daklem. ima li koja od platnenasica problem koji nas muci.
od rodjenja koristimo platnene pelene s uloskom. buduci da imam malog popisanca i posranca (puno jede, brzo napreduje, pa ima i puno nusprodukata rasta...) ne mogu toliko cesto mijenjati pelene koliko ih on brzo napuni. pol sata nakon presvlacenja on je zapisan do grla. doslovno. svaki put. mijenjamo pelene cca svaka 2 sata, cesce stvarno ne mozemo, i svaki put je pelena totalno mokra (i zastitne gacice budu mokre iznutra, iako ponekad stavim i dva uloska) i zasrana, vise ili manje. mozda jednom dnevno se dogodi da nije bas zasrana, nego samo od prdeza.
ne svidja mi se sto je stalno u mokrom. sto da radim??? znam da ce doci razdoblje kad ce pisati i kakati rjedje, a vise, ali zaboga koliko ce tek onda pisati ako sada smoci cijelu pelenu u roku keks?? kakve ce mu pelene tada trebati?
nisam jos spremna za bezpelenastvo, barem ne po cijeli dan. ujutro (tad najvise kaka) ga stavim u poziciju i pokaka se, ali i dalje kaka pomalo cijeli dan. pisanje uopce ne pokusavam skuziti, jer to ionako stalno pomalo radi...
uglavnom, muz je poceo grintati sto je mali stalno u mokrom i sto je koristenje platnenih pelena kompliciranije od jednokratnih (sto je - je, istina). meni se cini da nije toliko problem u kompliciranosti nego cinjenici da ga svako malo presvlacimo. kad procitam da ima beba koje kakaju jednom dnevno u ovoj dobi... aaaahhh.
pliz recite da je ovo samo pocetna faza u kojoj jako brzo napreduje (imam osjecaj da je konstantno u skoku u razvoju) i da ce se sve to izregulirati za koji mjesec, kad ce mozda poceti kakati samo 3-4 puta dnevno i pisati manje nego sada (jel to uopce moguce?? da kako raste, pisa kolicinski manje?)...![]()
p.s. mame sinova, kako stavljate pisonju u pelenu, prema gore ili prema dolje i zasto?