Trebali bismo pisati samo na jednoj temi, inače se duplamo. Spajka spoji nešto pliz...

Meni ne smetaju fake News, štoviše, meni se više sviđa stanje panike .
Mislim da navalu na trgovine ništa ne bi spriječilo kakve god vijesti da kolaju, službene ili fejk... ali bih voljela da se što više ljudi, što prije “zatvori doma”.

Jako me živciraju ljudi koji još idu u ugostiteljske objekte, dječje parkove (nisam bila osobno da vidim, ali neki od njih se “pohvalili” na fejsu).

A pogotovo me živcira pomisao na misu. Crkva me izuzetno ljudi. Izdaju kao sigurnosne naputke, no kako god da okreneš, ako dođeš u crkvu, veća količina ljudi je na jednom mjestu. U hrpu crkvi dolazi i više od 100 ljudi inače. Ne znam kako će biti danas, ali ja svog prvopričesnika ne puštam na misu.

“Svađam” se s ljudima na društvenim mrežama koji govore “ali ja nisam bio u kontaktu ni sa kim tko je zaražen ili tko je došao iz Italije”. A otkud znaš da nisi? U Zagrebu s milion ljudi...

Otkud procjene da ih sada ima skoro 40 zaraženih, a da bi ih u HR moglo biti 1500-2000? Kako ćemo doći do te dvije tisuće nego ako hodamo nepotrebno okolo. Zato se ja nadam da ovo sto vrijedi za Istru nije fejk njuz za ostatak hrvatske i da će svugdje ograničiti sve gore nabrojano. 2-3 tjedna se možemo svi strpiti malo. Da, većina ljudi mora na posao, između ostalog i ja. I moram po hranu. Ali sve drugo ne moram. Ne zato sto užasno panicarim da će se ne znam sto dogoditi ako se virus jako proširi, ali zašto nam treba da se proširi kad vidimo već sto druge zemlje rade. Nikad prigodnije nije zvučala ona “bolje spriječiti nego liječiti”.