Pokazuje rezultate 1 do 50 od 831

Tema: radite li "zalihe" ?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U biti imam zaliha - par paketa tjestenine, higijenske uloške, možda wc papir, hrana za mačke, konzerve i tablete za suđericu, skupilo se jer svake subote idem u kupovinu pa uzmem ako je na akciji i ako to inače kupujem.
    Koliko je ekonomično kupovati samo robu na akciji pa npr. obići par dućana da bi uštedio par kuna u svakome, a time potrošiti više benzina no što iznosi ta ušteda?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    U biti imam zaliha - par paketa tjestenine, higijenske uloške, možda wc papir, hrana za mačke, konzerve i tablete za suđericu, skupilo se jer svake subote idem u kupovinu pa uzmem ako je na akciji i ako to inače kupujem.
    Koliko je ekonomično kupovati samo robu na akciji pa npr. obići par dućana da bi uštedio par kuna u svakome, a time potrošiti više benzina no što iznosi ta ušteda?
    Slažem se s ovim... Zbog toga mi obavljamo veće tjedne kupnje u doslovce najbližem velikom centru, a ako nam baš nešto treba izvan toga, kombiniram npr. odlazak u Kaufland s posjetom bratu ili odlazak u Plodine s posjetom svekrvi, da se ne vozikamo preko svake mjere. To bude 1-2x mjesečno. Imam običaj napraviti popis za te dućane koji mi nisu u susjedstvu, jer u protivnom obavezno zaboravim po kaj sam se uputila...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    Ako si u mirovini i imaš vremena obilaziti dućane, korist je višestruka.
    Nabaviš hranu jeftinije i hodaš.
    To moj muž radi pa se navečer hvali pređenim koracima i povoljnim ulovima po dućanima.
    Za one koji ne znaju, Kaufland navečer oko 20,00 sati drastično snižava cijene voća, povrća, mesa..
    Kvaliteta te hrane je super, a cijene smiješne. Po kunu- dvije pa i manje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji ne znaju, Kaufland navečer oko 20,00 sati drastično snižava cijene voća, povrća, mesa..
    par puta kada sam se slučajno zatekla usput i svratila samo iz ovoga razloga što navodiš, redovito baš i nije bio izbor - pa gotovo nikakav.
    oni navečer više ne nadopunjavaju "tržnicu", a do 21 sat ostanu samo kutije, recimo od banana.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    par puta kada sam se slučajno zatekla usput i svratila samo iz ovoga razloga što navodiš, redovito baš i nije bio izbor - pa gotovo nikakav.
    oni navečer više ne nadopunjavaju "tržnicu", a do 21 sat ostanu samo kutije, recimo od banana.
    U zaprešićkom Kauflandu gotovo uvijek ima nešto.
    Banane po kunu i to je bilo nekoliko kutija, mrkva po pola kune, ribizl po tri kune, kristalka pol kune, šampinjoni po pet kn...to je bilo prošli tjedan u srijedu, čini mi se. I sve friško.
    Mene muž nazove pa pita trebamo li što od ponuđenog pa tako znam.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U zaprešićkom Kauflandu gotovo uvijek ima nešto.
    Banane po kunu i to je bilo nekoliko kutija, mrkva po pola kune, ribizl po tri kune, kristalka pol kune, šampinjoni po pet kn...to je bilo prošli tjedan u srijedu, čini mi se. I sve friško.
    Mene muž nazove pa pita trebamo li što od ponuđenog pa tako znam.
    o, i tamo me često ima! i to baš tako nekako me put nanese poslije 20 sati, prolazim, pa svratim.
    ne kažem da nije istina, vjerujem ti da jest, ali ja nikad nisam naišla na banane za kunu, niti šampinjone za 5.
    eventualno na banane za 6-bliže 7 i na šampinjone za 8.99 ili 9.99 - što je isto jako jeftino, naravno, budući da šampinjone često kupujem po 15.99 naprosto jer ih redovito jedem, volimo juhu od šampinjona.

što želim reći, da nije pravilo nego zaista moraš nabasati. više rijetkost nego pravilo, tako da se ne isplati to loviti.
    kada sam pila nesicu znala bih odjednom dati po 200 kuna za kavu jer mi 39-42 kune na akciji za 200 gr te određene kave bude jefino.
    sad više to ne radim jer je uvijek negdje kava na akciji. ako nije u lidlu, onda je u kauflandu, ako nije u konzumu, onda je u plodinama, ako nije u interšparu, onda je u metrou. a svi su mi dostupni i jednako udaljeni.
    osvijestila sam da mi je draže da mi moj keš stoji na mom računu nego na njihovom.
    a prije veće kupovine često on line pogledam gdje mi je recimo ako ga trebam mascarpone na akciji ili slatko vrhnje, maslac, orasi, bademi i kupim ih unaprijed ako znam da ću ih trebati u dogledno vrijeme.
    ali zalihe više ne radim, nema potrebe. uvijek su akcije, a dućana ko u priči. jedino ne znam kako je u manjim gradovima, zagreb obiluje akcijama i centrima na svakom ćošku.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad više to ne radim jer je uvijek negdje kava na akciji. ako nije u lidlu, onda je u kauflandu, ako nije u konzumu, onda je u plodinama, ako nije u interšparu, onda je u metrou. a svi su mi dostupni i jednako udaljeni.
    osvijestila sam da mi je draže da mi moj keš stoji na mom računu nego na njihovom.
    Ja se zapravo skroz slažem s tobom. Ja mislim da hrčkarim iz zabave, ne iz uštede. Jer se hrpu puta desilo da sam nakupovala toliko toga da sam dio na kraju podijelila, tako da ne samo da nije bilo uštede, nego sam još bila i na gubitku.

Skroz vjerujem da dobro organizirani ljudi koji nisu šopingoholičari mogu tako fino uštedjeti. Samo ja nisam od tih, jer sam neumjerena i pokupujem puno previše.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se zapravo skroz slažem s tobom. Ja mislim da hrčkarim iz zabave, ne iz uštede. Jer se hrpu puta desilo da sam nakupovala toliko toga da sam dio na kraju podijelila, tako da ne samo da nije bilo uštede, nego sam još bila i na gubitku.

Skroz vjerujem da dobro organizirani ljudi koji nisu šopingoholičari mogu tako fino uštedjeti. Samo ja nisam od tih, jer sam neumjerena i pokupujem puno previše.
    Pronalazim se u ovom postu. A i u tvom avataru.

Maloprije pokazujem mužu papuče koje sam kupila danas (išla sam kupiti hranu za psa) i on mi kaže da imam već 200 papuča. Ja mu kažem da nije istina i da ne zna šta priča. On ih ode brojati. Nabroji 13. Taman mi dobro došao broj da mu kažem da je nesretan pa da sam morala to popraviti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali zalihe više ne radim, nema potrebe. uvijek su akcije, a dućana ko u priči. jedino ne znam kako je u manjim gradovima, zagreb obiluje akcijama i centrima na svakom ćošku.
    x

moja zaliha podrazumijeva imati 1-2 komada rezerve u špajzi, stvari koje se stalno troše
    npr. litra ulja je u upotrebi, i imam još jednu, max 2 L u špajzi
    isto je sa brašnom, rižom, tjesteninom, šećerom

masu puta sam vidjela nešto u katalogu, i mislim si moram sljedeći tjedan otići po to, kad je sniženo, otišla sam ravno nula puta
    posebno mi je problematičan Lidl, i njihove najave tjedan dana unaprijed, pa tko će to zapamtiti

ako sam baš taj čas u dućanu i vidim da je nešto na akciji (od onoga što inače koristim), kupim 1-2 komada
    zalihe skupljih proizvoda (tipa instant kava od 40 kuna kad je snižena) nikad ne radim, kupim eventualno jednu, dok ja tu jednu potrošim taman će negdje drugdje biti akcija
    i ja volim svoju lovu imati u novčaniku, a ne u špajzi, da citiram AdioMare
    Posljednje uređivanje od emily : 15.07.2019. at 10:17

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako si u mirovini i imaš vremena obilaziti dućane, korist je višestruka.
    Nabaviš hranu jeftinije i hodaš.
    To moj muž radi pa se navečer hvali pređenim koracima i povoljnim ulovima po dućanima.
    Kvaliteta te hrane je super, a cijene smiješne. Po kunu- dvije pa i manje.

Zna toga biti i u Sparu. Znam za Kaufland, ali mi nije baš blizu, pa rijetko to koristim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •