Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: platnene pelene i mali popisanci

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno platnene pelene i mali popisanci

daklem. ima li koja od platnenasica problem koji nas muci.

od rodjenja koristimo platnene pelene s uloskom. buduci da imam malog popisanca i posranca (puno jede, brzo napreduje, pa ima i puno nusprodukata rasta...) ne mogu toliko cesto mijenjati pelene koliko ih on brzo napuni. pol sata nakon presvlacenja on je zapisan do grla. doslovno. svaki put. mijenjamo pelene cca svaka 2 sata, cesce stvarno ne mozemo, i svaki put je pelena totalno mokra (i zastitne gacice budu mokre iznutra, iako ponekad stavim i dva uloska) i zasrana, vise ili manje. mozda jednom dnevno se dogodi da nije bas zasrana, nego samo od prdeza.

ne svidja mi se sto je stalno u mokrom. sto da radim??? znam da ce doci razdoblje kad ce pisati i kakati rjedje, a vise, ali zaboga koliko ce tek onda pisati ako sada smoci cijelu pelenu u roku keks?? kakve ce mu pelene tada trebati?

nisam jos spremna za bezpelenastvo, barem ne po cijeli dan. ujutro (tad najvise kaka) ga stavim u poziciju i pokaka se, ali i dalje kaka pomalo cijeli dan. pisanje uopce ne pokusavam skuziti, jer to ionako stalno pomalo radi...

uglavnom, muz je poceo grintati sto je mali stalno u mokrom i sto je koristenje platnenih pelena kompliciranije od jednokratnih (sto je - je, istina). meni se cini da nije toliko problem u kompliciranosti nego cinjenici da ga svako malo presvlacimo. kad procitam da ima beba koje kakaju jednom dnevno u ovoj dobi... aaaahhh.

pliz recite da je ovo samo pocetna faza u kojoj jako brzo napreduje (imam osjecaj da je konstantno u skoku u razvoju) i da ce se sve to izregulirati za koji mjesec, kad ce mozda poceti kakati samo 3-4 puta dnevno i pisati manje nego sada (jel to uopce moguce?? da kako raste, pisa kolicinski manje?)...

p.s. mame sinova, kako stavljate pisonju u pelenu, prema gore ili prema dolje i zasto?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pliz recite da je ovo samo pocetna faza u kojoj jako brzo napreduje (imam osjecaj da je konstantno u skoku u razvoju) i da ce se sve to izregulirati za koji mjesec, kad ce mozda poceti kakati samo 3-4 puta dnevno i pisati manje nego sada (jel to uopce moguce?? da kako raste, pisa kolicinski manje?)...
    Da te utjesim, kod nas je bilo isto tako, poslije je kakala 3-4 puta dnevno (sa otprilike mjesec i pol), a sada kaka jednom, ali obilato (od prije par dana). Sto se mokrace tice, piski rjedje, ali puno obilatije.

Isto imamo platnene pelene, ali za noc i setnju, ostalo hvatam dosta uspjesno. Sa MM mi je ista stvar kao tebi s TM. Jos kad sam pocela s bezpelenastvom, mos mislit komentara. Prije je bila "stalno mokra", ali se nekako pomirio i jos kad se ped. odusevila ponasao se kao da ih je on izmislio, a sad kad joj skidam pelene "kog vr... smo trosili na pelene". Pretpostavljam da ce, kad uspijemo potpuno skinuti pelene, on biti zasluzan za to.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala! kakanje samo 3-4 puta dnevno, koja prekrasna vizija, svjetlo na kraju tunela...

nego, pitam se kako ce to izgledati kad pocne pisati obilatije. jer velim, on sad zapisa pelenu tako da ju mogu cijediti. kako ce tek biti kasnije???

natasa, koliko ti je stara kci?

nego, da, stvarno, da li djetetu zaista ne smeta i ne skodi kad je mokro? ok, bolje vlaga nego kemija, ali pitanje i dalje stoji?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, skoro tri mjeseca je stara.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nego, da, stvarno, da li djetetu zaista ne smeta i ne skodi kad je mokro? ok, bolje vlaga nego kemija, ali pitanje i dalje stoji?
    pa kad se popiški, onda mu je toplo u toj pelenici

a kakanje će se postupno smanjivati, ne brini
    a piškenje, ovako ja to tumačim:sad piški manje ali češće, a poslije će piškiti rijeđe a više, i opet si na istom

za pišu gore-dole imaš jedan topic- ispada da je stvar izbora i ničeg drugog.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako se ne buni, ne smeta mu.

Meni se Lana buni kad joj je pelena puno mokra ili ako je unutra govance, pa makar bilo promjera 1 mm. Takva je od rodjenja (u bolnici su joj stavljali pampersice, njoj je svejedno smetalo). Zato i prelazim na bezpelenastvo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne buni se, dakle ne smeta mu.
    ali da li mu steti? to je ipak urin tijesno priljubljen uz osjetljivu kozu.

druga stvar, niko mi ne govori kako ce to izgledati kad pocne pisati rjedje a kolicinski vise, obzirom da sad pisa izrazito puno i smoci cijele pelene.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, sve će doći na svoje mjesto, ne brini!

Inače mrzim ono "i nije mi ništ", ali ovo je pravo mjesto: prije jednokratnih pelena svi su koristili platnene i takva je situacija bila sasvim normalna.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pokušaj umjesto uloška smotati tetra pelenu. Po mom iskustvu bolje upija od krojenih uložaka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivor je tek unazad nekih tjedan dana počeo manje kakati. Do onda smo imali pokakanu svaku pelenu. Trudim se presvući ga prije no zaspe i ako mu pogledam pelenu čim se probudi bude suh - znači nije stalno u mokrom. Kada mu smeta - buni se - i to mi je fascinatno kod platnenih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato sam ja kukavica i čekam malo "svjetlije" dane pa ćemo onda na platnene (zbog tekućih stolica i stalnog piškenje - to sam još rekla dok smo pričale na trudničkom topicu)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni marino isto totalno popiski pelenu svaki put kad ga presvlacim, cca. svaka 3h (nekad i krace jer nevoli biti pokakan) bude sve mokro, cak i zastitne iznutra
    svaki put stavljam ulozak koji jos naprijed i prefrknem (jer mu je predugacak) pa bude dupli tamo gdje je pisulinac
    probala sam tetru al mi se cini da manje upija nego ulosci

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tja, noa još uvijek obilato .... sve radi!
    jedno vrijeme čak i nije kakao svaki dan, svaka 3, 4. ali sad zato opet kaka i po 5-6 puta dnevno. mijenjam pelenu svaka cca.3 sata, nekad se desi i po 3 puta u 3 sata
    a o piškenju neću. puno puta sam već kukala.

znam da te nisam utješila, ali.... ima ih svakakvih!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Felix, po mom skromnom iskustvu bez pelena beba najvise piski kad se probudi i max. 15 minuta nakon podoja (nekad i neposredno nakon podoja). Gledaj da ga tada promijenis i bit ce uglavnom suh ili malo upisan.

Osim toga, mokraca iskljucivo dojene bebe je skoro sterilna i ne bi mu trebala smetati vise od obicne tople vode.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno, bolje je sad s mjesec dana! rjedje kaka i pisa, zapravo jednom-dvaput dnevno dosta kaka a ostalo je onak, tek zamrljano. a pisanje - jucer sam promijenila pelenu nakon 2 i pol sata i bila je SUUUHA!! nevjerojatno!
    opet koristim platnene po noci, samo stavim dva uloska. buduci da obicno spava 6-7 sati u komadu (ne promijenilo se!) pelena je natopljena. al dobro, ne mogu mu stavljat plastiku, grozna mi je...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eto, baš mi je drago da vam je krenulo na bolje!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uh, podižem, ovako je i kod nas. Znači, s mjesec dana se mogu nadati da će biti manje pokakan i popišken?
    Inače, koristili smo pampersice jer je bio jako maji i stalno je curilo po nogicama, a sad čekamo da nam stignu 2 kamarisovih zaštitnih pa da stalno možemo bit u platnenima.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, bit ce bolje. bit ce i dalje zapisan do grla ali to nije toliko bitno. vazno da ce kakati puuno rjedje pa nece biti crvenih guza! (doduse jagor sad vise uopce ne kaka pa imamo drugi problem)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •