Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
ma skupe su te inox boce ko vrag, već od 10 litara drže cijenu, što veće samo minimalno skuplje.
mi puno maslinovog koristimo, to nam je za kuhanje, za ribu, lešadu, sir..
recimo, ne jedemo namaze tipa maslac, abc sir, pa nekad prepečenac/toast/ svježi kruh točamo u maslinovo.
i češnjak i paradajz
Da, kod nas je to otprilike 1:1, maslinovo i bučino. Moj mlađi sin troši oko 2,5 dl bučinog ulja tjedno, jer ga gura u svaku salatu koju napravi (zelena, grah, paradajz, matovilac, krumpir, razne mješavine s kukuruzom) a maslinovo nam je zakon za neke druge vrste salata + lešade + kombinacije tjestenine (dečki nisu komplikatori - skuhaju u istom koncu svrdla ili makarone sa jednom glavicom brokule raskomadane, ocijede i na to frk paketić ribanog sira, češnjak, papar i maslinovo ulje u prilično obilnoj količini... Ručak samo takav gotov u 15 minuta. Uz to ponekad ima mesa, a ponekad ga preskočimo. Umjesto brokule stave ponekad tikvice ili običan karfiol... ili šalšu, ali to je već komplicirano.

Maslinovo mi je nezamjenjivo za humus i druge namaze (od graha, od bijele ribe...). Ne mogu se sad ni sjetiti svega. Kako god - potrošimo više tih hladnoprešanih ulja od običnog suncokretovog.