Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Strahovi u slijedecoj trudnoci poslije missed...

Laura Radić

Početno Strahovi u slijedecoj trudnoci poslije missed...

Drage moje,

prosle godine sam imala missed u 10 nedelji, otisla na redivnu kontrolu i rekli da bebino srce ne radi , nakon 7 mjeseci (tj. sada) mi je uslisena zelja, trudna sam 9/10 nedelju, ne znam da li iko moze predpostaviti koliki su moji strahovi u ovoj trudnoci, u 5 nedelji sam imala iscjedak smedje boje i odmah otisla na kontrolu i dobila terapiju progesteron inekcije svaki treci dan i dabroston na pocetku 2x1, a sad 3x1 i svaki cetvrti dan progesteron, svaki cas pipkam grudi da provjerim da li me bole i ako bole smirim se u slucaju da ne bole ludim (jer mi je med.sestra rekla da dok su grudi napete i bole to je ok), evo upravo sam i sad provjeravala , u uzasnom sam strahu, svakih 10 dana sam isla na kontrolu i nisam mogla iscekati i na ultrazvuku moje prvo pitanje je da li bebino srce kuca itd, zadnja kontrola je bila 05.06. i doktor mi je rekao da dodjem za 15 dana, to mi je jako daleko i evo nije prosla ni sedmica ja sam jako opterecena sta ce biti na slijedecoj kontroli, stalno samu sebe provjeravam da li imam mucnine, i ako nemam uzasno sam tuzna, evo opet sam se pipkala da provjerim da li me grudi bole.....znam da psiha cuda cini, ali morate mi vjerovati da i u hladno pusem...

Izvinite na mojoj kuknjavi, sta cu, ja sam samo isprepadana trudnica, sad mi je puno lakse.... i opet sam provjeravala da li me bole.....

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Laura, najprije dobro nam došla.

Puno nas je ovdje koje smo imale slične ili iste situacije. Moju kalvariju ponavljam ko švabo tra-la-la svaki puta kada mislim da će nekome dobro doči kao utjeha jer znam kako je meni bilo...

Tri godine radimo na djetetu:
    - 2004. blighted ovum (plod se nije pojavio), kiretirana u 11. tjednu trudnoće
    - 2005. blighted ovum ili missed ab. (ne mogu se liječnici dogovoriti da li se na jednom UZV vidi plodić ili je to rub gestacijske vrećice koja se već raspada...). Ponovno kiretirana oko 12. tjedna trudnoće
    - u veljači 2006. prokrvarila odmah negdje u četvrtom tjednu, otišlo samo...

Četvrta trudnoća (a saznala sam u travnju da sam trudna) je uspješna (kucam u svako drvo oko sebe. Mogu li razumijeti tvoj strah? Jaaaako dobro, toliko da me boli kad se sjetim... Takav strah je prirodan i normalan jer uz najbolju volju nije moguće u potpunosti sačuvati optimizam nakon što te opali po nosu toliko puta za redom. Kada sam napokon dočekala vidjeti malo srčeko, liječnik me ostavio samu u sobi s UZV-om jer sam se jedva smirila, plakala sam od sreće ko malo dijete i nisam mogla vjerovati da je napokon tu...

Ima jedna dobra stvar u svim tim gubicima - iako je za svaku trudnicu trudnoća nešto najljepše što im se moglo dogoditi (naravno, mislim na željene trudnoće), one koje su barem jednom izgubile će se sljedećoj prilici veseliti neizmjerno više. Morat ćemo jako paziti da ne razmazimo bebače jer ćemo ih nakon svih kalvarija nositi kao malo vode na dlanu.

Eh da, po pitanju provjeravanja - grudi sam do 8. tjedna masakrirala, samo da vidim bole li me ili ne. Jednom mi je ostao plavi trag jer sam ih krvoločno uštipnula. A one po svojoj politici - malo su natečene, malo nisu...

Pusa i drži se, sve je to za ljude/trudnice...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ti šaljem milione i želim ti da se ne nerviraš; to škodi ljepoti , a ti sad moraš biti najljepša i najsretnija jer ćeš uskoro biti mama! :D

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Laura, ja sam i u prvoj i u drugoj trudnoći bila na dabrostonima 3x1 i grudi me uopće nisu boljele. U drugoj trudnoći su na samom početku i splasnule, pa opet je sve bilo u redu.

