Pokazuje rezultate 1 do 50 od 145

Tema: Autizam, pomoć i iskustva

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nika86, dobrodošla na forum!

Bez obzira na teškoće koje dijete ima, uz ranu intervenciju puno toga se može usmjeriti kako treba, tako da teškoće kasnije budu manje. ERF je dobro mjesto (kabinet za ranu komunikaciju), a veljača nije daleko.

Dijagnoza nije nešto čime bi se roditelj trebao opterećivati. Vidim da ste na dobrom putu: nije bitno kako će dijagnoza na kraju glasiti, bitno je da dijete dobije upravo onakve poticaje kakvi njemu trebaju. Poteškoće sa združenom pažnjom imaju mnoga djeca, a ne dobiju svi na kraju dijagnozu poremećaja iz spektra.

Moj stariji sin je imao poteškoće komunikacije, ali zbog drugih uzroka (teška nagluhost koju smo riješili, ambliopija i strabizam - također se rješavalo i u dobroj mjeri riješilo, zakašnjeli razvoj govora - dugotrajnom terapijom i to je došlo na svoje). Godinama smo hodali na terapije (Rebro i Suvag) ali na kraju je sve dobro završilo.

Budući da vodite dijete logopedu, vjerojatno si već dobila upute za poticanje združene pažnje (kroz igru - u ovoj dobi samo to možeš). To se "kroji po mjeri". Odabireš aktivnosti na koje dijete najbolje reagira i gradiš na tome... Kod nas je upalilo ovo - aktivnosti za poticanje pažnje i produljivanje intervala pažnje kod male djece:
    - fizički dodir (masaže - imam cijeli set uputa)
    - ljuljanje (konjić za ljuljanje i slične naprave, ljeti ljuljačka na drvetu)
    - glina, plastelin, slano tijesto
    - slikovnice sa zvukovima http://www.knjigolov.hr/katalog/Eric...-orkestar/2486
    - slagalice (krene se sa jednostavnima, a kako dijete raste - ide se prema složenijima)

Ovdje ću prekinuti post da ne bude predugačak. Samo da kažem - moj sin je išao logopedu do kraja četvrtog razreda OŠ. Iako je liječnica obiteljske medicine preporučila Suvagovu školu, odbila sam jer je moje dijete u to vrijeme već bio ok. On je završio osnovnu školu sa 5.0, srednju također i sad je uspješan student.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.11.2020. at 09:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •