S obzirom da ne pretražniku nema ništa na tu temu a vjerujem da je barem netko za to čuo i ima kakve informacije bila bih jako zahvalna za razmjenu iskustava. Problem je sljedeći.Zara je rođena u 39.tom tjednu carskim rezom zbog zadka. Na guzi u predjelu trtice ima rascjep (kao produžetak polutka guze ali taj rascjep ide u stranu i dug je cca 3-4 cm).U rascjepu se nalazi rupica dubine cca 5 mm.Iz rupice ništa ne curi, zatvorena je i koža je čista i normalne boje.Pri otpustu iz bolnice to nitko nije napomenuo a ja nažalost nisam odmah vidjela.Kod pedijatrice nisam uspjela dobiti odgovor što je to-osim da će svaki put kontrolirati. Zvala sam Klaićevu i oni su rekli da idem kirurgu da to pogleda. Na kraju sam nazvala Stanojevića i on mi je rekao da je to pilonidalni sinus i da je posljedica greške u razvoju ostatak "repića" :shock: To nisam shvatila ili sam tak blesava pa ne znam da bebe imaju rep!!!Rekao mi je da treba paziti da se ne upali jer se znaju napraviti razni ekcemi radi uraslih dlaka i kod težih slučajeva pomaže jedino kiruško odstranjivanje. Malo sam uspjela sazati s raznih internet stranica (naravno na hrvatskim nema ništa) da se javlja više kod muškaraca nego žena.Inače kad se to upali ne izgleda nimalo lijepo a vjerujem i da je poprilično bolnoprema slikama koje sam vidjela. Zanima me da li netko ima bebu koja to ima i kak se sve to ponaša (da li ste imali problema) i da li je tko upoznat s tim gdje se može o tome više proučiti. Što je s estetikom, da li je moguće to kasnije odstraniti, naravno ne mislim bebu od 2 i pol mjeseca voditi nikakvom kirurgu i mrcvariti ju ako to nije potrebno.Bilo kakva informacija je dobrodošla jer sam zabrinuta upravo iz razloga što mi nitko o tome ne zna detljnije nešto reći i objasniti.