Dok sam živjela u Hrvatskoj, puno više sam odvajala. U zgradi smo imali kante za papir, plastiku, staklo i običnu za ostatak. To sam koristila sasvim normalno. Imali smo i za kompost ali to mi se gadilo.
Ovdje u Beogradu to nije baš tako. Kontejner za papir mi je blizu zgrade, pa onda muž odnese kad ih nakupimo. U podrumu zgrade imamo neku kantu za boce i to jedan susjed skuplja i odnese kad se nakupi. Ja pretpostavljam da on od toga ima novčanu korist, ali nije me ni briga, ubacimo što imamo i nek nosi gdje god hoće. Kad se i ovdje dogodi to da svaka zgrada i svaka kuća ima svoje kante za odvajanje, onda će biti puno lakše.
Ne primjećujem baš da pored kontejnera bude smeća, bude jedino ako netko ostavi nešto upotrebljivo tako da si ljudi kojima treba pokupe. I kad dođe dan u mjesecu da Čistoća odvozi kućanske aparate i namještaj onda isto bude ali to se brzo sredi.
Ne pazim na količinu smeća pri kupnji namirnica i ne mislim na smanjivanje plastike, moram priznati da mi mozak nije naštiman da tako odgovorno misli.![]()