Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
što radite s ostacima hrane koji su za baciti? ja više uopće nisam pametna, a možda sam jednostavno neinformirana
ulje (od prženja npr) treba skupljati u bocu i odnijeti gdje?

i jel dovoljno samo isprati vodom kutijicu od npr ABC sira i ubaciti ju u vrećicu za plastiku?
Ja ne koristim fritezu, poham samo bijelo meso (tako da mi ne treba puno ulja - to je tanko), a višak ulja pokupim salvetom i bacim u običan komunalni otpad. Da imam fritezu, skupljala bih u boce. Nisam nikad probala, ali INA je na pumpama nudila mogućnost odlaganja starog ulja: https://www.ina.hr/odrzivi-razvoj/za...vog-ulja/13144

Posude od jogurta, sira i slično ispirem i odlažem u žutu vreću. Prije smo nosili plastiku u žuti kontejner (bio je samo jedan na kraju ulice i oko njega uvijek gomila, jer su potrebe veće od mogućnosti). Od prije mjesec dana dobili smo Holdingove vreće. U žutu ide plastika i metal, pa ja unutra bacim i ambalažu od sprejeva, koji su kombinirani (plastika i metal) samo gledam da je prazna. Opasne i otrovne tvari mogu se odložiti u eko dvorištima. Tamo smo vozili staru mikrovalnu pećnicu, stare uljane boje i stari namještaj. Radnik na odlagalištu te uputi kamo ćeš što odložiti. Meni je najbliže eko dvorište na Bukovačkoj/Prilesju, samo ih treba nazvati ako se dovozi veća količina (npr. kad imaš preuređenje doma) jer se zna dogoditi da nemaju kapaciteta, pa ti kažu da dođeš ne danas nego za 2 dana.