Tvoj strah mogu razumijet jer sam prije prve trudnoće imala blighted ovum, ali isto ću ti ponovit - nastoj se opustiti, ionako ne možeš utjecat na ishod. Razmišljaj pozitivno, mazi bebicu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam slično prošla. Nakon 8 mjeseci pokušavanja ostala sam trudna i bila presretna no na žalost ta trudnoća je bila blighted ovum i završila kiretažom. Trebalo mi je vremena da se malo riješim straha od trudnoće pa onda da još ponovno i zatrudnim, a da ne pričam kako sam svo to vrijeme bila u strahu hoću li ikada ponovno moći zatrudniti jer mjeseci su prolazili, a testovi su stalno bili negativni. Kada sam saznala za ovu trudnoću nakon početne sreće odmah me uhvatila neopisiva panika jer sam bila uvjerena da ću ponovno izgubiti bebu. Isto sam imala smećkasto-krvavi iscjedak dosta dugo(2 tjedna pa tjedan pauze i onda opet tjedan dana, pila dabrostone 3 po 1, doktor mi nije rekao što je uzrok krvarenju nego da je to normalno), imala bolne kontrakcije tijekom noći i dana da sam mislila kako će sveki čas iz mene krenuti. U meni su se svaki dan događale borbe jer nisam htjela biti napeta i pod stresom, a jednostavno na to nisam mogla utjecati. Bojala sam se i stalno tražila recepte kako da se opustim, a čak sam si i rekla da me je baš briga i ako izgubim trudnoću jer mi je već svejedno. Kako su tjedni odmicali i kako sam vidjela prvo gestacijsku sa plodom, pa na sljedećem otkucaje srca itd. strah je postepeno nestajao, a sada pred kraj drugog tromjesečja mogu ti reći da se još uvijek malo bojim pred preglede, ali mislim da je to normalno naručito za onog koji se jednom opekao. No puno sam opuštenija i uživam u trudnoći. Vidjet ćeš kada prođe to prvo tromjesečje i kada ti stomačić počne rasti opustit ćeš se ti. Prva trudnoća sa ovom nema nikakve veze, to što je bilo na žalost je završilo tako kako je, a ovo je sada potpuno nešto drugo(pa druga jajna stanica i spermij su se spojili )Meni je isto bilo teško izdržati te početne tjedne i bila sam ljubomorna na cure u visokim tjednima, ali i to će brzo proći. Znam da je teško utješiti te i reći ti da se ne brineš jer to ne ovisi o tvojoj volji, ali probaj si barem malo olakšati i boriti se protiv straha. Meni je pomoglo to što sam se zaokupila poslom(bilo na početku teško, ali sam se baš revno zaradila i još su mi se nanizali poslovni uspjesi kasnije) i nisam si dozovljavala čitanje ružnih tema o trudnoći. Dođi na topic zimske trudnice i probaj se tamo malo opustiti u razgovoru, a izbjegavaj podforum problemi u trudnoći....ja ga jedno vrijeme nisam skoro ni otvrala. Ako te opušta čitanje o trudnoći i porodu čitaj samo lijepe stvari, a ako te to čini nervoznom uopće nemoj čitati o tome nego se orijentiraj na neke druge stvari. Pokušaj prepoznati kakve misli i radnje te opuštaju i na to se orijentiraj.
    Što se tiče mučnina i bolnih grudi mene su jedan dan grudi bolile, a drugi nisu, a isto je tako bilo i s mučninama tako da sam se ja stalno plašila kako nešto nije uredu. Čim bih povraćala ujutro laknulo mi je, a kada bi bilo dana da ne osjećam mučninu udavila bih sve oko sebe sa svojom kuknjavom Grudi sam stalno štipala na poslu, a o odlascima na WC i provjeravanju gaćica da ne pričam....svakih pola sata do sat
    Ajde drži se, sve je to potpuno normalno i brzo će proći pa ćemo onda pričati o bolovima u leđima, žgaravici, naticanju nogu i hemoroidima
    E da...i čestitam na trudnoći :D

Laura Radić

Početno

Drage moje,

zaista ste divne, nisam se nadala da cu tako brzo dobiti odgovor, bas ste me dirnule sa svojim odgovorima, ja vam od srca zelim sve najbolje, hvala vam puno jos jednom,

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

draga Laura, dobrodosla! cure su ti vec sve rekle, ja cu jos samo dodati da imas jako puno zanimljivih tekstova o trudnoci na Rodinom portalu. misli pozitivno, odmaraj i bit ce sve u redu.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Laura Radić prvotno napisa
    Drage moje,

zaista ste divne, nisam se nadala da cu tako brzo dobiti odgovor, bas ste me dirnule sa svojim odgovorima, ja vam od srca zelim sve najbolje, hvala vam puno jos jednom,
    Nema na ćemu. A sad nam se možeš i pridružiti na topicu "Zimske trudnice", potraži nas na trudnoći... Tamo ćeš vidjeti koliko se još strahova i problema friške trudnice mogu dosjetiti... Naša mašta može svašta

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

(postala sam još i nepismena... "nema na čemu"

