Drage moje,
prosle godine sam imala missed u 10 nedelji, otisla na redivnu kontrolu i rekli da bebino srce ne radi, nakon 7 mjeseci (tj. sada) mi je uslisena zelja, trudna sam 9/10 nedelju, ne znam da li iko moze predpostaviti koliki su moji strahovi u ovoj trudnoci, u 5 nedelji sam imala iscjedak smedje boje i odmah otisla na kontrolu i dobila terapiju progesteron inekcije svaki treci dan i dabroston na pocetku 2x1, a sad 3x1 i svaki cetvrti dan progesteron, svaki cas pipkam grudi da provjerim da li me bole i ako bole smirim se u slucaju da ne bole ludim (jer mi je med.sestra rekla da dok su grudi napete i bole to je ok), evo upravo sam i sad provjeravala
, u uzasnom sam strahu, svakih 10 dana sam isla na kontrolu i nisam mogla iscekati i na ultrazvuku moje prvo pitanje je da li bebino srce kuca itd, zadnja kontrola je bila 05.06. i doktor mi je rekao da dodjem za 15 dana, to mi je jako daleko i evo nije prosla ni sedmica ja sam jako opterecena sta ce biti na slijedecoj kontroli, stalno samu sebe provjeravam da li imam mucnine, i ako nemam uzasno sam tuzna, evo opet sam se pipkala da provjerim da li me grudi bole.....znam da psiha cuda cini, ali morate mi vjerovati da i u hladno pusem...
Izvinite na mojoj kuknjavi, sta cu, ja sam samo isprepadana trudnica, sad mi je puno lakse.... i opet sam provjeravala da li me bole.....![]()