Jakova smo počeli dohranjivati kašicama par dana prije navršenih 5 mjeseci jer sam trebala par jutarnjih sati više u komadu radi posla.
Već cca. 3 tjedna njegova prehrana besprijekorno funkcionira ovako:
- zadnji noćni / prvi jutarnji podoj oko 7 h
- voćna kašica oko 10 h (cca. 100 g) - hrani ga MM
- voćni sok na bočicu (50-100 ml) oko 11 h - daje mu ga MM
- podoj oko 14 h (cice tvrde i krcate! nakon tog podoja najčešće slijedi bljuckanje čitavo poslijepodne))
- podoji svaka 2 ipo-3 sata do jutra (na zahtjev, ali najčešće ustaljeno na: oko 16.30, 19.30, 21.30, 00.30, + još par puta po par gutljaja u toku noći)
Problem je u sljedećem:
- danas sam nakon dugo vremena bila doma za taj obrok oko 10 h, ali sam smatrala da bi bilo bolje nastaviti s uobičajenim ritmom hranjenja. No, on nije bio raspoložen za kašicu (ili je bio zbunjen što je dobija od mene :? ) pa sam ga, nakon otprilike pola uobičajene količine, ipak podojila. Budući da je usput bio i pospan, posisao je vrlo malo i zaspao. Nakon toga izgubili smo ritam podoja, pa je praktički sisao svakih 1,5 - 2 sata i ponašao se vrlo čudno: primio bi bradavicu, igrao se s njom, ljutio se na, pretpostavljam, zakašnjeli let down, bacakao se meni po krilu ili po krevetu kad bih ga pokušala dojiti u ležećem položaju, i općenito bio vrlo grintav...
Trenutno spava i očekujem da će se uskoro probuditi za kupanje i zadnji večernji podoj.
Po mom mišljenju, normalno je da se količina mlijeka nakon uvedene dohrane nešto smanjila, ali me zabrinjava što ne znam da li mu je ova količina dostatna. I što s danima u kojima ne bude raspoložen za išta drugo osim cice, a mlijeka ne bude dovoljno?