Ajme Sandra kakva teška pitanja Kao prvo čestitam na trudnoći :D
Evo ja ću ti odgovoriti na pitanja koja znam. Lokalnu anesteziju za popravljanje zubi smiješ primati u trudnoći kao i popravljati zube i vaditi ih, jedino je naravno rendgen zabranjen.
Laksativi se ne smiju koristiti u trudnoći jer mogu izazvati kontrakcije pa je najbolje da se sa svojim ginekologom posavjetuješ oko rješavanja tog problema. Možda postoji nešto što se smije koristiti.
Strije se na žalost ne mogu spriječiti...ako ti je suđeno dobit ćeš ih mazala se ti kremom od milijun kuna ili ne. Kremicama možeš ublažiti stanje i zato ti preporučam da čak i odmah počneš sa mazanjem, ali te skupe kreme protiv strija zaista nisu potrebne. To je sve samo obična mamilova. Ja se mažem običnom Niveinom kremom po stomaku, a evo danas na forumu pročitala da treba mazati i grudi, guzu i leđa kod struka pa ću i to početi. Možeš si pomoći i uzimanjem dovoljne količine vode dakle minimum 2 litre na dan, što nije dobro samo za strije nego i za hrpu drugih stvari.
Spavati nisam ni ja mogla u početku zbog totalne uzbuđenosti zbog novog stanja, a i zbog valjda hormona.
Uglavnom ako malo prošvrljaš ovim forumom vidjet ćeš da su na sva tvoja pitanja odgovori već dani, a i na Rodinom portalu imaš super tekstova o trudnoći pa ti savjetujem da svakako počneš čitati i istraživati.....svega se tu zanimljivoga nađe