Moram priznati da nisam uopće razmišljala o mogućoj nestašici bilo čega do ove teme (a nisam tako mlada). Negdje u podsvijesti mi stoji da je to moguće ali se time ne zamaram...kako ono ide ' Nigdar ni bilo da ni nekak bilo....'. Ja sam onaj tip 'Go with the flow'.
Zalihe ne radim... jer nam kutija riže i kila brašna traje mjesecima a tjestenine cca 2 mjeseca. Šećer MM vikendom stavi žličicu u kavu i to je to.
Kad naletim na akciju praška za rublje ili gela za tuširanje kojeg i inače koristim onda kupim ali najviše 2+1.

Imam prijateljicu koja redovito u kupovinu ide na način: U Spar idem po mlijeko na akciju, pa u Plodine po rižu, Kaufland po šećer, Konzum po brašno, DM po prašak, Muller po deterđent za suđe i sl. Ne sjećam se kad je zadnji put kupila nešto a da nije na akciji. Ja niti imam volje niti vremena za to, a inače me kad uđem u trgovinu počne lagano gušiti .

Ono što bih ja voljela je da se vratimo ponovno na tjednu ili dvotjednu kupovinu prehrambenih namirnica jer kad smo to radili smo štedili novac. Ovako se češće dogodi da kupim nešto što već imam u frižideru pa mi se pokvari i bacim a to mi je užas ili da kupim svakodnevno neku glupost koju onako ne bih kupila.