ja i dalje ne vidim zašto je vrtenje problematično, ja bih to shvatila isto kao dio istraživanja, promatranje kako se vrti, kako se kreće..
znam da je i moj od rane dobi bio fasciniran autićima i svime na kotačiće, ja sam mu kao bebi uzimala "rodno neutralne" igračke pa se autića nisam ni sjetila, i na nekom igralištu kad je ugledao kod nekog dječaka autić imao je tako fasciniran pogled da sam odmah otišla u prvu samoposlugu i kupila mu par autića
ta je ljubav dugo trajala, jedna od prvih riječi bio je brm brm, odlazili smo u šetnje gledat prave aute i autobuse, vozao je svašta posvuda po kući.. poznajem stvarno puno takvih dječaka,zato sam zbunjena
što se tiče eye contacta, on je jako bitan, ali to svakako ne znači da će dijete uvijek reagirat kad ti poželiš. Pogotovo kad se mi namjestimo da ih testiramo. Ako reagira na škakljanje i glupiranje i tada te gleda u oči, to je bitno. Okretanje na svoje ime, razumijevanje riječi ne, to su sve odlični znaci. Da li nešto pokazuje ili zna donijet ako spomeneš?