"štrecalo" me od petka na desnoj strani glave i popila i u petak i jučer tabletu, bez većeg učinka, ali kad sam trgnula jednu prilično obilnu čašicu neke rakijetine što mi od dočeka NG stoji u frižideru - kakvo olakšanje. eto, sad čitam temu i otišla sam po još pola čašice, da bacim bocu i napravim mjesta u frižideru, ako se ipak odlučim da uzmem neke zalihe. alkoholičarka zbog zdravstvenih i epidemioloških razloga![]()
Posljednje uređivanje od Riječanka : 15.03.2020. at 18:40
Bome odoh i ja sad popit čašicu jegera koji stoji već mjesecima iako sam žena![]()
Ju oj kaj nisam doma da i ja trgnem koju
Muž dalje da je negdje našel pelinkovac
Mi imamo dosta alkohola doma.
70-postotnog![]()
Mi smo se danas sjetili da se nismo opskrbili. Alkoholom. WC papira imamo.
Baš smo za vikend počeli gledati neku seriju o samohranoj majci koja poskrivečki pomalo ponekad cugne malo u vešeraju.
Tko ima dvoje i više djece, pogotovo u pubertetu, njemuje to sasvim normalna potreba![]()
Čitam vas, pijem pivo i mislim si - možda da upotpunimo zalihe i toga. To je ipak craft piva, ako prestanu proizvoditi spast ću na žuju
Inače, to mi je omiljeni primjer kako funkcioniraju cijene i tržište, ako odete kod njih u pivovaru koštat će vas bar 5kn VIŠE nego na Konzum klik kad je na akciji... pa ti kupuj direkt kod proizvođača.
Nego na ozbiljnu temu - spominjete hranu, cugu, guzobris - meni je bilo među prvim natankati auto do vrha i kupiti litru ulja, jer ga ponekad malo troši... razmišljala sam i ljetne gume stavit ali može valjda i na zimskima... eto, meni je to među prioritetima. I “kemija” (tj lijekovi)
Posljednje uređivanje od sillyme : 15.03.2020. at 21:34
Mogli bi i bor nabaviti,
moglo bi potrajati.![]()
I dok sam ja razmišljala kupiti paracetamol ili ne, drugi su odlučili. Paracetamola nema. Ni jednog u tabletama. Za sirup nisam pitala.
Doći će. Sigurno hoće. Maski nema, iako to nije ni trebalo pitati, piše na vratima. I to da se čeka vani, što je posve u redu i svi poštuju.
da ovdje pitam -. mogu li tehnički obaviti 2-3 tjedan prije datuma navedenog na knjižici
jesu gužve na tehničkim?
Vrijeska mozes ga obaviti bilo koji datum u mjesecu u kojem istjece.
ja radim uvijek pocetkom 7. iako mi istjece u drugoj polovici.
Ili se može produžiti registracija na mjesec dana
Mi smo obavili servis. To radi. Ne znam zašto ne bi tehnički.
U Lidlu ima svega osim brašna. Vreća od 5 kg je na akciji, ali nema ni vrećica od kilograma.
U mesnici kaže mesar: dobro da san i ja osta, da i mene nisu odnili.
Da nije u 30 godina staža doživio ovakvo kupovanje.
Ne ponestaje li ljudima mjesta u zamrzivačima i novaca? Ja sam mislila sa će tako biti, nakon ludila u četvrtak i petak.
Prica jucer neki lik na tv u kako sad ne mogu u izvoz s najboljim komadima mesa tzv. milanski rez blalabla
Reko , super!
Konacno da dobri komadi ostanu na nasem trzistu.
Nadam se da ce nam se sjetiti to ponuditi.![]()
I sniziti pritom malo cijenu,kad već ne moraju transport platiti
ja sebe smatram mesozderom. a i krvna slika s vremena na vrijeme mi pokaze zato me toliko vuce mesu.
ali ne jedem meso svaki dan.
vise puta sam prezivjela i po pol mjeseca bez mesa (piletinu ne racunam bas u meso) ali kad sam ga se docepala
sve u svemu. mogu jesti umjereno meso, al mi je tesko zamisliti zivot bez istog.
Žuta ima malu djecu, a tanči žensko dijete. Kad živiš sa muškim tinejđerima u jeku pubertetu koji se još k tome aktivno bave sportovima koji slave proteine iz mesa i imaju prehrambeni rezim, svaki dan ti je na meniju meso u nekom obliku.
Povremeno isforsiram bezmesni dan, pa tri dana nadoknadjuju.
Ja sam zalihe napravila još prije ove navale, poluneplanirano jer je kolegica tukla tele i junca i orodavala domaće meso.
A na placu sam proročki bila prošli vikend.
U zadnje vrijeme smo imali hrpe gostiju koji su svi donosili dimaće divotice u vidu kobasica, ajvara, povrća i pekmeza i sokova. A imam i popriličnu zalihu alkohola za prezivljavanje pubetretlija i prvaša kad mu postane dosadno.
Buduči dolaze topli dani, opskrbila sam se aperolom.
Ako alkohol ne pomogne, ima hrpa čipsa i drugih grickalica.
Ja mislim da u životu nisam proživjela veganski dan, a vegetarijanski možda 5x godišnje, ako i toliko. Meso jedemo u prosjeku bar 2x dnevno, a ostale obroke vrlo često mlijeko, sir, jogurt ili jaja...
Posljednje uređivanje od sillyme : 17.03.2020. at 10:37
Ono što je odlično iz tog perioda je da im je i "malo" mesa dovoljno.
Mi smo Slavonci, zna se da bez mesa ne možemo. Moji recimo mogu i vole jela bez mesa, ali onda je to nešto tipa makarone sa sirom i hrpom vrhnja i malo povrća...zadnje omiljeno jelo je poriluk sa krumpirom i malo slanine.
Ja sam još i sretna s tim što vole lešano/kuhano, dinstano, na raznim umacima za razliku od većine vršnjaka iz okoline koji bi živjeli na pohanom i pečenim krumpirima.
Kod nas piletine nema ni za lijek. Mesnice se jos drze.
Sve sto dobiju rasprodaju ujutro. Ocito vise nitko ne radi kad svi tad kupuju
kod nas isto ne prođe dan bez mesa, uvijek se bar malo pancete provuče
ali evo danas za ručak oslić i blitva s krumpirima
Moji roštilj složili trebali su to prekjučer pojesti ali nisu stigli nwpraviti
I povrće uz to