Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Ne zeli nista jesti

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako ste na moru, lako je moguće da je premorena od kombinacije vrućine i povećanih fizičkih aktivnosti... Premoreno dijete ne može jesti baš dobro. To se meni znalo dogoditi s mlađim sinom. Zapravo, imala sam muku jer je jedan volio više jesti ujutro, a drugi navečer - tako je to u obitelji s više djece, znaš sve o tome.

Vjerujem da će se prehrana stabilizirati nakon tjedan-dva, kada se dijete aklimatizira na more.

Probaj joj ponuditi obilniji doručak, jer je ujutro manje umorna. Ako joj više odgovara jesti navečer, napravi obilniju večeru. Ponudi nešto što voli... Uostalom, da kuhaš špinat i pire svaki drugi ili treći dan, nije nikakva strahota. Hrenovke su isto sasvim prihvatljiva hrana za ljeto, jer je očito da se tako ne hranite cijele godine. Meni se znalo dogoditi da svaki drugi dan jedemo tjesteninu, jer to su obojica obožavala, pa je jedan dan bila karbonara, drugi dan bolonjez, treći golo tijesto s parmezanom + svježe salate... Ponudi joj voće ili frape, jer bitno je da namiri tekućinu. Moji su voljeli juhu piti na slamku, hehehe... Jedan je bio lijen jesti žlicom, a drugom je bilo zabavno. To nam je bio recept za konzumiranje juhe ljeti. I dan danas više vole piti juhu iz šalice nego jesti iz tanjura (razmaženi tinejdžeri).

Sve će biti u redu. Ponudi jogurt, sir na kockice i slično, a ako joj ne odgovara topla hrana, ponudi povrće u obliku salate (kod mojih su dobro prolazile salate od kuhanog povrća - od mahuna, kukuruza, mladog graha... ali i svježe salate: zelena, krastavac s vrhnjem, rajčice, ribane mrkve....). Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.07.2019. at 15:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •