-
Pozdrav! Pisla sam vec i na drugim temama ali nitko mi nista ne odgovara. Malo ce biti duzi post pa ako nije problem nekome tko ima iskustva da mi pomogne. Imam djecaka koji sada ima 2 godine i 2 mjeseca. Sa 21 mjesec sam pocela ozbiljno se brinuti zbog njegovog ponasanja. Nije se uvijek odazivao na ime, nista nije pricao osim sto je znao kako se glasaju neke zivotinje, i opcenito je uvijek bio mirna beba, ali veseo i umiljat, voli se maziti, voli jesti svakakvu hranu ali ugl, ga ja hranim. Mjesec dana prije 2. rođendana smo dobili termin kod psihologa, te je psihologinja smatrala da je sve u redu s njegovim razvojem. Mjesec dana nakon toga otisli smo kod logopeda, ona je dala dijagnozu kasnjenja u jezicno govornom razvoju, jedino je kao bio problem sto ne pokaziva prsticem. Kod neuropedijatra smo obavili EEG i kontrolu krvi i to je sve u redu bilo. Svi oni su rekli da nema govora o autizmu, ali mene to brine svejedno, nisam se uopce umirila nakon tih pregleda. Vidim napredak u smislu da se sada odaziva na ime, mozda ne bas kad je zaigran s necim, ali to je sada puno bolje, poceo je pokazivati prstom u slikovnicama i onda me pogleda(kontakt ocima je uvijek imao) pa kao pita nesto na svom jeziku (i to je poceo u zadnje vrijeme pricati na kineskom) i ja mu odgovorim pa on lista dalje. Ali kad ja njega pitam gdje je macka npr nece da pokaze nego lista dalje i opet on mene ispituje, kao da me ne razumije uvijek. Razumije samo osnovne svakodnevne stvari, tipa idemo jesti (govori am am), idemo pa pa(mase rukicom) i takve stvari. Sad je tek poceo imitirati kad pjevamo kad si sretan ili slicno. Narucili smo se u jednu udrugu koja radi s takvom djecom i imaju razne terapije pa se nadam da ce nas uključiti jer nemogu samo cekati a nista ne poduzeti, iako mi svi govore da se previse brinem, da nekom treba vise vremena i takve stvari. Logopedica i ostali su savjetovali da ga ukljucim u vrtic ali nismo uspjeli upasti, i da onda dođemo na kontrolu, ali nitko mi nista konkretno nije objasnio kako raditi s njim. Posudila sam i knjigu dijete s posebnim potrebama od Greenspana, jako mi se svidjela i sada pokusavam raditi po tome. Evo, mene zanimaju iskustva drugih mama, sto jos mogu napraviti? Da li je imao netko slicno iskustvo a da je na kraju sve ispalo dobro? evo to trebam cuti, da me malo motivira, jer sam jos uvijek izvan sebe. Hvala unaprijed
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma