Citiraj Sandra90 prvotno napisa Vidi poruku
Može li mi netko opisati kako se ponasa dijete koje ima samo kasnjenje u jezicno govornom razvoju, a ne autizam ili neki drugi poremecaj? Meni je to sve slicno. Koja je razlika? Da li je normalno da se udara po glavi kad mu kazem ne ili se baci na pod kad nesto nije po njegovom? Psihologinja kaze da tako iskazuje ljutnju jer nezna reci sto zeli. Zanimaju me osobna iskustva.
Da, psihologinja je lij3po to opisala. Moj stariji je lupao glavom o pod. Bacio se na tlo tri puta, prvi-zadnji i nikad više. U dućanu nije dao da mu probamo zimsku jaknu. Kad se bacio, okrenula sam se i otišla par metara dalje. Upalilo je, nikad više nije to ponovio, a ja sam pazila da neko vrijeme zaobilazim situacije koje su izazivale takvo ponašanje.

Tebi je sad teško jer ne možete komunicirati, ali shvati to udaranje po glavi kao dobar znak. Dijete ŽELI komunicirati, ali još ne zna kako. Mislim da kod spektra to nije tako. Ostale teškoće govornog razvoja uspješno rješavaju logopedi. Suvag na uputnicu, a imaš i hrpu privatnih. Sretno!