-
Ja nisam vidjela nereformske ali ovom reformskom od Alfe iz matematike se ne mogu načuditi. Zar je to prošlo ikakvu recenziju?
Udžbenik koji bi se trebao nasljedjivati a SVI zadaci su tipa "oboji, oznaci, napisi na crtu, ispuni križaljku..." i onda djeca naravno ne pišu u njega ali 1/4 knjige su mjesta za rješenja koja nitko ne smije upisivati. A slova su mjestimicno minijatura i tanka.
Metodicki je koma, bar ovaj dio s algebrom na kojem je dijete sad - tema je linearna jednadzba a oni u uvodu, znači PRVI susret djeteta s linearnim jednadzbama daju kao primjer neku nebulozu tipa 2(x-17) +5 =y, kaže moja meni da ne razumije, ja joj kažem - i ne moraš zanemari... Sto nisu mogli dati primjer broja krava i broja nogu?!
Bitno da su uveli pojmove varijabla, konstanta, koeficijent i nepoznanica u istoj lekciju a nisu ih uopće kako spada razjasnili, tak da su mojoj to sve samo "slova". Uglavnom mislim da ćemo se s matematikom družiti ona i ja još godinama....
Posljednje uređivanje od sillyme : 18.10.2019. at 07:53
-
Ne znam kako im je to prošlo. U predmetnoj nastavi radni udžbenici smiju biti samo iz stranog jezika.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma