-
Maltretiranje u vrtiću
Mame većih dečkića pomozite. M. mi se žali na dvojicu dječaka iz vrtića, iz druge skupine. Uglavnom su to ovakve stvari: bacanje s ljuljačke, šamaranje ako se ne želi ustati s ljuljačke, bacanje legića u travu. Više puta sam već razgovarala s njim da se mora suprotstaviti, tražiti zaštitu od tete, međutim, on te dečke nikada nije tužio, jer se boji još goreg maltretiranja. Danas mi je stvar prevršila svaku mjeru kad je došao kući s čvorugom i bolnom glavom, jer ga je jedan od tih udario drvenom letvom od ograde po glavi. I ti dečki ne mogu biti puno stariji od njega, maksimalno godinu dana, dakle nije puno manji od njih. Moj M. nije nikakva bubica, on je snažan dečko i nije miran i povučen, naprotiv. Ali, nije agresivan i povlači se pred takvima.
Sad prije spavanja sam imala dugačak razgovor s njim o tome da su agresivci kukavice, da im mora pokazati da ih se ne boji, da mora zatražiti pomoć od odrasle osobe. Moj plan je da razgovaram s M. tetom i tetom ovih dječaka. Ne znam treba li razgovarati s roditeljima - ne poznam ih, kao ni tu djecu, jer su iz druge skupine, ali iz mog dosadašnjeg iskustva s agresivnom djecom znam da uglavnom doma baš ne štima i da im roditelji baš nisu raspoloženi za razgovor.
Dobro bi mi došao savjet nekoga tko je to prošao.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma