Citiraj Toma1 prvotno napisa Vidi poruku
Da, pročitala sam u vašim prijašnjim objavama da vam je sin imao problema s vidom i da ste to uspješno rješili.
Popratit ću sad i to u narednim danima.
Riješilo se koliko se moglo. Naočale nosi i danas. Na kontrole na Rebro ide i danas. Za autoškolu je morao imati papir od njih. Ali moje dijete ima kompliciranu dioptriju i druge smetnje (vid, ali i sluh i motorika) zbog neurološke falinge. Naučio je skočiti sunožno tek oko pete godine. Nije bitno za priču, jer ovo nije tipičan slučaj. Htjela sam samo reći da se puno ranih smetnji može uspješno riješiti.

Što se tiče nesavršenog vida malog djeteta - u većini slučajeva to se spontano preraste. Rastom glavice smanjuje se urođena dalekovidnost i poboljšava fokus. Za djecu koja nisu obuhvaćena probirom na drugačiji način kontrola vida obavlja se prije polaska u školu. Tada je i moj mlađi sin dobio naočale, ali on je samo kratkovidan, nema kompliciranu situaciju kao stariji. Probir na ambliopiju tj. slabovidnost (to je imao moj stariji) radi se najkasnije do treće godine, jer se to otklanja vježbama i bitno je rano početi.

Vodili smo mi i mlađeg sina na kontrolu oko treće godine, radi vlastitog mira, ali je dr. rekla da on nije njezina mušterija Rekla je samo da čuvamo taj nalaz do polaska u školu. Tako je i bilo.