Pokazuje rezultate 1 do 50 od 509

Tema: Vorteks, zakon privlačenja i Ana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ipak imam nešto za reci na temu... u nekom trenutku je Betty mislim započela nešto na tom tragu...

Sjetilo me ovo sve na jednu raspravu s dragom osobom, vjernicom, katolkinjom. Dakle, ja neuvjereni ateist, agnostik, što li već... i ona, raspravljamo o tome postoji li raj. I ja se žestim na nju da kakva je to glupost, čemu sve to s tim rajem kad je ovo što imamo ovdje jedina prava stvar. I rasprava završi na tome da njoj život nema smisla ako ne može vjerovati da postoji nešto bolje od ovoga. To je ona točka na kojoj sve rasprave na ovu temu prestaju. Njoj nema smisla vjerovati da je ovo najbolje što možemo. Meni nema smisla vjerovati u nešto u što moram vjerovati . Meni je ovo jedina prava i opipljiva stvar. Taj tvoj život, nekad siv, nekad žut, ali jedini koji imaš i sa sigurnošću znaš da ga imaš, taj tvoj grah koji ti je pao kako ti je pao, i ta tvoja 24h u kojima brojiš, obrćeš, kuhaš i pečeš taj svoj grah najbolje što znaš i umiješ u okolnostima koje su ti dane. Možeš moliti, vibrati... na kraju dana imaš samo to svoje jedno tijelo, i tu svoju jednu glavu i imao u njoj raj, vorteks ili ništa, to je sve što imaš. Sad sam pojednostavila cijelu povijest religije, filozofije, popularne psihologije i literature samopomoći na 3 reda, ali to je samo moje mišljenje .

I možeš se ti roditi na dnu indijske kaste, kao topovsko meso u 1. svjetskom ratu ili u obitelji srednje klase u Skandinaviji, na kraju dana imaš samo taj svoj grah.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak imam nešto za reci na temu... u nekom trenutku je Betty mislim započela nešto na tom tragu...

Sjetilo me ovo sve na jednu raspravu s dragom osobom, vjernicom, katolkinjom. Dakle, ja neuvjereni ateist, agnostik, što li već... i ona, raspravljamo o tome postoji li raj. I ja se žestim na nju da kakva je to glupost, čemu sve to s tim rajem kad je ovo što imamo ovdje jedina prava stvar. I rasprava završi na tome da njoj život nema smisla ako ne može vjerovati da postoji nešto bolje od ovoga. To je ona točka na kojoj sve rasprave na ovu temu prestaju. Njoj nema smisla vjerovati da je ovo najbolje što možemo. Meni nema smisla vjerovati u nešto u što moram vjerovati . Meni je ovo jedina prava i opipljiva stvar. Taj tvoj život, nekad siv, nekad žut, ali jedini koji imaš i sa sigurnošću znaš da ga imaš, taj tvoj grah koji ti je pao kako ti je pao, i ta tvoja 24h u kojima brojiš, obrćeš, kuhaš i pečeš taj svoj grah najbolje što znaš i umiješ u okolnostima koje su ti dane. Možeš moliti, vibrati... na kraju dana imaš samo to svoje jedno tijelo, i tu svoju jednu glavu i imao u njoj raj, vorteks ili ništa, to je sve što imaš. Sad sam pojednostavila cijelu povijest religije, filozofije, popularne psihologije i literature samopomoći na 3 reda, ali to je samo moje mišljenje .

I možeš se ti roditi na dnu indijske kaste, kao topovsko meso u 1. svjetskom ratu ili u obitelji srednje klase u Skandinaviji, na kraju dana imaš samo taj svoj grah.
    Bubilo, dobro si to primijetila. Pa i Riri je na ovoj temi napisala poantu, a to je da ne bi mogla živjeti ako je život besmislen i slučajan. Meni je to sasvim razumljivo , nije lako biti ljudsko biće, imati svijest i hrpu vječnih pitanja na koja znaš da nema odgovora. Uopće nije čudno što si pričamo kojekakve priče.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Bubilo, dobro si to primijetila. Pa i Riri je na ovoj temi napisala poantu, a to je da ne bi mogla živjeti ako je život besmislen i slučajan. Meni je to sasvim razumljivo , nije lako biti ljudsko biće, imati svijest i hrpu vječnih pitanja na koja znaš da nema odgovora. Uopće nije čudno što si pričamo kojekakve priče.
    apsolutno se slažem, s tobom i s ovim što je BB napisala
    samo da dodam da meni ne pada na pamet uvjeravati ikoga u išta, doista mislim da je svak slobodan vjerovati u što god želi i pričat si koje god priče želi
    ali u početnom postu je upitano što mislimo o tome, pa smo eto vjerujem svi rekli što mislimo o tome

nedavno sam imala razgovor s odraslom, mentalno zdravom osobom koja me je uvjeravala da je djevojčica koja se na misi trese i urla opsjednuta vragom
    meni je to jednak mumbo jumbo kao i liječenje paralelnim realnostima
    i ako izuzmemo kardinalni problem s odgovaranjem od terapije, imam još dvije stvari koje me onako generalno muče u svemu tome

prva je da pričanjem tih priča (ne samo law of attraction, nego svih tih utjeha u obliku religija, odnosno pojednostavljivanja svijeta i svemira) zatvaramo vrata pitanjima, a samim time i traženju odgovora
    religije su nastale zato da većinski neukom svijetu objasni stvari koje su teške za shvatiti (koje se ni danas ne razumiju)
    pa su tako za epileptičare govorili da su opsjednuti vragom (a neki i danas to govore) jer je lakše napraviti taj prečac do zaključka nego izmisliti cijelu znanost koja stoji iza otkrića i sistematizacije i liječenja epilepsije
    svaki put kad nam je (kroz povijest) bio serviran instant odgovor na teško pitanje u obliku priče za laku noć, zatvorena su ta vrata spoznaje
    i da nema ljudi koji te priče odbijaju progutati nego i dalje postavljaju pitanja dok god se ne dokaže (znanstvenim metodama, a ne anegdotalnim primjerima) istina, nikad ne bismo išli naprijed

drugi problem koji imam baš konkretno s law of attraction, a doista nije strašan, više je dojam u pitanju, je taj da čitajući malo o toj filozofiji ne mogu ne primjetiti da se vrlo često vezuje uz težnju ka stjecanju bogatstva
    npr na wikipedijinoj stranici kod prominent supporters spominje podupiratelje i njihove knjige, koje između ostalog, zvuče ovako:

The Science of Getting Rich
    Think and Grow Rich
    The American Myth of Success
    Money and the Law of Attraction: Learning to Attract Health, Wealth & Happiness

priznajem, izvučeno je iz konteksta, ima tu još naslova, ovi su mi baš upali u oko
    jednostavno me obuzme nelagoda kad pomislim da netko aktivno vibrira da bi privukao novac
    i nekako mi se uklapa u moj dojam američkog sna - bogatstvo i uspjeh, materijalizam iznad svega
    ali napominjem, to je samo moj dojam, možda uopće nisam u pravu i svi vibratori zapravo samo vibriraju za mir u svijetu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •