Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
"Grupni rad u školi me je manje naučio o korisnosti timskog rada, a puno više o beskorisnosti većine članova tima"
Ovo sam našla negdje na netu i zorno ocrtava iskustvo moje kćeri.
Ako hoće peticu mora nadgledati i ispravljati. Pa onda navikne druge da to dako funkcionira i eto ti začaranog kruga.
Ovako je bilo i mojoj djeci u osnovnoj školi. U srednjoj kod starijeg - druga priča. Oni su vrlo uspješno savladali timski rad, delegiranje radnih zadataka tako da nikome nije bilo previše, a svatko je radio ono što mu je najbolje odgovaralo. Čovječe, čak su imali razrađen i dogovoren sustav tko piše domaću zadaću za predmete gdje su profesori dozvoljavali da se javljaju oni koji žele da im se DZ pregleda (štajaznam - etika, filozofija i sl. - naravno da nije tako bilo s matematikom, hehehe).

Kod mlađega timski rad je bio rjeđi, ali i oni su to dosta bolje koordinirali u srednjoj, nego u osnovnoj školi.

Meni se čini da je to zato jer su u srednjoj bili višemanje izjednačenih vještina, nitko nije jako odskakao. U osnovnoj je bilo puno više onih koji su se šlepali na tuđem radu.