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Laura ja sam prosla slicno sto i devet_mjeseci pa necu pisati detalje. Skracena prica kraja: pocetkom prosle godine +, pocela jako krvariti u 5. tjednu, bila sigurna da sam pobacila ali moj ginic rekao lezi doma i ne mrdaj tri dana uz dabrostone pa cemo kada se smanji krvarenje napraviti ultrazvuk i vidjeti - i rezultat mozes vidjeti u mom potpisu!
    Jadne moje grudi koliko sam ih stiskala!!!! Bila sam u komi jer me uopce nisu bolile do 12. tjedna!! Polako sam se opustila i uzivala jaaako u trudnoci. Da razmazila sam mladog gospodina poprilicno ali bas me briga, neka uziva dok moze.

jedva cekam kada cu citati tvoje postove o tome kako si i ti razmazila svoj zamotuljak

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sanjam71 prvotno napisa
    Polako sam se opustila i uzivala jaaako u trudnoci. Da razmazila sam mladog gospodina poprilicno ali bas me briga, neka uziva dok moze.

jedva cekam kada cu citati tvoje postove o tome kako si i ti razmazila svoj zamotuljak
    Jao vidjela sam slikice! Mali ti je zaista prekrasan, a ona slika na kojoj ima veeeeelike oči je za staviti na desktop! Pa on je stvoren za razmaziti, kakvi zavodnički osmjesi! :D (sorry, malo sam off-topic, ali naprosto nisam mogla odoljeti komentaru)

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

eto i mene sa sretnim vijestima za malo utjehe: missed 2002, beba 2004, beba 2006 :D :D :D. nekako ipak zaboraviš.........

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo još malo utjehe. Imala sam prošle godine missed. Sada trudna 22. tjedan. Isto me bilo jako strah prvih tjedana, strepila prije svakog UZV-a... Nema razloga za preveliku zabrinutost. Pobačaji se inače dešavaju u dosta velikom broju u ranim trudnoćama, tako da jedan pobačaj ne znači apsolutno ništa, može se pripisati čistoj slučajnosti i lošoj sreće. Tijekom cijele trudnoće možeš naći razlog za zabrinutost, ali to nema smisla, treba razmišljati skroz pozitivno. Ja i sad osjećam mali strah prije svakog UZV-a i strah od onog što me tek čeka, ali to je normalna reakcija u našem stanju i treba samo razmišljati da ipak velika većina trudnoća protječe i završi uredno i bez većih komplikacija. Dakle, samo hrabro...

Laura Radić

Početno

Hvala puno na rijecima koje su me zaista utjesile, javi se, zelim biti u toku tvoje trudnoce, koja si nedelja i kako podnosis..... ako ti treba nesto, rado cu uciniti..... budi mi dobro....pusa iz kisnog Sarajeva

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Laura,

ovaj prvi dio, kao da čitam svoj post..missed u 10. tjednu krajem godine, samo što ja još uvijek odbrojavam....nemam pojma kakva budem u prvim tjednima iduće trudnoće, pribojavala sam se da imam simptome kakve ti sad prolaziš, onda sam sama sebi rekla, ne smiješ tako!

a opet, kako god mi znamo da ne smijemo tako, sigurno sve imamo svoje krize, možda ću i ja biti kao ti, na kraju, nakon toga što smo prošle, sve je to normalno da smo nekad i "nenormalne"..zato neću prodikovati, nemoj ovako ili onako...

drago mi je da si sada dobro, nadam se da će te ovakve krize hvatati sve manje i manje i na kraju nestati, a posebno kad će doći iduće zime

potpisujem ono da je vjerojatno bolje ne čitati probleme u trudnoći u toj fazi. dobro je biti informiran, ali ponekad ne previše... ja sam ih puno čitala krajem godine, a sada sve manje, nekako dođeš i u fazu ponekad da znaš toliko da ne želiš znati više, ne da ne razumiješ, nego jednostavno ti to pomogne da nađeš neku svoju ravnotežu...

sorry na dugom postu....

Laura, puno

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

laura i ja sam ti prošla slično,a sada imam prekrasnu zdravu curicu.
    odmaraj i misli pozitivni i sve će biti u redu

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jos jedne koja je nakon spontanog dobila zdravu bebicu . trudnoca je bila komplicirana (od krvarenja u 11.tjednu , mioma, preuranjenih trudova, zastoja u rastu..- da ne nabrajam), jaaaako sam se bojala i mislila na najgore, ali eto.... docekala sam i tu bebu.
    misli pozitivno, vjerujem da ce sve biti ok.
    pomazi trbusic i odmaraj se i miruj koliko mozes u prvih par mjeseci, a ja ti saljem OOOOgromnu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Laura, jako dobro mi je poznat tvoj strah. Ja sam imala prijevremeni porođaj u 23. tjednu trudnoće. Trebalo mi je 4 godine da se odlučim na novu trudnoću. Sad sam u 11. tjednu i nosim blizance. Vjeruj mi panika me hvata pred svaki pregled, pa se malo smirim. Što se tiče mučnina ili nekih posebnih tegoba uopće ih nemam. Ova trudnoća mi je potpuno različita od prve pa se nadam da će i kraj biti puno sretniji i veseliji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •