Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Smanjena količina mlijeka nakon uvedene dohrane-kako dalje?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Smanjena količina mlijeka nakon uvedene dohrane-kako dalje?

Jakova smo počeli dohranjivati kašicama par dana prije navršenih 5 mjeseci jer sam trebala par jutarnjih sati više u komadu radi posla.
    Već cca. 3 tjedna njegova prehrana besprijekorno funkcionira ovako:
    - zadnji noćni / prvi jutarnji podoj oko 7 h
    - voćna kašica oko 10 h (cca. 100 g) - hrani ga MM
    - voćni sok na bočicu (50-100 ml) oko 11 h - daje mu ga MM
    - podoj oko 14 h (cice tvrde i krcate! nakon tog podoja najčešće slijedi bljuckanje čitavo poslijepodne))
    - podoji svaka 2 ipo-3 sata do jutra (na zahtjev, ali najčešće ustaljeno na: oko 16.30, 19.30, 21.30, 00.30, + još par puta po par gutljaja u toku noći)
    Problem je u sljedećem:
    - danas sam nakon dugo vremena bila doma za taj obrok oko 10 h, ali sam smatrala da bi bilo bolje nastaviti s uobičajenim ritmom hranjenja. No, on nije bio raspoložen za kašicu (ili je bio zbunjen što je dobija od mene :? ) pa sam ga, nakon otprilike pola uobičajene količine, ipak podojila. Budući da je usput bio i pospan, posisao je vrlo malo i zaspao. Nakon toga izgubili smo ritam podoja, pa je praktički sisao svakih 1,5 - 2 sata i ponašao se vrlo čudno: primio bi bradavicu, igrao se s njom, ljutio se na, pretpostavljam, zakašnjeli let down, bacakao se meni po krilu ili po krevetu kad bih ga pokušala dojiti u ležećem položaju, i općenito bio vrlo grintav...
    Trenutno spava i očekujem da će se uskoro probuditi za kupanje i zadnji večernji podoj.
    Po mom mišljenju, normalno je da se količina mlijeka nakon uvedene dohrane nešto smanjila, ali me zabrinjava što ne znam da li mu je ova količina dostatna. I što s danima u kojima ne bude raspoložen za išta drugo osim cice, a mlijeka ne bude dovoljno?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

džez, ne brini previse. malecki ce sebi navuci dovoljno mlijeka, budi bez brige.
    mozda bi bilo dobro (dok traje tih par sati posla) izdojiti se, i ako imas mogucnosti pohraniti to mlijeko za kasice ili samo kao obrok na zlicicu bilo bi super. ne bi preskakali regularni podoj (izdajajuci se u to vrijeme), stvaralo bi se nesto vise mlijeka (zakon ponude i potraznje), i svi bi bili zadovoljni . da ne spominjem da tebi nece dojke biti prepune kada dodjes kuci.

primio bi bradavicu, igrao se s njom, ljutio se na, pretpostavljam, zakašnjeli let down, bacakao se meni po krilu ili po krevetu kad bih ga pokušala dojiti u ležećem položaju, i općenito bio vrlo grintav...
    u ovakvim situacijama je najbolje biti u zamracenoj prostoriji sa uklonjenim svim dezurnim smetalima (tv, radio, telefon...), i pokusati ne docekati da bude jako pospan i umoran, vec hranjenje tempirati dok je dijete jos smireno i kolikotoliko odmorno.
    ne moras se ni cuditi da je cicao svako 1,5-2h, dugo nije imao mamu na raspolaganju cijeli dan, pa mu je nedostajala .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •