Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Talog kave je isto nešto što je termički obrađeno pa ide u biootpad. Koji bi razlozi bili da se kuhani krumpir ne stavi u biootpad? Koja je razlika između sirovog i kuhanog krumpira? Mekan je, jestiv i solanin više nije toksičan.
Iako bi trebalo paziti da ne dođe do toga da hranu moram baciti, nekad se to desi i čorba završi u školjci, a sad da će tih dva decilitra na 10 kubika vode što završi u odvodu nahraniti štakore. Pa eto, neka im dobar tek.
Što se tiče toga gdje završi biootpad, iskočio mi članak da se u Zadru biootpad ne može koristiti za kompost jer ima olova, a mislim da sam čitala i da Zagreb ne koristi biootpad za kompost jer nemaju kapacitete za skladištenje.

Emily, ne razumijem, kaj kod tebe nema reciklažno dvorište? Taj sirovi ostatak pripada upravo tamo.
U mnogim manjim mjestima nema skupljanja biootpada, jer ljudi imaju svoje kompostere i kompostišta. Zbrinjavanje biootpada je karakteristika velikih gradova, čini mi se.

Ont. Mislim da je to posao budućnosti - zbrinjavanje otpada i korištenje sekundarnih sirovina. Danas još uvijek vlada mišljenje da je sve najbolje spaliti. Nisam se dovoljno bavila time, ali mi je zanimljivo.