrišem odmah to što treba. Ne mislim doslovno, nego prljave šape itd. Svaki dan i prebrišem po kupatilu što treba i po kuhinji što se zaprlja od kuhanja. Detaljnije čišćenje za oboje je jednom tjedno. Perem veš po potrebi, većinom bude 2-3 puta tjedno. Suđe ne perem, trpamo ga u perilicu. Uključuje se jednom dnevno, dvaput kad imam neke goste. Smeće se isto iznosi svaki dan, mi ga baš puno uspijemo stvoriti. Dvorište nemam.
Velike poslove, poput pranja prozora i zavjesa recimo, radim jednom mjesečno. Od trikova jedino znam redovno čišćenje i to mi je duuugo trebalo da usvojim. Tek nakon 4-5 godina samostalnog života sam shvatila da mi je lakše odmah sve vratiti na svoje mjesto nego gomilati cijeli dan pa navečer odvajati posebno vrijeme za spremanje. S obzirom na to da mrzim kućanske poslove, pokušala sam se držati nekih planova čišćenja. Uspjelo mi je djelomično, ali napravila sam u glavi neki svoj plan koji mi više odgovara od internetskih. Imaš toga hrpetinu na Pinterestu, posloženo je po poslovima koji se rade svaki dan, svaki tjedan, svaki mjesec.. Možda si i ti izvučeš nešto iz toga.
Slažem se sa ostalima, muž ti sigurno može pomoći barem u dijelu posla, djeca su ti isto dovoljno velika da im prebaciš njihov dio. Onaj kome treba baš ta majica, baš za sutra ujutro, neka je opere sam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma