-
Velika vecina lijecnika njeguje holisticki pristup zdravlju, jos je davno Andrija Stampar definirao zdravlje kao stanje potpunog fizivkog, mentalnig i socijalnog blagostanja, a ne samo odsutstva bolesti. Tako da ne mislim da se u ovom zadnjem segmentu rasprave “napadao” holisticki pristup. No moze se dovesti u pitanje generalizacije poput one da lijecnici cim im dodjes na hitnu sibaju antibiotike bez ikakvih pretraga, jer to naprosto nije istina. Postoje protokoli kojih se velika vecina lijecnika drzi, rade odgovoran i tezak posao i nemaju apsolutno nikakvih interesa bolesnom covjeku bez da znaju sto mu je i hoce li mu antibiotk (te koji uopce) pomoci propisati klavocin.
Potom fitoterapija nije u nikakvoj opoziciji modernoj farmakoterapiji, nego je moderna farmakoterapija djelatnu tvar ( kojoj je izvor cesto u biljkama) ekstrahirala, izmjerila i standardizirala. Tako da tocno znamo koliko djelatne tvari uzimamo i kako te koliko dugo ona u prosjecnom organizmu djeluje. I trece, ljudima svasta pomaze ili vjeruju da pomaze. Osobno sam na Cubaninom tragu i mislim da vecina manjih boljki ne trebaju nikakav tretman osim malo ljubavi. Tako nas uci i medicina, a hoce li netko ipak popiti blagu kamilicu ili namazati kremicu njegova je stvar. Sigurno je da i to moze pomoci, ako holisticki sagledavamo stvari, jer ce osoba biti njegovana te ce takodjer imati dojam da nesto poduzima. No u velikoj bi vecini slucajeva navedena stanja prosla sama od sebe u istom vremenu.
Te su stvari u kategoriji tko voli nek izvoli.
Homeopatija je ogromna prevara, koja okrece jako puno novaca.
Farma firme da bi stavile i registrirale lijek na trziste moraju proci proces istrazivanja koji traje vise desetljeca i kosta vise stotina milijardi dolara. Ako je proces uspjesan, onda tek krece povrat sredstava.
Cinjenica da nam djeca jesu ili nisu popila koji antibiotik u zivotu, a i dalje su ziva i zdrava, svjedoci samo i iskljucivo o njihovom imunitetu i izlozenosti- na koju pocesto nemamo utjecaja, a ne o holistickom pristupu svijetu i zdravlju. Osim ako u taj segment ne ubrajamo izlaganje djeci zdravoj hrani i tjelovjezbi, no to se valjda podrazumijeva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma