Meni je MM pricao da su oni jednom u OŠ ometali nastavu, pa je profa uzviknula : " zadnja klupa - van!"
Pa su decki zgrabili klupu i bacili ju kroz prozor.
Meni je MM pricao da su oni jednom u OŠ ometali nastavu, pa je profa uzviknula : " zadnja klupa - van!"
Pa su decki zgrabili klupu i bacili ju kroz prozor.
Mi smo na 'zadnja klupa - van!' reagirali tako da smo je odnijeli van pred školu, nismo bacali. I jednom je bilo da je profesor viknuo da se zadnja klupa premjesti naprijed, pa su je premjestili pored njega i sjeli.
Ma meni je tih profesora baš bilo nekako žao. Moraš imati želudac za to. Znam curu koja je počela raditi u školi (mojoj bivšoj), radila je godinu dana i sad pije tablete jer ju je to dotuklo. Dobro, ona jeste plaha po prirodi ali svejedno, to što su njoj radili uopće nije humano. Da sam ja to doživljavala svaki dan, uvjerena sam da ne bih dala otkaz, nego bih ga dobila. Možda i koju prijavu.
Odličan!
Mi nismo bacali klupu kroz prozor, ali jesmo iskakali kroz isti (prizemlje). To je bilo u srednjoj školi ... Tamo se ne sjećam ometanja nastave i nastavnika, ali se sjećam nesudjelovanja u nastavi (zadnja klupa je znala kartati belu ili kanastu...). Radili smo štetu uglavnom samo sebi. Sjećam se smiješnih scena - npr. kad je pas profesora iz HJ (koji je stanovao u susjedstvu) u školu dovukao prepariranu divlju patkuJa sam često brisala s nastave iz čiste dosade, jer su mi prijatelji bili iz drugih razreda, pa smo se dogovorili da se nađemo taj-i-taj sat usred bijela dana. Nije ni to bilo lako, jer u malom gradu ne možeš se samo tako smucati, uvijek te netko vidi i pita tvoje roditelje što radiš u 10 ujutro na klupi u parku, a nastava je...
Gorih psina sjećam se iz osnovne škole - špriherice (praćke), šopanje snijegom, mlaćenje, štipanje, bacanje na zemlju, podmetanje rajsnedla na stolce i slično. Profesorima su znali podmetnuti rasklimane stolce, a na vrata razreda namjestiti plastični koš za smeće, da padne na glavu onome tko uđe...Na vratima razreda (u pomoćnoj zgradi - mala montažna baraka) netko je izbušio rupu, pa smo virili tko od profesora dolazi. Tu se sjećam ometanja nastave, urlikanja, tučnjavi i koječega. Spasila sam se odlaskom u srednju školu, a prije toga nisam ni shvaćala koliko je u osnovnoj bilo užasno. Pubertetske budalaštine... Ne sjećam se uništavanja auta, jer rijetko se tko u ono vrijeme uopće i vozio, ali se sjećam grebanja školske ploče ključevima, šutiranja lopte u prozore i kojekakvih budalaština... Od bullyinga - zatvaranje ljudi u zahode bila je klasika, pa je zbog toga puno ljudi pišalo oko škole i u parku (na sreću, tamo je bio javni wc u kojem u ono vrijeme nisu naplaćivali ulaz) ali puno malih klinaca znalo je doći doma zapišano i gore od toga, jer nisu mogli do zahoda kad im je trebalo. Eh.... Ne bih rekla da je sada bolje. Ista stvar... Sve ovisi o tome kakva je mikroatmosfera baš tamo gdje se zatekneš.