Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Prava odluka?!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Prava odluka?!

Cijepili smo se MO-PA-RU!!!!
    Užasno me strah meningitisa....što ako se nešto desi?Kako da znam da sam donijela pravu odluku?
    Ne bih si to nikad oprostila!
    A što opet da se nismo cijepili pa da ne daj bože dobije neku od navedenih bolesti?
    Užasno se osječam..........cijelo ga vrijeme pratim,mjerim temperaturu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, a kad ste se cijepili?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zašto vam pedica nije sugerirala priorix?nemam pojma kaj da ti kažem...možda ti više može pomoći davor ili mama juanita

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni ja ne znam sto da ti kazem jer jos nisam a mislim da ni necu (vise) cijepiti luku...

no ono sto ti mogu savjetovati je: smiri se i nemoj tako panicariti sad kad ste se vec cijepili... kakve koristi od panicarenja? moze biti samo stete...

i evo ti

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cijeepili smo se jučer...ne znam što je priorix...
    a dr je rekla da su veće posljedice od ovih bolesti nego od meningitisa.....te da se cijepit mora...
    da je to jako važno ne propustit ovo cijepivo...
    Znam da ne treba paničarit ali već čim smo došli s cijepljenja ja sam počela razbijat glavu...i ne mogu spavat...
    inače nisam paničar,ali brinem jako...

Hvala vam svima...MM samo kaže kako će biti sve u redu,ali vidim da se i on brine i da me samo tješi...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko ja znam taj meningitis koji se može javiti kao posljedica cijepljenja javlja se nakon nekog određenog broja dana (21?) a ne odmah nakon cijepljenja - nije li vas doktorica na to upozorila? Treba pripaziti ako dijete dobije temperaturu nakon tog perioda.
    Mislim da ne trebaš paničariti, ta nuspojava zaista postoji ali je rijetka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što god da si odlučila - trebaš stajati iza svoje odluke. nisi imala velik izbor (ili-ili), a za bilo što od toga - postoje moguće posljedice.

vjerujem da će sve biti u redu. temperatura je moguća iza bilo kojeg cjepiva.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Koliko ja znam taj meningitis koji se može javiti kao posljedica cijepljenja javlja se nakon nekog određenog broja dana (21?) a ne odmah nakon cijepljenja - nije li vas doktorica na to upozorila? Treba pripaziti ako dijete dobije temperaturu nakon tog perioda.
    Mislim da ne trebaš paničariti, ta nuspojava zaista postoji ali je rijetka.

To mi je rekla,hvala ti svejedno na informaciji...
    Ali nisam znala da je ta nuspojava rijetka mislila sam da je u zadnje vrijeme to jako česta nuspojava,barem sam tako shvatila medije i ostale forume...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj u 2004. godini prema službenim podacima bile je 0.3 slučajeva aseptičkog meningitisa na 10.000 doza cjepiva.
    Ono što se dogodilo prošle jeseni je da je bilo definitivno više slučajeva (očito je bio neki problem sa tom 'šihtom' cjepiva), sad za to ne znam točne brojke ali svejedno se radi o malom broju oboljele djece. Naravno da je to ozbiljna i grozna nuspojava, ali opet nije nešto što se događa redovno, a niti često pa baš ne trebaš paničariti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da te malo utješim, h. je isto dobila MPR s godinu dana jer tada nisam znala za priorix, niti kako MPR može biti opasan .
    i - sve je prošlo u najboljem redu, bez ikakvih neugodnih nuspojava i problema.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gago, što je bilo bilo je. Ne trebaš se previše brinut, ipak je mala vjerovatnost da dobije meningitis.

Ali moram prokomentirati onaj dio da je veča vjerovatnost da će mu se nešto dogoditi ako pokupi koju od tih bolesti...
    Moja cura ima 4,5 godine i još nije primila mo-pa-ru i to me nimalo ne brine. S obzirom na opću procjepljenost jako je mala šansa da oboli od ovih bolesti, a ako i oboli jako je mala šansa da se to zakomplicira (riječ je o ospicama, rubeoli, zaušnjacima).

A zašto je njoj jako važno da se "to cjepivo ne propusti" - zato jer joj je tako lakše pratiti kad što ide, ne mora se zamarati kao moja dr. pa svako malo zivkati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vjeroatno si u pravu....Lakše joj je kad sve ide po planu...
    A ne znam samo me strah da se nešto ne desi...nadam se da i neće...ne smije....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Neće, Gago, neće.. 8)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo još nije prošlo mjesec dana od cijepljenja...
    Dobio je osip...prvo ispod vrata na prsima i na leđima po vratu...
    Sad je i malo po rukama tu i tam koji crveni prištić.Prvo sam mislila da je od vrućine,zvala dr i rekla da je od vručine ali sada???
    Da ga vodim ujutro dr?Normalno jede,pije,spava...ne kašlje,ne kiše!!
    Je li moguće da je to reakcija na moparu?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne znam da li je reakcija, ali bih ga ja svakako odvela lijecniku. Nadam se da je sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovo područje koje si opisala je nekako uobičajeno za taj osip od znoja.ja vjerujem da je samo to u pitanju.pripazi na temperaturu povišenu samo.
    a kod doktora bih i ja otišla,da ti potvrdi da nije ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovo područje koje si opisala je nekako uobičajeno za taj osip od znoja.ja vjerujem da je samo to u pitanju.pripazi na temperaturu povišenu samo.
    a kod doktora bih i ja otišla,da ti potvrdi da nije ništa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Evo još nije prošlo mjesec dana od cijepljenja...
    Dobio je osip...prvo ispod vrata na prsima i na leđima po vratu...
    Sad je i malo po rukama tu i tam koji crveni prištić.Prvo sam mislila da je od vrućine,zvala dr i rekla da je od vručine ali sada???
    Da ga vodim ujutro dr?Normalno jede,pije,spava...ne kašlje,ne kiše!!
    Je li moguće da je to reakcija na moparu?

Moj Hrvoje je upravo tako osipan od vrućine. Vrat, prsa, ramena...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zvala dr i rekla da je od vručine ali sada???
    Pa nego kad će se osipat ako neće sad, neće valjda u proljeće

Ako ti nema temperaturu ili neke druge simptome nemaš ga zašto vodit u pedijatrice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a dr je rekla da su veće posljedice od ovih bolesti nego od meningitisa.....te da se cijepit mora...
    da je to jako važno ne propustit ovo cijepivo...
    Naravno da je to rekla. Plaća je HZZO. Što bi drugo mogla reći? Takva je priča za svako cjepivo.

I ja mislim da nema smisla razbijati glavu kad je dijete već cijepljeno.

Inače, mumps, rubeola i ospice, protiv kojih je Mo-Pa-Ru cjepivo, još kad smo mi bili djeca su bile normalne dječje bolesti. Da mi je znati kad su mutirale u strašne boleštine koje ostavljaju grozne posljedice...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da kako to meningitis ima manje posljedica? Kakva glupava izjava. Nemrem vjerovat da je to rekla jedna doktorica :?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno MPR

Draga Gago, ne brini!

Mi smo preživjeli pakao komplikacija s MPR i po ovome što navodiš, mislim da je krivac ipak nemilosrdno sunce.

Ne bih te htjela plašiti svojom pričom jer ni sama se još nisam potpuno oporavila od činjenice da mi je promakao Priorix. No, činjenica je da najveći broj komplikacija bude parotitis (kao kod nas) koji prati vrlo visoka temperatura te oteklina ispod uha.
    Kod nas se temperatura javila naglo i kao prvi pokazatelj, ali 3 tjedna nakon MPR.

.....Trenutno curki pohađa vrtić, oporavila se i zaboravila. No, ima upravo takav toplinski osip. Mažem ju kremicom i polako nestaje.

Pusi bebu, prepusti se tim dobrim vibracijama i zaboravi na loše. A ako te to ne smiri, ipak odi do pedijatra. I ja sam više puta išla da bih se uvjerila je li curki zdrava. Vjerojatno i tvoja ima neki termin za zdrave. Ako treba, iskoristi ga.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam kao mala imala mumps i živa sam i zdrava i ne sjećam se toga kao nečega strašnoga. Jedino sam čula da to može biti opasno za starije dečkiće, kao da mogu ostati "neplodni"... :?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: MPR

Citiraj babyiris prvotno napisa
    činjenica je da najveći broj komplikacija bude parotitis (kao kod nas) koji prati vrlo visoka temperatura te oteklina ispod uha.
    Kod nas se temperatura javila naglo i kao prvi pokazatelj, ali 3 tjedna nakon MPR.
    i moj sin je dobio parotitis, 3tj. nakon cjepljenja.
    Jedina posljedica je bila strah od doktora jer su prvo sumnjali na upalu uha pa su ga iznjarali pregledima :roll:

Nakon par mjeseci smo prevladali i taj strah ;)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina prvotno napisa
    Da kako to meningitis ima manje posljedica? Kakva glupava izjava. Nemrem vjerovat da je to rekla jedna doktorica :?
    da jedna - to im je mantra... i roditelji zasute jer niti ne znaju sto je mo niti pa a bomeniti ru.. a kamoli da bi znali kako se lijece... ja sam prva bila takva, da se razumijemo... ali kad sam se malo informirala o slaboj ucinkovitosti i mogucoj stetnosti cjepiva preuzela sam odgovornost na sebe da se informiram kako se lijece... i zacudo,uglavnom se lijece/prebole u kucnoj radinosti...no to bi bilo off topic a vise se moze saznati na topicu 'vakcinacijski osvjesteno virtualno pleme'..

gago ,mislim da nemas razloga za brigu-meni to u potpunosti zvuci kao osip od vrucine-pogotovo kad nema temperaturu i opce stanje mu je dobro (koliko uopce moze biti po velikim vrucinama)... identican osip je moj luka dobio ove zime nakon par dana kad sam ga pre toplo oblacila...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja sam kao mala imala mumps i živa sam i zdrava i ne sjećam se toga kao nečega strašnoga. Jedino sam čula da to može biti opasno za starije dečkiće, kao da mogu ostati "neplodni"... :?
    ovo za dečkiće je točno prema onome što ja znam o zaušnjacima

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    zvala dr i rekla da je od vručine ali sada???
    Pa nego kad će se osipat ako neće sad, neće valjda u proljeće

Ako ti nema temperaturu ili neke druge simptome nemaš ga zašto vodit u pedijatrice.

"Ali sada" je značilo "šta dalje"

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bili smo danas kod dr i čekali par sati po ovoj vručini..
    Osip je od znoja,kupanje u čistoj vodi...par puta dnevno što i radimo otkako su ove vručine...
    Sad mi nije jasno odakle prištiči ako već sve navedeno radimo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj buca prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    ovo za dečkiće je točno prema onome što ja znam o zaušnjacima
    Mislim da su to bapske priče. MD je prebolio mumps i napravio Kaleba bez frke.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma i moj N. ima isto osip iako ga kupam 3-4xdnevno, a neki od prištića imaju sičušni bjeli vrh.

Moja M. kad je bila beba isto je imala osip bez obzira na tuširanje, sve dok se vručine nisu smanjile.

Btw. oprosti za onaj nesporazum

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Osip je od znoja,kupanje u čistoj vodi...par puta dnevno što i radimo otkako su ove vručine...
    Mora da ne radite dobro Hajde Gago opusti se. NJihova je koza osjetljivija od nase. Potpari se zacas.
    Kao da si pitala kako to da znoj smrdi iako se tusiram....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Mora da ne radite dobro Hajde Gago opusti se. NJihova je koza osjetljivija od nase. Potpari se zacas.
    Kao da si pitala kako to da znoj smrdi iako se tusiram....
    Mora da se ne tuširaš dobro!

Ma dobro sad kad znam da je samo od znoja ne zivciram se...joj,tak si ko moja sveki
    "vodiš zdravo dijete dr..."
    A šta da nije bilo od znoja?Ha?
    Al dobro.gotovo je ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •